مستمری همسر متوفی بعد از ازدواجِ مجدد، قطع می‌شود؟

پرداخت مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از جمله مهم‌ترین تعهدات بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی است.

به گزارش مشرق، براین اساس بیمه‌شدگان سازمان تامین‌اجتماعی در صورت احراز شرایط عام بازنشستگی، می‌توانند درخواست بازنشستگی خود را از طریق سامانه خدمات غیرحضوری به نشانی es.tamin.ir ثبت و تمامی مراحل بازنشستگی خود را تا صدور حکم بازنشستگی، از همان طریق پیگیری کنند.

برقراری مستمری بازماندگان چه شرایطی دارد؟

به موجب قانون تامین اجتماعی تمام بازماندگان واجد شرایط مستمری‌بگیران ازکارافتاده کلی، بازنشسته یا بیمه‌شدگان متوفی، در صورت احراز شرایط مقرر در اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون تامین اجتماعی و تبصره های ذیل آن شامل دارا بودن یک سال سابقه در ۱۰ سال آخر که حداقل ۹۰ روز آن در آخرین سال حیات باشد یا دارا بودن ۲۰ سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه پیش از فوت، از مستمری و سایر مزایای جنبی مستمری‌بگیران، بهره‌مند می شوند.

همچنین در صورتی که بیمه شده متوفی دارای بیش از یک سال سابقه پرداخت حق بیمه باشد، لیکن به نحوی حائز شرایط مقرر در قانون مذکور نشود، بازماندگان وی متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه از مستمری، بهره‌مند خواهند شد.

شرایط دریافت مستمری دختران چگونه است؟

دختران بازمانده تا زمانی که همسر و شغلی نداشته باشند، می‌توانند مستمری بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر مرحوم را دریافت کنند. لازم است که این گروه از مستمری‌بگیران (دختران بازمانده) سالیانه به بخش مربوط به مستمری‌بگیران در سامانه خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی مراجعه و فرم تعهدنامه فرزندان اناث را تکمیل و مشخصات و نشانی خود را در این فرم قید کنند و متعهد شوند که به سبب نداشتن همسر و شغل شرایط دریافت مستمری را دارند تا پرداخت مستمری آنها ادامه داشته باشد.

به گفته طهماسبی، سرپرست اداره‌کل مستمری‌های سازمان تأمین‌اجتماعی، این سازمان اطلاعات ازدواج و طلاق مستمری‌بگیران را از سازمان ثبت احوال دریافت می‌کند که البته ارتباط بین سامانه تأمین‌اجتماعی و سامانه اطلاعات ثبت احوال، به سبب شرایط و مقررات سازمان ثبت احوال، برخط(آنلاین) نیست و گزارش‌های مربوطه به‌صورت ماهانه، دریافت می‌شود. لذا شعب تأمین‌اجتماعی به‌صورت منظم و ماهانه، لیست فرزندان اناث بازمانده را به‌منظور پرداخت مستمری و از حیث استمرار شرایط دریافت مستمری، بررسی و کنترل می‌کنند.

همچنین از سال گذشته، به این گروه از مستمری‌بگیران گرامی در موعد مقرر جهت تکمیل مجدد فرم تعهدنامه، پیامکی از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی ارسال و از آنان خواسته می‌شود برای تکمیل تعهدنامه به سامانه خدمات غیرحضوری مراجعه کنند.

تنها در صورتی‌که فرزند اناث بازمانده، سالیانه در سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی، تعهدنامه مربوطه را تکمیل نکند یا به شعب برای ارائه مدارک و مستندات لازم برای احراز استمرار شرایط دریافت مستمری مراجعه نکند، شعب به ناچار، پرداخت مستمری را به صورت موقت تعلیق می‌کنند تا وضعیت این مستمری‌بگیران مشخص شود.

وضعیت پرداخت مستمری به همسران بازمانده بعد از ازدواج مجدد چگونه خواهد بود؟

با توجه به بند یک ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده که ازدواج را مانع دریافت مستمری همسران بازمانده ندانسته، ازدواج همسران بازمانده بیمه‌شدگان یا مستمری‌بگیران متوفی، مانع دریافت مستمری نیست و از سال ۱۳۹۴ که سازمان ثبت احوال، وقایع مربوط به حیات و ممات را به صورت برخط در اختیار سازمان تأمین‌اجتماعی قرار داده است، عملاً نیازی به مراجعه همسر بازمانده به واحدهای اجرایی این سازمان برای اطمینان از پایداری شرایط استمرار پرداخت مستمری نیست.

دختران دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای استمرار دریافت مستمری ندارند

همسران بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران متوفی بعد از ثبت درخواست خود، دیگر نیازی به مراجعه حضوری به شعب تأمین‌اجتماعی ندارند و مستمری آنان به صورت ماهانه پرداخت خواهد شد. دختران بازمانده نیز با لحاظ شرایط مقرر در قانون تأمین‌اجتماعی از مستمری تأمین‌اجتماعی برخوردار می‌شوند و به‌منظور استمرار پرداخت مستمری، سالیانه باید به جای مراجعه حضوری به شعب برای بررسی استمرار شرایط دریافت مستمری که درگذشته مرسوم بود، فرم تعهدنامه فرزندان اناث را در سامانه خدمات غیرحضوری تأمین‌اجتماعی تکمیل کنند.

منبع: ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    4 2
    خیلی باحاله ! طرف دوباره شوهر میکنه ولی یه عمر حقوق از شوهر متوفی قبلیشم میگیره!!! بیت الماله دیگه مفته بریزید و بپاشید
    • وطن پرست DE ۱۶:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      0 0
      دقیقا. پولش رو کی میده؟ مستضعفین بدبخت. اونهایی که حتی یک حساب بانکی هم ندارن. اگر ازاده نیستید حداقل به برادر و پسر خودتون رحم کنید. این قدر زن ستایی تا کجا؟
    • لاف نزن TR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      2 0
      داداش بیت المال نیست حق بیمه ای هست که ققبلا پرداخت شده ... سازمان تامین اجتماعی محل درآمدش بیت المال نیست بلکه حق بیمه های مشمولان قانون تامین اجتماعی هست
    • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
      0 0
      همین زنان بیوه ی زرنگ هستن که وضعیت ما دختران مجرد را هم برای ازدواج و هم مستمری گرفتن بدتر کردن این زنان نباید مستمری بگیرن آقای رئیسی یک تغییراتی ایجاد کنید که دختران مجرد متوفی بتونن حقوق بگیرن
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    1 1
    تشکر
  • هادی IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    0 2
    قوانین تامین اجتماعی به معنی تام و تمامش فشل و ضد اجتماعیه. به دختر پول میدن تا زمانی که کار و شوهر نداشته باشه. خوب برادر همین یه علته که ازدواج نکنن و دنبال کار نکردن. در واقع دارن با این بذل و بخشش مفت خور و مجرد تولید میکنن. بعد میگن چرا صندوق تأمین اجتماعی ورشکسته است! یا چرا ازدواج کم شده. قوانینی که میزارید و نگاه کنید. شک نکنید عاملین تصویب این قوانین نفوذی هستن. من خیلیا رو میشناسم که به بهونه مستمری پدر درگذشته به صورت صوری طلاق میگیرن. قوانین مملکت باید بررسی دوباره بشه
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
      3 0
      ان شاالله و به حق ۵ تن آل عبا دخترانت در چنین موقعیتی قرار بگیرن
  • IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
    1 1
    به فرزندان که پسر هستند و به سن 18 سالگی نرسیده اند مستمری تعلق می گیرد جدیدا محاکمه می شوند حکم اعدام می گیرند
    • IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
      0 2
      شنیده بودیم جای هنر مند زندان نیست اگر چه مجرم باشد ورژن جدیدش اینه: حق مستمری بگیر اعدام نیست هرچند جانی باشد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس