همايش تجليل از حماسه‌آفرينان آزادسازي سوسنگرد روز دوشنبه اين هفته با حضور سرلشکر فيروزآبادي رييس ستاد کل نيروهاي مسلح و ديگر مقامات عالي رتبه کشوري و لشگري برگزار مي‌شود.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، ‌در اين همايش ضمن تجليل از حماسه‌آفرينان عمليات آزادسازي سوسنگرد قرار است از اسناد مهمي در رابطه با اين عمليات و برخي کارشکني‌هاي صورت گرفته رونمايي شود.
حجت الاسلام و المسلمين سيد محمدعلي آل هاشم، رئيس سازمان عقيدتي سياسي ارتش و سردار سرتيپ دوم پاسدار داوود غياثي‌راد معاون روابط عمومي و تبليغات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس صبح امروز در يک نشست خبري، به تشريح چگونگي آزادسازي سوسنگرد در سال 59 و نيز مراسم مختلف بزرگداشت اين عمليات در سي‌امين سالروز آن پرداختند.
در ابتداي اين نشست خبري رييس سازمان عقيدتي سياسي ارتش با اشاره به اين‌که وقتي انقلاب اسلامي ايران به پيروزي رسيد استکبار جهاني به شدت عصباني بود يادآور شد: اوايل انقلاب تحرکات سياسي و توطئه هاي مختلفي از سوي دشمنان ما انجام شد، ولي نتيجه‌اي نگرفتند تا بالاخره تصميم گرفتند براي براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران و يا حداقل تضعيف آن، جنگي را عليه ما آغاز کنند.
حجت الاسلام و المسلمين آل هاشم ادامه داد: تجزيه کشور و وارد آوردن فشار دايمي به ايران، جلوگيري از سازندگي و پيشرفت‌هاي علمي و صنعتي در کشور ما، تقويت مخالفان نظام اسلامي و نيز بالا بردن روحيه آنها از ديگر اهداف استکبار براي تحميل کردن جنگ ما بود، ولي ديديم که نتوانستند به اهداف خود دست پيدا کنند. اگر مي‌گوييم که ما در جنگ پيروز شديم به خاطر اين است که واقعا پيروز شديم؛ چرا که ما آغازگر جنگ نبوديم و توانستيم دشمن را بيرون کنيم و اجازه ندهيم به اهداف خود برسند. پس لازم است که هر سال، سالروز عمليات‌هاي مختلف جنگ از جمله عمليات‌هاي غرورآفرين نظير آزادسازي سوسنگرد را پاس بداريم.
وي بر اهميت تجليل از رزمندگان، شهدا، جانبازان و خانواده‌هاي شهدا تاکيد کرد و گفت: برگزاري مراسم مختلف براي بزرگداشت شهدا و تجليل از پيشکسوتان دفاع مقدس و خانواده‌هاي آنها به تدريج در مقابل دشمنان ما سدي ايجاد کرده است و در عين حال جلوه‌هاي حقيقي دفاع مقدس را نيز به مردم ما نشان داده است بنابراين ما بايد تلاش کنيم که به جنبه هاي هدفدار و تاثيرگذار جنگ تحميلي بيشتر بپردازيم و تنها به برگزاري همايش اکتفا نکنيم. در همين راستا امسال از پيشکسوتان، رزمندگان و خانواده‌هاي شهداي عمليات آزادسازي سوسنگرد تجليل خواهد شد. خوشبختانه امسال وحدت خوبي بين نيروهاي برگزارکننده اين همايش وجود دارد که در راس آنها سردار فيروزآبادي، برگزاري اين برنامه را پيگيري مي‌کند و بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس ستاد کل نيروهاي مسلح از اجراکنندگان اين همايش هستند که به ميزباني سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران برگزار خواهد شد.
رئيس سازمان عقيدتي سياسي ارتش در ادامه به آزادسازي سوسنگرد در سال 59 اشاره کرد و افزود: آزادسازي سوسنگرد در حالي به وقوع پيوست که شاهد ناهماهنگي‌هاي صورت گرفته از سوي بني صدر بوديم، ولي با تدبير امام (ره) و مقام معظم رهبري که در آن زمان نماينده امام در شوراي عالي دفاع بودند مقدمات صدور فرمان تاريخي و سرنوشت ساز بنيان‌گذار جمهوري اسلامي فراهم شد و ايشان در پيامي قاطع فرمودند سوسنگرد بايد تا فردا آزاد شود. با اين پيام تاريخي امام(ره) و پيگيري‌هاي مقام معظم رهبري و نيز با رشادت‌هاي رزمندگان، سوسنگرد در تاريخ 26 آبان ماه 1359 آزاد شد.
آل هاشم با بيان اين که آزادسازي سوسنگرد صرفا يک عمليات نظامي نيست، بلکه هم عمليات نظامي و هم يک جريان بزرگ سياسي است، اظهار کرد: يکي از برکات پيروزي، وحدت نيروهاي شرکت کننده در جنگ و عمليات بود و همه و همه در اين عمليات با هم همدل شدند. وقتي مقام معظم رهبري مساله سوسنگرد را در آن زمان مطرح کردند بني صدر وعده حل اين مشکل را داد ولي تا روز 25 آبان هنوز چيزي حل نشده است. در آن زمان مرحوم اشراقي داماد امام (ره) از دفتر ايشان با مقام معظم رهبري تماس گرفتند و اوضاع جبهه را سوال کردند و ايشان به آقاي اشراقي اعلام کردند که سوسنگرد تحت فشار شديد است و بني صدر هم همکاري نمي‌کند. پس از اين تماس تلفني بود که امام(ره) از مساله مطلع شدند و آن پيام تاريخي را اعلام کردند که در پي آن مقام معظم رهبري شبانه پيام‌هايي را خطاب به فرمانده لشکر 92 زرهي و نيز به جانشين رييس ستاد ارتش يعني سرتيپ فلاحي ارسال کردند و با انجام عمليات، فرداي همان روز سوسنگرد آزاد شد.
وي با بيان اين‌که سوسنگرد کليد فتح اهواز بود، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه در اين مساله، ولايتمداري نيروهاست؛ چرا که بني صدر با در اختيار گرفتن يک تيپ براي انجام عمليات موافق نبود، ولي وقتي پيام امام (ره) صادر شد، نيروها به ميدان آمدند و سوسنگرد آزاد شد. اگر سوسنگرد آزاد نمي‌شد، برنامه دشمن اين بود که به اهواز حمله و آنرا تصرف کند و تصرف اهواز مساوي با سقوط بود. من شنيده‌ام که در جريان حصر سوسنگرد، ناملايماتي نيز از سوي صداي جمهوري اسلامي که آن زمان آقاي قطب‌زاده مسوول آن بود صورت مي‌گرفت به طوري که اعلام کرده بودند سوسنگرد سقوط کرده است و همه اين مشکلات اهميت عمليات آزادسازي سوسنگرد را بيشتر نمايان مي‌کند.
رييس سازمان عقيدتي سياسي ارتش با بيان اين‌که در سي‌امين سالروز آزادسازي سوسنگرد لازم است به نقش امام(ره)، مقام معظم رهبري، وحدت نيروهاي مسلح و ولايتمداري آنها، توطئه ليبرال‌ها و توطئه دشمنان پرداخته شود، تصريح کرد: همه ما وظيفه داريم در راستاي ترويج فرهنگ دفاع مقدس گام برداريم. اگرچه دفاع نظامي پس از هشت سال به پايان رسيد ولي فرهنگ دفاع بايد در تمام زندگي ما حفظ شود چرا که هنوز دفاع در عرصه‌هاي مختلف ادامه دارد. فرهنگ دفاع دژي است مستحکم که قابل تسخير و فتح نيست. ما بايد خاطرات رزمندگان و وصيت‌نامه‌هاي شهدا را بيش از پيش انتشار دهيم؛ چرا که اين‌ها بهترين سند افتخار و نشان دهنده مظلوميت ما در دفاع مقدس است و تدوين تاريخ، دفتر ماندگار حوادث يک کشور است.
آل هاشم در ادامه با بيان اين‌که فعاليت‌ها و خدمات مقام معظم رهبري در جنگ تحميلي را بايد در 5 مقطع و برهه مورد بررسي قرار داد، اظهار کرد: اول زماني که به عنوان نماينده حضرت امام(ره) در ارتش بودند، دوم زماني که به عنوان نماينده حضرت امام(ره) در شوراي عالي دفاع بودند، سوم در مقطعي که ايشان عملا بنيانگذار گروه جنگ‌هاي نامنظم در جبهه‌هاي جنگ بودند، چهارم زماني که ايشان رياست جمهوري را برعهده داشتند و رييس شوراي عالي دفاع بودند و پنجم زماني که ايشان نماينده امام(ره) در امور عراق بودند، پنج مقطعي هستند که در قالب آنها مي‌توان خدمات مقام معظم رهبري در جنگ تحميلي را مورد بررسي قرار داد.
وي با اشاره به حادثه بمب‌گذاري در 6 تير 1360 يادآور شد: وقتي مقام معظم رهبري در مسجد ابوذر تهران مورد سوء قصد قرار گرفتند، در آن انفجار تنها چاشني بمب عمل کرده بود و به صورت معجزه‌آسايي خود بمب منفجر نشده بود و اين از الطاف الهي بود که اين گنجينه عظيم حفظ شود و سکاندار لايقي براي هدايت کشتي انقلاب اسلامي در اقيانوس متلاطم استکبار جهاني باشد و امروز مي بينيم که جمهوري اسلامي ايران در جهان مي‌درخشد. امروز فرهنگ انقلاب اسلامي صادر شده است و اين محقق نشده است، مگر به برکت امام راحل و مقام معظم رهبري.
در ادامه، رئيس سازمان عقيدتي سياسي ارتش در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران درباره فعاليت هاي اين سازمان در زمينه چاپ و نشر در جهت حفظ فرهنگ دفاع مقدس گفت: سازمان عقيدتي سياسي ارتش از سال‌هاي گذشته در ارتباط با نشر خاطرات دفاع مقدس اقدامات خوبي را انجام داده و موفقيت هايي هم داشته است. در کنار اينها کتاب‌هاي خوبي نيز در رابطه با تاريخ دفاع مقدس به چاپ رسانده است و طبق تاکيد مقام معظم رهبري مبني بر چاپ داستان هاي مربوط به دفاع مقدس، اقدامات مناسبي نيز در اين زمينه انجام شده است و براي نمونه کتاب پرواز تا بي‌نهايت بارها تجديد چاپ شده است. امسال نزديک به 20 جلد کتاب در زمينه دفاع مقدس به ويژه در زمينه داستان هاي دفاع مقدس توسط سازمان عقيدتي سياسي ارتش به چاپ رسيده است.
در اين نشست خبري هم‌چنين سردار سرتيپ دوم پاسدار داوود غياثي‌راد، معاون روابط عمومي و تبليغات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس به تشريح برنامه‌هاي مختلف اين هفته براي بزرگداشت سالروز عمليات آزادسازي سوسنگرد پرداخت.
وي به سخنراني سرلشکر فيروزآبادي در پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه تهران اشاره کرد و گفت: سردار فيروزآبادي به عنوان رييس ستاد کل نيروهاي مسلح در سخنراني پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه ديروز تهران افشاگريهاي قابل توجهي کردند که بايد بيشتر به آنها توجه شود و در همين راستا روز دوشنبه در همايش تجليل از حماسه آفرينان آزادسازي سوسنگرد از اسناد فتنه بني صدر ، ليبرال‌ها و ملي‌گراها رونمايي خواهد شد.
معاون روابط عمومي و تبليغات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس اظهار کرد: عالي‌ترين مقام نيروهاي مسلح کشورمان مطلب بسيار مهمي را در نماز جمعه ديروز افشا کردند و از اسناد آن نيز در روز دوشنبه همين هفته رونمايي خواهند کرد و پرداختن به اين افشاگري‌ها، با انتشار اخبار و سخنراني‌هاي عادي و روتين متفاوت است و بايد به اين مسايل به طور ويژه پرداخته شود.
غياثي‌راد با اعلام اين که براي بزرگداشت عمليات آزادسازي سوسنگرد، تا پايان اين هفته برنامه‌هاي مختلفي با هماهنگي ارتش، سپاه، بسيج و بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس در سراسر کشور برگزار مي‌شود، از درج سالروز آزادسازي سوسنگرد در تقويم‌هاي کشور از سال آينده خبر داد و افزود: خوشبختانه پس از پيگيري‌هاي لازم، درج سالروز آزادسازي سوسنگرد در تقويم، در کميسيون نامگذاري روزهاي خاص مطرح و تصويب شد و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز به تصويب رسيد و بدين ترتيب از سال آينده، سالروز آزادسازي سوسنگرد در تقويم‌ها درج خواهد شد.
وي با اشاره به برنامه هاي اين هفته در جهت بزرگداشت آزادسازي سوسنگرد از جمله برگزاري همايش تجليل از حماسه‌آفرينان اين عمليات در روز دوشنبه به ميزباني ارتش، اظهار کرد: در راستاي برنامه هاي اين هفته، هماهنگي‌هايي با روابط عمومي‌هاي نيروهاي مسلح در سراسر کشور انجام شده و ستاد کل نيروهاي مسلح نيز براي انجام تبليغات مختلف وپخش تيزرهاي مربوط به سوسنگرد با صدا و سيما هماهنگي‌هايي را ترتيب داده است.
معاون روابط عمومي و تبليغات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس ادامه داد: امسال سالروز آزادسازي سوسنگرد با عيد قربان مقارن شده است و در همين راستا قرار است ائمه جمعه و جماعات در نماز عيد قربان به اين عمليات که در واقع آزادسازي کشور ما از ليبرال‌ها و ملي‌گراها اشاره کند. در ضمن فهرست رزمندگان و شهداي عمليات سوسنگرد آماده شده و به صورت برجسته اطلاع رساني شده و خواهد شد. هم چنين برخي سايت‌ها و روزنامه‌ها نيز از هفته گذشته به اين مساله پرداخته اند و تا سالروز اين عمليات، ويژه‌نامه‌هايي از سوي برخي روزنامه هاي سراسري و يا نشريات نيروهاي مسلح منتشر خواهد شد.
وي در ادامه به برخي ديگر از برنامه هاي اين هفته اشاره کرد و افزود: غبار روبي از مزار شهداي عمليات آزادسازي سوسنگرد در شهرهاي مختلف توسط بنياد شهيد، نصب بنرها و تابلوهاي تبليغاتي مربوط به سالروز عمليات آزادسازي سوسنگرد در سراسر کشور، برگزاري ميزگرد تلويزيوني با هدف کالبدشکافي از ابعاد مختلف اين عمليات و نيز برپايي نمايشگاه کتاب در شهر سوسنگرد از جمله برنامه هاي پيش بيني شده براي اين هفته است.
وي با بيان اين که مراسم دعاي عرفه امسال به نام آزادسازي سوسنگرد و به طور ويژه در شهر سوسنگرد و با سخنراني فرماندهان عالي رتبه ارتش و سپاه و قرائت دست نوشته هايي از شهيد چمران برگزار خواهد شد، اظهار کرد: مکاتباتي توسط رييس ستاد کل نيروهاي مسلح با وزارت کشور انجام خواهد شد تا هيات دولت به طور ويژه به بحث عمران و آباداني شهر سوسنگرد بپردازد. همچنين در راستاي بزرگداشت سالروز آزادسازي سوسنگرد کميته اي تحت عنوان کميته کتاب و پژوهش به منظور مکتوب سازي و مستندسازي مطالب و اسناد مرتبط با اين عمليات تشکيل شده است تا به طور جدي به اين مساله پرداخته شود. در همين راستا هم چنين قرار است سرلشکر فيروزآبادي رييس ستاد کل نيروهاي مسلح کشورمان در تاريخ 25 آبان ماه در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دو سيما حاضر شوند و ابعاد مختلف عمليات آزادسازي سوسنگرد را تشريح کنند.
در پايان اين نشست خبري نيز امير سرتيپ خلبان موسوي از پيشکسوتان دفاع مقدس و يکي از حماسه سازان عمليات آزادسازي سوسنگرد در مورد نقش نيروي هوايي در اين عمليات گفت: در روند آزادسازي سوسنگرد، نيروي هوايي ارتش 434 سورتي عمليات انجام داده است و شهدايي نظير شهيدان اکبري ساماني، کيان‌آرا، شهاب‌الدين سلطاني طباطبايي، ضيايي، يونس خوش‌بين، ابراهيم اميدبخش و سيدمحمدتقي حسيني را تقديم کرده است. در مجموع عمليات آزادسازي سوسنگرد، نيروي هوايي ارتش با تناژ بيش از 22 ميليون پوند بمباران تلاش نمود تا نقش موثري در اين عمليات ايفا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس