به گزارش مشرق، "کارن کوایتکوفسکی" تحلیلگر پیشین پنتاگون به این خبرگزاری گفت: از آنجا که آمریکا به راحتی نمی تواند بمب های خوشه ای خود را به بسیاری از کشورها که استفاده از آن ممنوع شده بفروشد، بسیار خوشحال است که می تواند انبارهای خود را از این بمب ها خالی کند و آنها را به اوکراین بفرستد.
کوایتکوفسکی سپس اضافه کرد: به نظر می رسد منافع پنتاگون در خلاص شدن از مهمات انباشته است، و بی تردید کسب سود از فروش بمب های خوشه ای به دلیل ممنوعیت استفاده از آنها کار آسانی نیست.
وی ادامه داد: از دید صنعت نظامی آمریکا، پنتاگون و پیمانکارانش پس از تخلیه انبارها از بمب های خوشه ای قدیمی که مشتری هم ندارند، می توانند تسلیحات جدید و سودآورتری را طراحی کرده و بفروشند. اما از نقطه نظر پیشروی در میدان جنگ و یا چشم انداز صلح، استفاده از بمبهای خوشهای، مانند کاربرد مینها، میتواند یک تاکتیک در میدان جنگ باشد که مناطق خشکی و خطوط حملونقل را مسدود ساخته و غیرقابل استفاده می کند.
این تحلیلگر آمریکایی همچنین نسبت به ورود این مهمات به بازار سیاه هشدار داد و خاطرنشان کرد که اوکراین تاکنون در استفاده از تمام تسلیحاتی که غرب در اختیار آن گذاشته، مسئولیتپذیر نبوده و هیچ دلیلی ندارد که تصور کنیم اینبار چنین اتفاقی نمی افتد.
کوایتکوفسکی همچنین ضمن انتقاد از استانداردهای دوگانه غرب، یادآور شد: در سال ۲۰۲۲، رسانههای غربی استفاده روسیه از بمب های خوشه ای را محکوم و آن را جنایت جنگی اعلام کردند، اما حالا به صراحت از ارسال آن به اوکراین دفاع می کنند.
وی افزود: این تصمیم آمریکا و پذیرش ساده انگارانه آن از سوی ناتو، بر خلاف سیاستهای بسیاری از کشورهای عضو این ائتلاف نظامی بوده و حاکی از ریاکاری شدید غرب است.
در پی تصمیم دولت بایدن مبنی بر ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین، فعالان حقوق بشر و برخی قانونگذاران آمریکایی انتقادات گسترده ای را مطرح کردند.
مت گیتس نماینده جمهوریخواه فلوریدا دیروز دوشنبه گفت که از اصلاحیه بودجه دفاعی ایالات متحده که در آن دولت را از انتقال مهمات خوشه ای به اوکراین یا هر کشور دیگری منع می کند، دفاع خواهد کرد.