به گزارش مشرق، از این رو افرادی که به دلایل گوناگون مانند زیارت، تفریح، کار، تحصیل و غیره قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند، قبل از هر چیز باید نسبت به نام نویسی و دریافت پاسپورت اقدام نمایند. در حال حاضر، امکان ثبت نام و پیگیری گذرنامه با روش های اینترنتی هم فراهم شده است. بنابراین متقاضیان الزامی به مراجعات حضوری و اتلاف زمان و هزینه خود جهت انجام اقدامات مربوط به گذرنامه نخواهند داشت.
نحوه پیگیری گذرنامه
موضوع مهم بعدی که برای متقاضیان دریافت پاسپورت اهمیت دارد، نحوه پیگیری گذرنامه است. در واقع این افراد می خواهند بدانند که آیا پس از ثبت نام، امکان پیگیری گذرنامه وجود دارد یا خیر. در صورتی که شرایط لازم برای پیگیری و مشاهده وضعیت ثبت و صدور پاسپورت فراهم است، این فرایند به چه صورت انجام می گیرد. در این مورد باید بگوییم که امکان پیگیری پاسپورت هم با روش های مختلف حضوری و آنلاین فراهم شده تا کاربران پس از ثبت نام گذرنامه، امکان کسب اطلاعات لازم را در مورد آن داشته باشند. این شرایط هم برای پاسپورت های بین المللی و هم گذرنامه های موقت و زیارتی ویژه اربعین فراهم است.
۱. پیگیری گذرنامه از طریق اپلیکیشن پلیس من
یکی از ساده ترین روش های موجود جهت بررسی آخرین وضعیت پاسپورت، استفاده از اپلیکیشن پلیس من می باشد. این برنامه موبایلی پلیس امکان دسترسی به خدمات متعددی از جمله استعلام و پرداخت خلافی خودرو، استعلام وضعیت گذرنامه موقت یا دائم و موارد این چنینی دیگر را به صورت آنلاین فراهم ساخته است. از این رو افرادی که جهت دریافت پاسپورت ثبت نام کرده و اقدامات لازم را انجام داده اند، با ورود به این برنامه می توانند پیگیری های لازم را انجام دهند.
۲.پیگیری پاسپورت از طریق پست جمهوری اسلامی
پس از این که پاسپورت شما توسط پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا صادر و چاپ می گردد، در اختیار شرکت پست قرار می گیرد. پس یکی دیگر از راه های پیگیری گذرنامه، کسب اطلاعات لازم از طریق شرکت پست جمهوری اسلامی ایران است. بدین منظور هم می توانید به سایت پست وارد شده یا پیگیری های لازم را با مراجعه حضوری به شعب این سازمان انجام دهید. استعلام وضعیت گذرنامه از طریق ورود به سایت این شرکت به نشانی اینترنتی post.ir ساده تر بوده و از طریق گزینه «رهگیری مرسولات سازمانی» در این سامانه امکان پذیر است.
۳.مراجعه حضوری به شعب پلیس +۱۰
افرادی که به هر دلیل موفق به استعلام وضعیت پاسپورت خود با روش های قبل نشوند، می توانند با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ ثبت نام گذرنامه خود را پیگیری نمایند. این روش بسیار ساده بوده و با ارائه کارت ملی، آخرین اطلاعات مربوط به گذرنامه در اختیارتان قرار می گیرد.
ثبت نام گذرنامه اینترنتی چگونه است؟
گذرنامه یا پاسپورت یکی از مهم ترین مدارک بین المللی افراد محسوب می شود که برای خروج از مرزهای کشور خود و سفر به سایر کشورها، به آن احتیاج دارند. افرادی که قصد خروج از کشور با دلایل گوناگون اعم از کاری، تفریحی، زیارتی، علمی، تحصیلی و غیره را داشته باشند، قبل از هر چیز باید نسبت به ثبت نام گذرنامه اقدام کرده و این مدرک مهم را دریافت نمایند. در سال های گذشته نام نویسی برای اخذ پاسپورت تنها به شکل حضوری و با مراجعه به شعب پلیس +۱۰ امکان پذیر بود. اما اکنون شرایط تغییر کرده و به منظور تسهیل شرایط برای متقاضیان، امکان ثبت نام اینترنتی گذرنامه هم فراهم گردیده است. بسته به نوع پاسپورت، دو روش زیر جهت ثبت نام اینترنتی وجود دارد:
نام نویسی از طریق سایت epolice.ir
در صورت که تمایل به دریافت پاسپورت بین المللی یا موقت اربعین داشته باشید، می توانید از طریق این سامانه درخواست تان را ثبت کرده و اطلاعات لازم را وارد کنید. البته جهت این امر لازم است قبلا به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و احراز هویت تان را جهت ثبت نام پاسپورت بین الملل یا گذرنامه موقت انجام داده باشید. با هر بار احراز هویت در دفاتر پلیس +۱۰، تا سه سال امکان ثبت نام غیر حضوری پاسپورت در این سامانه برای شما فراهم خواهد بود.
ثبت نام از طریق سایت پلیس من
این سامانه جهت نام نویسی آنلاین نوع جدیدی از گذرنامه یعنی پاسپورت زیارتی در نظر گرفته شده که تنها برای زیارت عتبات عالیات مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی که گذرنامه خود را صرفا جهت زیارت عتبات و عالیات لازم داشته باشند، می توانند با مراجعه به سایت پلیس من اقدامات لازم را انجام دهند. ثبت نام گذرنامه از نوع زیارتی دارای اعتبار ۵ ساله بوده، نیاز به پرداخت هزینه کم تری داشته و در زمان کوتاه تری صادر می شود.
گذرنامه موقت برای سفر به اربعین
طی سال های اخیر، افراد زیادی در مراسم پیاده روی اربعین شرکت کرده و بدین منظور اقدام به دریافت پاسپورت می کنند. با توجه به این که تنها هدف این افراد از دریافت گذرنامه شرکت در راهپیمایی اربعین است، نوع جدید از پاسپورت با عنوان گذرنامه موقت برای آن ها صادر می شود. این گذرنامه ها تنها یک سال اعتبار داشته و دارای محدودیت مکانی و زمانی هستند. به عبارت دیگر، امکان استفاده از آن ها تنها در ایام اربعین و برای سفر به عتبات عالیات در کشور عراق وجود دارد. منتهی هزینه آن ها یک دهم هزینه دریافت پاسپورت بین الملل بوده و در زمان کوتاه تری به دست زائران خواهند رسید. از این رو گزینه ای کامل مناسب برای افرادی محسوب می شوند که تنها به قصد شرکت در پیاده روی اربعین حسینی قصد اخذ پاسپورت را داشته باشند.
اخذ گذرنامه موقت به صورت آنلاین
افرادی که تمایل به دریافت پاسپورت های موقت ویژه اربعین داشته باشند، می توانند با دو روش مختلف ثبت نام شان را انجام دهند. این موارد شامل استفاده از سایت اینترنتی تعیین شده بدین منظور و روش حضوری می باشد. سایت در نظر گرفته شده جهت ثبت نام گذرنامه های موقت، سامانه اینترنتی epolice.ir می باشد. از این رو متقاضیان باید به سایت مذکور وارد شده و از همان صفحه اصلی، گزینه «درخواست صدور برگه تردد اربعین» را انتخاب نمایند. به این ترتیب، وارد مراحل ثبت نام این نوع پاسپورت گردیده و می توانید درخواست تان را به صورت غیر حضوری، ثبت کنید.
دریافت پاسپورت به صورت حضوری
روش بعدی که جهت دریافت گذرنامه موقت وجود دارد، مراجعه حضوری به شعب پلیس +۱۰ می باشد. متقاضیانی که به هر دلیل امکان استفاده از سامانه مذکور را نداشته باشند، با مراجعه به دفاتر پلیس امکان ثبت درخواست حضوری جهت اخذ پاسپورت های موقت ویژه اربعین را خواهند داشت. در این روش هم پس از ثبت درخواست و ارائه مدارک لازم، پاسپورت موقت برای شما صادر شده و حداقل طی ۲۴ ساعت به دست تان خواهد رسید.