واکنش سخنگوی وزارت خارجه به اتفاقات اخیر فرانسه

سخنگوی وزارت خارجه گفت: فرانسه که به دیگران توصیه‌های حقوق بشری می‌کند، بهتر است این توصیه‌ها را آویزه گوش خود کند و از به کارگیری خشونت علیه معترضان فرانسوی اجتناب کند.

به گزارش مشرق،ناصر کنعانی در نشست خبری، اظهار داشت: در آغاز هفته ولایت و امامت و در آستانه عید سعید غدیر خم قرار داریم که این عید خجسته را به همه ارادتمندان شجره طیبه امامت تبریک عرض می‌کنم.

وی ادامه داد: امروز ۱۲ تیر ماه سالروز حمله بی رحمانه ددمنشانه رژیم آمریکا به هواپیمای مسافربری شماره ۶۵۵ ایران ایر است و آخرین روز از هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولت آمریکا هیچ موقع در ارتباط با جنایت هولناک عذرخواهی نکرد و به فرمانده ناو آمریکایی که فرمان شلیک را به این هواپیما صادر کرد، مدال شجاعت داد. این جنایت نشان داد دولت آمریکا علی‌رغم همه ادعاهای حقوق بشری برای رسیدن به اهداف خود از هر گونه اقدامی دست نمی‌کشد و این لکه ننگ از دامن آمریکا پاک نخواهد شد.

کنعانی در مورد شرایط فرانسه و محدود شدن فضای مجازی در این کشور، گفت: شاهد تحولات بسیار مهم و فراگیری در فرانسه هستیم. شلیک مستقیم پلیس فرانسه بر سر یک نوجوانان فرانسوی را شاهد بودیم و باعث آغاز موج مجدد اعتراضات در این کشور شد. ایران تحولات فرانسه را به دقت دنبال می‌کند و موضع شفاف خود را در این باره اعلام کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اینکه فرانسه به دیگران توصیه‌های حقوق بشری می‌کند، باید این حرف را در ارتباط با معترضان فرانسوی رعایت کند و از به کارگیری خشونت اجتناب کند و توصیه‌هایی را که به دیگران می‌کند، آویزه گوش خودش کند. در ارتباط با تحولات داخلی ایران صرفاً شاهد توصیه‌های آن‌ها نبودیم، بلکه شاهد مداخلات تحریک آمیز بودیم. آنچه در کشورمان اتفاق افتاد، نتیجه مداخلات و تحریک‌های آنها بود.

کنعانی در مورد عادی سازی روابط ایران و مصر و صدور روادید، گفت: هیچ موضع رسمی در ارتباط با این موضوع را دریافت نکرده‌ایم. اظهاراتی که مطرح شده هنوز از سوی مراجع دو کشور مطرح نشده است. موضع خود را در رابطه با مصر بارها بیان کرده‌ایم. ایران در پاسخ به هر گونه اقدام مثبتی که از سوی دولت و مقامات مصر در روابط با ایران صورت گیرد، حتماً پاسخ متقابل خواهد داد. اینکه اخباری در این زمینه منتشر شده هنوز راستی آزمایی نشده و از اظهار نظر در این زمینه اجتناب می‌کنم.

وی ادامه داد: گسترش روابط با کشورهای اسلامی و منطقه اولویت سیاست خارجی دولت است‌.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مرخصی رابرت مالی، گفت: در ارتباط با موضوعات داخلی دیگر کشورها اظهارنظر نمی‌کنیم. به نظر می‌رسد که هر فردی مجری سیاست‌های حاکمیت و نظام خود است و تغییر افکار نمی‌تواند تغییر چندانی در سیاست‌ها ایجاد کند.

کنعانی در مورد عضویت ایران در شانگهای گفت: روند عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای یک منفعت دو طرفه است که به تقویت ارتباطات سازنده میان کشورهای عضو این سازمان می‌انجامد.

وی در مورد سفر وزیر امورخارجه کشورمان به باکو افزود: اهمیت اجلاس وزرای خارجه عدم تعهد بر کسی پوشیده نیست. اجلاس عدم تعهد یک سازمان مهم و ریشه دار است. حضور در اجلاس برای ایران حائز اهمیت است. وزیر خارجه آذربایجان تاکید زیادی بر مشارکت ایران در عالی‌ترین سطح در این اجلاس داشت و وزیر خارجه ما در راس هیاتی در این اجلاس شرکت خواهند کرد.

کنعانی افزود: دیدار وزیرخارجه با همتای آذربایجانی به صورت دوجانبه برگزار خواهد شد و دیدارهای دیگری نیز در حاشیه این اجلاس برگزار خواهد شد. خوشبختانه فضای مناسبات میان دو کشور با اقدامات دیپلماتیک که صورت گرفته، مثبت است.

وی در مورد اهانت به قرآن کریم در سوئد تصریح کرد: دولت سوئد صدای بلند مسلمانان جهان را شنیده و دریافت کرده است. اهانت به مقدسات اسلامی یک اقدام کاملاً غیر قانونی و توهین به ارزش‌ها و مقدسات تمامی مسلمانان عالم است.

کنعانی افزود: عذرخواهی دولت سوئد کافی نیست بلکه باید جبران کند و مانع تکرار این اهانت شود که این چیزی است که همه آزادی خواهان جهان از دولت سوئد انتظار دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد عملیات شبانه ارتش اسرائیل در کرانه باختری، گفت: این یک اقدام جنایتکارانه و مصداق بارزی از تروریسم دولتی است. ملت فلسطین هیچ جرمی مرتکب نشده است و جز حقوق طبیعی خود چیزی مطالبه نمی‌کند. ملت فلسطین برای احقاق حق طبیعی خود تلاش می‌کند. اسراییل یک بار دیگر شکست تلخی را از ملت مظلوم فلسطین تجربه خواهد کرد.

جنایت در ذات رژیم صهیونیستی نهفته است

وی افزود: مشخصاً از سازمان همکاری اسلامی که در ارتباط با مسئله فلسطین مسؤولیت دارند انتظار می‌رود به طور جدی در این‌باره عمل کند. جنایت در ذات رژیم صهیونیستی نهفته است. موضع ما محکومیت شدید این جنایات است.

کنعانی در مورد پیگیری‌ها موضوع حادثه حمله به سفارت آذربایجان در تهران نیز گفت: پیگیری حمله به سفارت آذربایجان مورد تاکید مقامات در عالی‌ترین سطح دو کشور بوده است. قوه قضاییه موضوع را با جدیت دنبال کرد و به نتایج خوبی رسیده است.

در مورد انتخاب سفرا در انگلیس و فرانسه افزود: سیاست کلی ما فعال نگه داشتن روابط در کشورهای مختلف است و انتخاب سفرا در این دو کشور در دستور کار قرار دارد.

به هرگونه بدعهدی طرف مقابل در برجام واکنش نشان خواهیم داد

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد خروج بریتانیا و کشورهای غربی از برجام، تصریح کرد: در ارتباط با برجام، موضوعات رسانه‌ای در خصوص انجام و یا عدم انجام تعهدات را ملاک عمل و تصمیم گیری قرار نمی‌دهیم. یکی از موعدهای مهم در ارتباط با اجرای برجام مهرماه است. ایران به عنوان عضو مسولیت پذیر برجام تحولات را رصد می‌کند. در برجام به هرگونه بدعهدی طرف مقابل واکنش نشان خواهیم داد.

وی در مورد مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا، گفت: ایران مسیر مذاکرات با طرف مقابل را با هدف تامین منافع حداکثری دنبال می‌کند. در بازه زمانی اخیر یک رگه‌هایی از واقع بینی و دور شدن از سیاست‌های مخرب را در طرف‌های مقابل مشاهده کردیم. ایران برای گرفتن نتیجه از روند مذاکرات، گفتگو می‌کند. بنابراین آماده هر سناریویی هستیم.

کنعانی در مورد شکایت جدید از ایران در مورد هواپیمای اوکراین نیز گفت: در باره ثبت شکایت خبر دقیقی ندارم اما در مورد هواپیمای اوکراینی بر انجام مذاکره در کلیه ابعاد سانحه تاکید داریم. ایران در حمایت از خانواده قربانیان اقداماتی را انجام داده که قبلاً اطلاع رسانی کرده‌ایم. در ارتباط با رسیدگی به این سانحه هم با توجه به اینکه این سانحه در قلمرو حاکمیتی ایران رخ داده رسیدگی کیفری خود را انجام داده است. ایران در رابطه با این سانحه دلخراش مسؤولیت ملی خود را انجام داده است.

وی در مورد بازگشایی سفارت عربستان بیان کرد: به زودی این اتفاق رخ خواهد داد و تاریخ بازگشایی را عربستان اطلاع خواهد داد.

تاریخ سفر رییس جمهور کشورمان به عربستان مشخص نیست

کنعانی در مورد سفر رئیس جمهور کشورمان به عربستان افزود: تاریخ این سفر مشخص نیست. تلاش خواهیم کرد روابط تجاری و اقتصادی میان تهران و ریاض به خوبی پیش برود. ایران تاکید دارد در دوره جدید روابط از ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی دو کشور استفاده حداکثری انجام گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد توقف مذاکرات ایران و آمریکا در عمان خاطرنشان کرد: هفته گذشته در این‌باره توضیح کاملی را دادم اما روند مذاکرات خوش بینانه است.

کنعانی درباره از سرگیری روابط با مراکش گفت: اصل برای ما تقویت روابط با کشورهای اسلامی است. در این ارتباط با هیچ کشوری برای توسعه رابطه و یا از سرگیری رابطه با کشورهایی که قطع رابطه وجود دارد مانع و محدودیتی نداریم و به اقدامات توأم با حسن نیت آنها پاسخ خواهیم داد.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص برنامه سفر اتباع پاکستانی و هندوستانی به کشورمان برای حضور در مراسم اربعین حسینی گفت: راهپیمائی اربعین حسینی به عنوان یک کنگره عظیم هر ساله با اقبال رو به رشد ارادتمندان به خاندان اهل بیت برگزار می‌شود، در کشورمان نیز زمینه سازی لازم در دست انجام است و اقدامات لازم در ستاد مرکزی اربعین با مسئولیت وزارت کشور صورت گرفته است.

وی ادامه داد: وزارت خارجه کما فی السابق مسئولیت کمیته سیاسی و کنسولی را در دست دارد. اقدامات لازم انجام شده است. قطعاً شاهد فعالیت بیشتر ستاد مرکزی و کمیته‌ها خواهیم بود. در ارتباط با زواری که از شبه قاره هر ساله عازم سرزمین عراق می‌شوند، امسال هم اقدامات لازم انجام خواهد شد. ایران به عنوان کشور مسیر عبور زوار به مسئولیت‌های خود عمل خواهد کرد. در ارتباط با تسهیل روادید ما محدودیتی نخواهیم داشت اما کشور میزبان عراق است و نیازمند هماهنگی‌های دوجانبه با دولت عراق هستیم.

کنعانی با اشاره به حاشیه‌ها در انتصاب سفیر ایران در فنلاند تصریح کرد: من متوجه حاشیه‌ها نیستم. در وزارت خارجه مانند سایر کشورهای دنیا، برخی سفرا از جامعه غیر دیپلماتیک انتخاب می‌شوند. ما استثنا نیستیم. قاطبه سفرا از بدنه هستند به دلیل نیاز بدنه این انتصاب انجام شد. شما زنان به عنوان نیمی از جامعه کشور، از این انتصاب استقبال کنید.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد آخرین اقدامات دیپلماتیک برای استرداد تروریست‌ها گفت: اقدام ایران برای پیگیری حقوقی و سیاسی تروریست‌ها یک اقدام مستمری است. ما برای تعقیب و پیگیری قانونی کسانی که در حق ملت ایران جنایت کردند هیچگاه قصور نکردیم. از ظرفیت‌های حقوقی و مجامع بین‌المللی استفاده کردیم. همچنین از طریق ارتباطات قضایی با مراجع دیگر کشورها و همچنین پلیس اینترپل اقدامات لازم را انجام دادیم. همکاری مشترکی میان دستگاه دیپلماسی و مراجع قضایی برای تعقیب و پیگیری و استرداد اینگونه مجرمین وجود دارد. یادداشت‌های دوجانبه‌ای هم ارسال کردیم.

کنعانی بیان کرد: متاسفانه هستند کشورهایی که از گروه‌های تروریستی مشخصاً فرقه منافقین به عنوان یک ابزار علیه ملت ایران استفاده می‌کنند. کشورهایی هستند که داعیه دار حقوق بشر هستند و هم به صورت آشکار برگزار کننده نشست‌های اعضای منافقین هستند. ما شاهد حمایت غیرسازنده دولت فرانسه در برگزاری نشست فرقه تروریستی منافقین در این کشور بودیم و فرانسه باید پاسخگو باشد.

کنعانی افزود: تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه عملاً وضع شده‌اند که در مسیر همکاری‌های قانونی در حوزه اقتصادی و تجاری ایران مانع ایجاد کنند و این امر واضح و طبیعی است تحریم‌ها در روند همکاری‌های عادی و تجاری ایران با بسیاری از کشورها ایجاد مشکل کرده است.

وی تصریح کرد: حجم مبادلات ایران با چین و دیگر کشورها نشانگر این است که ایران توانسته تحریم‌های ظالمانه را تا حدود قابل توجهی بی اثر کند و در این خصوص همکاری‌های تجاری و اقتصادی خود با کشورهای مختلف دنیا انجام دهد. اگر دولت آمریکا از تحریم‌ها نتیجه گرفته بود روز به روز اضافه نمی‌کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: افزودن تحریم‌ها نشانگر آن است که آمریکا هر آنچه در سبد اقدامات خود دارد در میز گذاشته و استفاده می‌کند. روابط تجاری و اقتصادی ایران با دیگر کشورها نشانگر آن است که به رغم تحریم‌ها روابط برقرار است و دیگر کشورهای دنیا هم ملتزم به تحریم‌های آمریکا نیستند.

وی یادآور شد: بسیاری از تبادلات تجاری ما با ارزهای بومی و ملی و یا در بستر تهاتر انجام می‌شود.

ایران در برابر تحریم‌های آمریکا هیچگاه تسلیم نشده و نخواهد شد

کنعانی تصریح کرد: ایران در برابر تحریم‌های آمریکا هیچگاه تسلیم نشده و نخواهد شد و آینده نشان خواهد داد که این دولت آمریکاست که در مقابل ملت ایران تسلیم می‌شود. دولت آمریکا از همه ابزارها استفاده کرده است. تحریم‌های آمریکا مثال بارز جنایت علیه بشریت است. ایران اقدامات خود را برای رفع و بی اثر کردن تحریم‌ها انجام خواهد داد.

کنعانی در پایان در مورد مذاکرات ایران و عراق در رابطه با گروه‌های مسلح شمال عراق و ورود سازمان ملل به موضوع بشر دوستانه اردوگاه‌های شمال عراق، گفت: ایران و عراق متفق هستند که لازم است اقدامات مشترک براساس توافقنامه امنیتی اجرایی شود به نحوی که مرزهای دو کشور مشخصاً در شمال و شمال غرب، مرزهای امنی باشد و گروه‌های تروریستی که در آنجا در قالب پناهجو اما به صورت مسلحانه حضور دارند خلع سلاح شوند و این اطمینان حاصل شود از ناحیه اقدامات تروریستی آنها خللی به روابط دوستانه دو کشور وارد نمی‌شود و مرزهای دو کشور امن باشد.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: دو کشور در این زمینه هم نظر هستند که می‌توانند روابط دو کشور را مبتنی بر حسن روابط و توافقی که امضا کردند دنبال کنند. از ورود هیچ مرجع دیگری در روابط دوجانبه ایران و عراق استقبال نمی‌کنیم. دو کشور در سطح عالی روابط دوستانه، برادرانه و سازنده دارند و این روند را ادامه خواهیم داد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 7
  • غیر قابل انتشار: 3
  • یامهدی ادرکنی IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۲
    11 1
    کسی معترض راکتک نمیزند بخصوص درفرانسه که معیشت واقتصادباثبات وضدربا ونجومی بگیری دارد غارتگروتخریب گربایدباضرب وشتم بازدارنده مجازات شود
    • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۲
      2 31
      12:05 پس اینایی که دارن تو فرانسه کتک میخورن خواهر مادر....... تو هستن منافق ؟؟!
  • محسن IR ۰۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
    2 0
    جناب سخنگو، رطب خورده منع رطب کی کند؟ به قول اون هنرپیشه: افتاد؟
  • محمد قلی IR ۰۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
    2 1
    جمهوری اسلامی ایران باید تجربیات ارزنده خود در زمینه برخورد مناسب با معترضان را به فرانسه منتقل کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس