به گزارش مشرق، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در پیامی مداخله جویانه به بهانه شب یلدا گفت: یلدا زمانی برای جشن گرفتن در خانه با عزیزان است زیرا طولانی ترین شب سال جای خود را به نور می دهد که پیروزی نمادین خوبی بر شر نیز توصیف می شود.
وی با ژست حقوق بشری و به اصطلاح دلسوزی برای مردم ایران مدعی شد: امشب در بسیاری از خانوادهها جای عزیزانشان خالی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تداوم حمایت از ناآرامی های ایران مدعی شد: به گفته سازمانهای معتبر حقوق بشر، مقامات ایرانی از سه ماه پیش که اعتراضات مسالمتآمیز آغاز ش،٫ صدها معترض از جمله دهها کودک را کشتهاند و بیش از ۱۸۰۰۰ نفر را دستگیر کردهاند.
وی با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره مسایل داخلی ایران ادعا کرد: ایران از اعدام، بازداشت خودسرانه، ناپدید کردن اجباری و خشونت برای سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردم ایران استفاده کرده است و به نظر میرسد مقامات جمهوری اسلامی از هیچ اقدامی برای خاموش کردن مخالفان رویگردان نیستند.
این مقام دولت بایدن بدون کوچکترین اشاره ای به تحریم های یکجانبه آمریکا علیه مردم ایران مدعی شد: امشب در شب یلدا با مردم ایران همدلی می کنیم و بر تعهد خود به مردم ایران تاکید می کنیم.
وی با اذعان به تداوم سیاست فشار حداکثری دولت بایدن در حالیکه که خود بارها به شکست آن اعتراف کرده بود، ادعا کرد: آمریکا به مقابله با نقض حقوق بشر از سوی مقامات ایرانی ادامه خواهد داد و عاملان خشونت علیه مردم این کشور را مورد بازخواست قرار خواهد داد. این بازخواست از طریق اقدامات یکجانبه و چندجانبه، همراه با متحدان و شرکای آمریکا انجام می شود.
ند پرایس مدعی شد: جهان نظارهگر ایران است و ما بار دیگر از این فرصت استفاده میکنیم و از مقامات ایران میخواهیم که به جای سرکوب خشونتآمیز مردم، به حرفهای آنها گوش دهد.
دولت بایدن اگرچه نقش خود را در حوادث اخیر ایران منکر شده و مدعی است در پی تغییر رژیم نیست، اما از آغاز ناآرامی ها در ایران از هیچ اقدامی فروگذار نکرده و به صراحت اعلام کرده است که به جای تمرکز بر مذاکره و رویکرد دیپلماسی که همواره شعار آن را سرداده است، بر ناآرامی های ایران متمرکز است.
دولت دموکرات بایدن همچنین سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته و به بهانه حقوق بشری در حمایت از ناآرامی ها در ایران تاکنون تحریم هایی را نیز همگام با متحدان غربی خود اعمال کرده است.
غرب به رهبری آمریکا سوم آذرماه در ژنو سوئیس، قطعنامه ای را در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به بهانه ناآرامی های ایران، با عنوان آنچه "وضعیت حقوق بشر در ایران" خوانده شده است، به تصویب رساند.
این قطعنامه نیز با ۲۵ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رای ممتنع دادهاند.
وزرای خارجه ۹ کشور آمریکا، انگلیس، استرالیا، کانادا، شیلی، ایسلند، نیوزلند، جمهوری کره و سوئد نیز ۱۷ آذر ماه در بیانیه ای مشترک در تداوم دخالت در امور داخلی ایران، تهران را به نقض حقوق زنان متهم کردند.
دولت جو بایدن و متحدان غربی آن، به رغم ادعای رویکرد دیپلماسی همزمان با آغاز حوادث اخیر در ایران با دخالت در امور داخلی تهران و همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران، از این ناآرامی ها پشتیبانی و ۱۴دسامبر /۲۳ آذرماه، پیش نویس قطعنامه خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) در نیویورک مطرح کرد که با ۲۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید و بدعت و رویهای خطرناک از سوی آمریکا پایه گذاری شد.