سناتور "ريچارد لوگر " آمريکايي در مقاله‌اي تأکيد کرد که با توجه به اقدام پيشگيرانه ايران، کميته نظارت بر سخن‌پراکني آمريکا براي نفوذ در اين کشور نيازمند توجه فوري از سوي دولت اوباما است.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق به نقل از فارس، "ريچارد ج. لوگار " (RICHARD G. LUGAR) سناتور با نفوذ آمريکايي در مقاله‌اي سخن‌پراکني و استفاده از تبليغات رسانه‌ها را يکي از ابزاري مهم و مؤثر ديپلماسي عمومي دانسته و به نقد و بررسي نحوه استفاده ايالات متحده از اين ابزار پرداخته است.

لوگار در ابتداي مقاله خود ارتباط با شهروندان عادي کشورهاي ديگر را يکي از اجزاي کليدي ديپلماسي عمومي هر کشور دانسته و مي‌نويسد: اين کار مي‌تواند از طريق تبادلات فرهنگي بين مردمان کشورها، ارتباطاتي همچون مصاحبه‌هاي مطبوعاتي، يا بازديد گروه‌هاي ديپلماتيک از مدارس، روستاها يا دانشگاه‌ها صورت بگيرد.

فعاليت‌هاي سخن‌پراکني آمريکا از جنگ جهاني دوم آغاز شد

وي با تأکيد بر اينکه يکي از ابزارهاي مهم ديپلماسي عمومي "سخن‌پراکني " است، آغاز فعاليت دولت آمريکا در اين زمينه را چنين توصيف کرده است: فعاليت سخن‌پراکني آمريکا، با "صداي آمريکا " در خلال جنگ جهاني دوم شروع شد و از طريق راديوي موج کوتاه براي مخالفان و ماموران سري و همچنين هم‌پيمانانمان در سرتاسر دنيا پخش مي‌شد.

در ادامه اين مقاله که در نشريه آمريکايي "فارين سرويس ژورنال " Foreign Service Journal)) منتشر شده آمده است: از راديوي FM گرفته تا جديدترين ابزارهاي رسانه‌اي اجتماعي در اينترنت و گوشي‌هاي تلفن همراه، ابزارهايي هستند که در سال‌هاي گذشته به‌وجود آمده‌اند و امکان برقراري ارتباط با مردمان را نه تنها در کشورهاي خودکامه، که با تمامي جهان ميسر ساخته‌اند.

سناتور لوگار فعاليت رسانه‌هاي رقيب و پارازيت را از مشکلات پيش روي اين ابزار دانسته و در اين زمينه مي‌افزايد: ‌علاوه بر تلويزيون‌هاي خصوصي و نهادهاي ديگر در دولت‌هاي خارجي که با برنامه‌هاي آمريکا رقابت مي‌کنند، همراه با اشکال مختلف رسانه روش‌هاي مختلفي از سرکوب نيز بوجود آمده‌اند.

وي افزوده است: برخي از کشورها با پخش پارازيت بر روي امواج راديويي، تلويزيون‌هاي ماهواره‌اي يا برنامه‌هاي اينترنتي ما، برنامه‌هاي سخن‌پراکني آمريکا را مسدود مي‌سازند، در حالي‌که برخي ديگر روزنامه‌نگارهاي بين‌المللي و محلي را به زندان‌ انداخته، شکنجه مي‌کنند يا به قتل مي‌رسانند.

وظيفه بي‌بي‌جي اطمينان از نفوذ پيام آمريکاست / بي‌بي‌جي به 60 زبان براي 170 ميليون مخاطب برنامه پخش مي‌کند

اين سناتور آمريکايي در ادامه با معرفي کميته نظارت بر سخن‌پراکني مي‌نويسد: "کميته‌ نظارت بر سخن‌پراکني " (BBG) سازماني است که وظيفه‌اش حصول اطمينان از نفوذ پيام آمريکا است، کار اين کميته نظارت بر فعاليت‌هاي صداي آمريکا، راديو اروپاي آزاد، راديو آزادي، راديو آسياي آزاد، شبکه سخن‌پراکني خاورميانه و دفتر سخن‌پراکني کوبا است که روي‌هم‌رفته از طريق راديو، تلويزيون و اينترنت حدودا به 60 زبان و براي 170 ميليون مخاطب برنامه پخش مي‌کنند.

لوگر در ادامه تأکيد کرده است:‌ اين کميته 8 عضو (4 دموکرات و 4 جمهوريخواه) دارد که از سوي رئيس‌جمهور معرفي مي‌شوند و وزير خارجه عضو نهم آن است، يکي از 4 نفري که از حزب رئيس‌جمهور هستند به عنوان رئيس کميته منصوب مي‌شود.

اين مقاله افزوده است: کنگره اين کميته را در اواسط دهه 90 تشکيل داد تا فعاليت‌هاي سخن‌پراکني ما را از فشارهاي سياسي وارده از هر دو انتهاي خيابان پنسيلوانيا (خياباني در واشنگتن دي‌سي است که کاخ سفيد را به عمارت کنگره‌ آمريکا متصل مي‌کند) دور نگه دارد اما پس از 15 سال، روشن شده که BBG به جاي اينکه به عنوان يک "فايروال " سياسي عمل کند، غالبا يک "فوتبال " سياسي شده است، چرا که معرفي نامزدهاي اين کميته هميشه با سياست‌هاي حزبي آکنده بوده است.

اين سناتور آمريکايي در ادامه مقاله خود آورده است: تا سال 2004 اين کميته هيچ وقت تکميل نبوده و پست رياست آن تا سال 2008 خالي بوده است، تعجب‌آور نيست که نتيجه اين ترديد مزمن در رهبري و هدايت، اين بوده است که در نظرسنجي‌هاي رضايت از محل کار، BBG هميشه در پايين‌ترين رده‌ها قرار گرفته اما با اين حال نياز به يک رهبري منسجم هرگز تا اين حد مشهود نبوده است.

وي در ادامه مي‌نويسد: اين يکي از نتايج اصلي گزارشي است که "پل فولدي " (Paul Foldi)- يکي از اعضاي تيم نويسندگان مجله ما - اوايل امسال آن‌را آماده کرد، به ‌دنبال انتشار آن گزارش در ماه ژانويه - با عنوان "سخن‌پراکني بين‌المللي آمريکا: آيا کسي گوش مي‌دهد؟ " - من خيلي خوشحال شدم که يک رئيس جديد، با نام "والتر ايزاکسون " (Walter Isaacson)، نويسندة برجسته و رئيس سابق CNN و مجله‌ي "تايم "، و 7 عضو ديگر اين کميته بالاخره در ماه جولاي به تاييد سنا رسيدند.

بي‌بي‌جي براي نفود در ايران نيازمند توجه فوري است

آن‌طور که اين گزارش عنوان مي‌کند، کميته جديد کار زيادي پيش رو دارد، مسائل سخن‌پراکني مربوط به روسيه، ايران، چين، زيمبابوه، کره شمالي، کوبا و ونزوئلا، که دولت‌‌هاي اين کشورها براي جلوگيري از نفوذ برنامه‌هاي ما هر کاري از دستشان بر بيايد انجام مي‌دهند، همگي نيازمند توجه فوري هستند.

اين سناتور آمريکايي همچنين در مقاله خود تأکيد کرده است: زمان آن رسيده که يک نگاه انتقادي به فعاليت‌هاي سخن‌پراکني خود در خاورميانه بياندازيم؛ چرا که بازار رسانه در اين منطقه روز به روز شلوغ‌تر مي‌شود و ما براي سهم خود از اين بازار مجبور به مبارزه هستيم.

ريچارد لوگار در پايان بخش اول مقاله خود افزوده است: به عنوان مثال حتي پس از دريافت ميلياردها دلار کمک غيرنظامي از آمريکا در سال‌هاي اخير، و کمک اضافي به دنبال سيل تابستان، بيش از 80 درصد پاکستاني‌ها هنوز ديدگاهي ناخوشايند نسبت به آمريکا دارند، ما نه تنها بايد براي به‌دست آوردن مخاطبان وسيع‌تر براي برنامه‌هاي خود تلاش کنيم، بلکه براي درگير نگه‌داشتن شنوندگان، بينندگان و خوانندگان خود بايد وارد يک رقابت شديد گرديم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس