کد خبر 1468738
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۸
ویلا

با ارجاع مالیات بر خانه‌های لوکس به کمیسیون تلفیق، بار دیگر موج بحث‌های کارشناسی حول این قانون تشدید شد و باید دید آیا مجلس با این تصمیم زمینه حذف درآمد ۶۰هزار ملیارد تومانی برای دولت را فراهم می‌کند.

به گزارش مشرق، ‌موافقت نکردن مجلس انقلابی با تصویب قانون بودجه در رابطه با مالیات بر خانه‌های لوکس، سبب شد تا بار دیگر این موضوع در سطح کشور به محل بحث کارشناسان و مردم تبدیل شود.

مطابق جزئیات طرح شده در مجلس شورای اسلامی، اخذ مالیات از خانه‌های لوکس‌، پس از مخالفت نمایندگان به منظور رفع ابهام به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ ارجاع شده است.

* دولت قبل مالیات بر خانه‌های خالی را اجرا نکرد

حاشیه‌های اخذ مالیات از خانه‌های لوکس مرتبط به چند روز گذشته نیست و در بودجه سال ۱۳۹۹ نیز این قانون مطرح شده بود. قانون بودجه سال ۹۹ به سازمان مالیاتی سه ماه فرصت داده بود که نسبت به تعیین دارایی و شمول مالیات خانه‌ها و خودروهای لوکس اقدام کند. همچنین دستگاه‌هایی مانند وزارت راه و سازمان ثبت اسناد و املاک و نیروی انتظامی و شهرداری‌ها باید دسترسی برخط سازمان مالیاتی را به اطلاعات این بخش فراهم کنند.

در همین رابطه معاون فنی وقت سازمان مالیاتی اواسط شهریور سال ۱۳۹۹ گفته بود: در این زمینه آیین نامه‌ای تدوین شده و در فرجه زمانی که برای سازمان مالیاتی پیش بینی شده به مودیان اعلام خواهد شد. در سامانه مربوطه گفته می‌شود که کدام یک از املاک مشمول هستند. در حال حاضر به دولت ارسال شده و منتظریم دولت تصویب کند.

این در حالی بود که آیین نامه اخذ مالیات از خانه‌های لوکس در دولت قبل تایید و تصویب نشد تا با وجود بند صریح قانونی، این قانون یکسال به تعویق بیفتد.

* عزم دولت سیزدهم برای اخذ مالیات از خانه‌های لوکس

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و عزم ایجاد شده برای افزایش درآمدهای مالیاتی این مسئله بار دیگر در دستور کار قرار گرفت. یکی از رویکردهای اصلاح ساختار توجه به درآمدهای مالیاتی به عنوان یک منبع بسیار مهم و پایدار تلقی می‌شود. ایجاد و توسعه پایه‌های مالیاتی جدید در دستور کار دستگاه‌های دولتی و مجلس قراردارد که از جمله آن می‌توان به طرح اخذ مالیات‌های از خانه‌های لوکس اشاره کرد.

در همین راستا، داوود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی در مصاحبه‌ای به تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ در رابطه با مالیات بر خانه‌های لوکس گفت: سال گذشته شهرداری‌ها، اطلاعات کافی از خانه‌های خالی به سازمان امور مالیاتی ندادند، امسال در تلاشیم در قالب قانون بودجه ۱۴۰۱ اطلاعات دقیق‌تر را از شهرداری‌ها، سازمان ثبت و پایگاه مالیاتی دریافت کنیم و تا پایان سال فرصت جمع‌آوری اطلاعات خانه‌های لوکس و خودروهای لوکس داریم.

کارشناسان اعتقاد داراند، مخالفت با اخذ مالیات بر خانه‌های لوکس از سوی ذی‌نفعان صاحب نفوذ مطرح می‌شود.

* مخالفان مالیات بر خانه‌ها و خودروهای لوکس افراد صاحب‌نفوذ هستند

در همین راستا، پیمان قصری، کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت اخذ مالیات بر خانه‌های لوکس گفت: در بحث مسکن چون تخمین ارزش املاک کشور سخت است، میزان مالیات و تخمین آن سخت است، ولی میزان مالیاتی که در حداقل ارزش مسکن وجود دارد بین ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان سالانه در بحث مسکن تخمین زده می‌شود. با توجه به حداقل‌های اعلام شده می‌توان در سال اول بین ۴۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی از همین دو نوع مالیات برای دولت به دست آورد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که دهک‌های ثروتمند کشورمان فقط ۳ درصد مالیات پرداخت می‌کنند. یعنی بیشترین میزان پرداخت مالیات بر عهده دهک های پایین جامعه است. فشار مالیات به خاطر همین موضوع که قشرها با درآمد پایین مالیات پرداخت می‌کنند، فشار روانی زیادی به این افراد و خانواده ها وارد می‌کند. مثلا مالیات بر واحدهای مسکونی لوکس یکی از همین مالیات‌هاست.

وی افزود: همچنین ‌مالیات بر خودروهای لوکس قاعدتا مشمول اقشار بسیار پردرآمد و شاید ذی‌نفوذ است، طبیعتا وقتی مقابل این قشر ایستادگی می‌کنید و می‌خواهید از این‌ گروه‌ها مالیات بگیرید، مخالفت‌ها شدید می‌شود. این افراد در گروه‌هایی هستند که در دولت‌های گذشته مخصوصا صاحب کرسی و رانت و لابی بوده‌اند.

با ارجاع مالیات از خانه‌های لوکس به کمیسیون تلفیق باید منتظر ماند و دید، آیا مجلس شورای اسلامی تسلیم فشار ثروتمندان خواهد شد یا گامی در جهت احقاق حق مظلومان بر می‌دارد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    2 0
    اونی که دکترومهندسه حقشه اون بی همه چیزمسئول بایدمالیات بده وبانکدارای نجس که شفافیت گریزورباخورند بایدمالیات های پلکانی بدهند وزدوبندشون تموم بشه
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    0 0
    اونی که دکترومهندسه حقشه اون بی همه چیزمسئول بایدمالیات بده وبانکدارای نجس که شفافیت گریزورباخورند بایدمالیات های پلکانی بدهند وزدوبندشون تموم بشه
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    1 0
    اونی که دکترومهندسه حقشه اون بی همه چیزمسئول بایدمالیات بده وبانکدارای نجس که شفافیت گریزورباخورند بایدمالیات های پلکانی بدهند وزدوبندشون تموم بشه
  • علی IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    1 0
    آیا مردم مقصرند که از یکسو در اثر تحریمهای ناشی از لجاجت های یک گروه خاص در کشور و از سویی دیگر در اثر بی کفایتی مدیران بی لیاقت و بی سواد به یکباره دلار از چهار هزار تومان به شصت هزار تومان رسیده و بدون اینکه مردم بخواهند قیمت ماشینها و خانه هایشان چند ده برابر افزایش یافته است. آیا کارمندی که 5 سال پیش ماشینی را به خون جگر و با دادن تمام اندوخته اش خریداری کرده گناهی کرده که امروز ماشینش قیمت نجومی پیدا کرده؟ آیا درامد این کارمند هم افزایش داشته که امروز قادر به پرداخت مالیات باشد؟ از خدا بترسید...
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    1 1
    باید بررسی شود آقایان مفتح و صباغیان چه دلیلی برای مخالفت با مالیات از خانه های لوکس داشتند. آیا خودشان به نفع خودشان قانون گذاری کرده اند یا خیر. اگر بله که باید مدعی العموم وارد شود.
  • دانیال IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    3 0
    شرم آور و خجالت بار است. مالیات از ثروتمندان با هزار اما و اگر روبروست و اما مالیات از حقوق کارمندان و کارگران و عموم جامعه با قاطعیت ستانده می شود. این نباید سرنوشت انقلاب پابرهنگان و مستضعفان باشد. مجاهدان و انقلابیون و حزب الله کجاست تا ما را به اقتصاد خمینی بازگرداند.
  • کارمند دولت IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۸
    1 0
    سلام علیکم ، کارمندی که با زور وام و قسطی خودرویی را چند سال قبل ۲۰۰ میلیون خریده ، الان با گذشت چند سال باید مالیات خودروی به ظاهر لوکس را باید بدهد ولی خانه های ویلایی ، خیر ....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس