به گزارش مشرق، «جاش گرین»، فرماندار ایالت هاوایی اعلام کرد در پی آتشسوزیهای ویرانگر در جزیره «مائویی» ۱۰۵۰ نفر همچنان ناپدید هستند و عملیات امدادونجات برای نجات آنها ادامه دارد.
جاش گرین دیروز هم اعلام کرد که تا کنون فقط حدود ۶۰ درصد از منطقه آتش سوزی در این ایالت توسط تیمهای جستجو و نجات مورد بررسی و عملیات قرار گرفتهاند و بسیاری از مناطق باقی مانده از آتش سوزی هنوز در وضعیت بحرانی به سر میبرند.
برایان شاتز (D) سناتور آمریکایی نیز گفته که حتی پس از انجام این کار، پاکسازی خاکستر و آوار از لاهاینا و جوامع اطراف یک فرآیند طولانی، پرهزینه و بالقوه خطرناک خواهد بود. آواربرداری آتش سوزی هاوایی ممکن است تا یک میلیارد دلار هزینه در بر داشته باشد و تا یک سال طول بکشد، بنابراین ما باید خود را برای همکاری با یک شرکت واقعاً بزرگ برای از بین بردن همه این زبالهها آماده کنیم.»
وزارت دفاع آمریکا هم نزدیک به ۷۰۰ پرسنل و ۱۴۰ نفر از گارد ساحلی ایالات متحده را به هاوایی اعزام کرده تا به مبارزه با آتش سوزیهایی که هنوز در سراسر جزیره اقیانوس آرام در حال گسترش هستند کمک کنند.
در حال حاضر، ارتش آمریکا بخشی از یگانهای مهندسی خود را برای حذف آوار آتش سوزی در هاوایی مستقر کرده است. نیروی دریایی و نیروی هوایی نیز از این نیروها حمایت میکنند.
آتشسوزیها عمدتاً در جزیره مائویی شعلهور هستند، جزیرهای که در اثر آتش سوزی ویران شده است و بیش از ۲۰۰۰ خانه آسیب دیده یا ویران شده و بیش از صد نفر کشته شدهاند.
آتش نشانان و امدادگران اورژانس اکنون دو آتش سوزی را در مائویی خاموش کردهاند اما هنوز دو آتش سوزی را مهار نکردهاند. آتش سوزی کولا در مائوئی ۸۰ درصد و آتش سوزی لاهاینا تا کنون ۹۰ درصد مهار شده است.
رسانههای آمریکا میگویند این آتشسوزیها مرگبارترین فاجعه طبیعی در تاریخ ایالت هاوایی و یکی از بدترین فجایع طبیعی در تاریخ مدرن آمریکاست. گفته میشود بر اثر آتش سوزی بزرگ هاوایی، بخش زیادی از شهر کوچک لاهاینا در مائوئی ویران شده و صدها خانواده محلی نیز آواره شدهاند.
پیشتر اعلام شده بود که ۱۴ هزار و ۹۰۰ نفر از بازدیدکنندگان جزیره مائوی، از طریق هوایی این جزیره را ترک کردهاند. همچنین بر اساس اعلام مقامات، عملیات تخلیه منطقه مسکونی کاناپالی همچنان ادامه دارد.
آتشسوزی جنگلها در ساحل غربی جزیره مائوی از سهشنبه هفته گذشته شروع شد و وزش باد شدید به آن دامن زد. این آتشسوزی شهر «لاهاینا» را محاصره کرده و برخی از مردم در خیابانها گرفتار شده و برخی دیگر نیز خود را به آبهای اقیانوس انداختند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا آتشسوزی جنگلها در هاوایی را یک «فاجعه بزرگ» خواند و فرمان ارائه کمکهای فدرال را صادر کرد.