این کورهها از دو رشته تونل در کنار هم تشکیل میشوند که از ابتدا و انتها به هم متصل هستند. دود حاصل از سوختن و احتراق کوره توسط یک فن مکنده که در کنار کوره تعبیه شده است، تخلیه میشود و اين كورهها از کنارهها دارای درهای متعدد برای چیدن آجر و یا بارگیری هستند و تامین سوخت لازم در آنها از بالا و توسط کوره سوز (آتشبان) انجام میشود.

بزرگترين مشكل این کورهها هدررفت انرژی بالا و نداشتن روشهای کنترلی مناسب است و آتشبان با استفاده از تجربه و تنها با اتکا به نگاه چشمی آتش کوره را کنترل میکند.
با هدف حل اين مشكل و افزايش دقت در توليد آجر و ديگر محصولات سراميكي كه منجر به ارتقاي كيفي اين محصولات ميشود، طرح مانيتورينگ كورههاي پخت اجرايي شده و با اجرای این طرح عملا امکان کنترل مقدار حرارت و مصرف حاملهای انرژی میسر میشود و بوسیله آن میتوان اطلاعات بسیار خوبی در رابطه با وضعیت کوره و نحوه پخت در آن پیدا کرد.
طرح مانيتورينگ كورههاي پخت آجر يكي از 40 طرح برگزيده استان قم است كه به مرحله نهايي جشنواره «علم تا عمل» راه يافته است.
علاقهمندان میتوانند از 13 تا 16 شهریورماه، از ساعت 9 تا 19 در مصلاي بزرگ تهران شاهد دستاوردهاي علمي و فناورانه كشور باشند.