سرویس جهان مشرق - سفر رضا پهلوی، سرکرده جریان معاندین و ضد انقلاب به سرزمین های اشغالی، با انتقاداتی از سوی بخشی از صهیونیست ها روبه رو شد. از جمله مهم ترین مسئله ای که این بخش از صهیونیست ها در این رابطه مطرح می کردند، این موضوع بود که رضا پهلوی حتی در میان اپوزوسیون و مخالفان جمهوری اسلامی نیز محبوب نیست و اگر قرار باشد کسی در ایران حکومت جدیدی تشکیل دهد، آن شخص قطعا رضا پهلوی نخواهد بود.
راز زیمت، کارشناس ارشد و برجسته رژیم صهیونیستی در مسائل ایران نیز در صفحه توییتر خود به این سفر واکنش نشان داده و نوشت:
در تعدادی از مصاحبههایی که این هفته درباره سفر رضا پهلوی به اسرائیل انجام دادم، هشدار دادم که «آغوش گرم» اسرائیل برای شاهزاده ایرانی در زمان کنونی میتواند تا حد زیادی مشکلساز باشد. من این نگرانی را عمدتاً به دو دلیل اصلی مطرح کردم:
اولاً، اپوزیسیون ایرانی در خارج که سالها از شکافها و دودستگیهای داخلی رنج میبرد، در بحبوحه تلاشها برای ایجاد ائتلاف مشترک در پی ناآرامی های اخیر در ایران، اکنون در وضعیت بسیار حساسی قرار دارد. بنابراین، شایسته است نسبت به آنچه ممکن است به عنوان مداخله خارجی علیه یکی از رهبران برجسته آن در این زمان تلقی شود، محتاط باشیم.
این مسئله به ویژه با توجه به شکاف هایی است که اخیراً بین رهبران این ائتلاف ظاهر شده است. یکی از رهبران ائتلاف، نازنین بُنیادی که بازیگر سینما است، حدود یک هفته پیش در پی حمله شدید طرفداران رضا پهلوی، حتی مجبور به حذف حساب کاربری خود در توییتر شد.
دوم، نگرش به اسرائیل حتی در میان مخالفان جمهوری اسلامی ایران هنوز هم بحث برانگیز است. یکی از رهبران سابق دانشجویان ایران، علی افشاری که در آمریکا است، هفته گذشته در توییتی نوشت:
رضا پهلوی فقط از طرف خود می تواند پیام دوستی برای اسرائیل داشته باشد و دریافت دعوت از "افراطی ترین دولت تاریخ اسرائیل (رژیم صهیونیستی) " افتخار ندارد، بلکه شرم آور است.
همچنین حامد اسماعیلیون وکیل دادگستری، یکی از برجسته ترین فعالان ایرانی در خارج، خروج خود را از ائتلاف رهبران ائتلاف اعلام کرد. اسماعیلیون در اشاره ای صریح به رضا پهلوی و حامیانش، اعلام کرد که از اینکه یکی از اعضای جنبش همه چیز را به دست گرفته است، ناامید شده است.
من متقاعد شده ام که کسانی در اسرائیل هستند که از خروج اسماعیلیون از ائتلاف اپوزوسیون، بدشان نیامده است. اسماعیلیون مانند دیگر فعالان برجسته در میان مخالفان جمهوری اسلامی، به مواضع انتقادی در قبال اسرائیل و سیاست های آن شهرت دارد. اما کسانی که مخالف نظام ایران هستند و با آن مقابله می کنند، باید با اندوه و نگرانی تحولات اخیر را مشاهده کنند:
بار دیگر توجهات از مبارزه با جمهوری اسلامی ایران، به مبارزات داخلی در میان اپوزیسیون ایرانی خارج از کشور منحرف شد و ائتلاف علیه جمهوری اسلامی، حتی قبل از تکمیل شدن، در حال فروپاشی است. از این رو کارناوال ها و مهمانی گرفتن حول محور یک شخصیت جنجالی مانند رضا پهلوی، دقیقاً در زمانی که اپوزوسیون در تلاش برای مقابله با ایران هستند، ممکن است گاهی بیش از آنکه فایده داشته باشد، ضرر داشته باشد.