پرنسس دایانا که بود و چرا کشته شد؟ کدام زن در طول تاریخ 60 ساله سلطنت ...

گروه گزارش‌های ویژه مشرق: در سال‌های اخیر خاندان سلطنتی انگلستان شاهد رویدادهای ویژه‌ای بودند. سال گذشته ویلیام، پسر ولیعهد ‌انگلستان که به اعتقاد برخی به جای پدرش جانشین ملکه خواهد شد، ازدواج نمود. امسال نیز ملکه الیزابت دوم شصتمین سالگرد تاجگذاری خود را طی مراسم باشکوهی جشن گرفت. اما شاید مهمترین رویدادی که تاج و تخت انگلستان را طی سالیان اخیر تحت تأثیر قرارداد مرگ مشکوک پرنسس دایانا، همسر سابق چارلز و مادر ویلیام بود.
وی یکی از چهره‌های محبوب خاندان سلطنتی انگلستان بوده و نزد مردمان عادی نه چهره ملکه که دیگر چهره دایانا یادآور تاج و تخت بریتانیا بود، شاهدختی که در صورت زنده ماندن می‌توانست عنوان مادر پادشاه بریتانیا را نیز به عناوین خود بیفزاید.


دایانا پس از ورود به خاندان سلطنتی تبدیل به چهره اصلی دربار شد

و نام ملکه، تحت‌الشعاع محبوبیت این دختر تازه‌وارد قرار گرفت


دایانا که بود؟

کودکی و نوجوانی

دایانا در اول جولای ۱۹۶۱ در شهر کوچک سندرینگهام در منطقه نورفولک در شرق انگلستان به دنیا آمد. پدرش ادوارد جان اسپنسر (Edward John Spencer) برای خانواده سلطنتی پادشاهی متحده کار می‌کرد. مادرش فرانسس شاند کاید (Frances Shand Kydd) نام داشت. دایانا دارای دو خواهر و دو برادر بود که اختلاف سنی کمی با هم داشتند. وی چهارمین فرزند بزرگ خانواده بود. با جدایی والدین، سرپرستی دایانا و برادر کوچک‌ترش به مادرش سپرده شد. اسپنسرها یکی از مهمترین و معروفترین خانواده‌های انگلستان به شمار می‌روند که جزو متحدین نزدیک خاندان سلطنتی نیز محسوب می شوند.[1]


دایانا در یکی از خانواده‌های سرشناس انگلیسی و از متحدین خاندان سلطنتی متولد گشت

دایانا در سن شانزده سالگی و بعد از آنکه معلوم شد حدنصاب لازم برای ادامه تحصیل در مدرسه را ندارد از والدینش درخواست کرد تا به وی اجازه رفتن به لندن را دهند. هنوز به هفده سالگی نرسیده بود که در یک خانه اشتراکی با چند نفر دیگر در لندن زندگی تازه‌ای را شروع کرد. وی ابتدا دیپلم آشپزی گرفت. مدتی را در یک مدرسه رقص کار کرد اما از این کار راضی نبود. به همین خاطر در کارهای عمومی تری مانند نظافت و کار در بارها مشغول شد. مدتی را هم به‌ عنوان پرستار بچه در یکی از مهدکودک‌های لندن کار کرد.[2]


پدر و مادر دایانا در زمان ازدواج

آشنایی و ازدواج با پرنس چالز، ولیعهد انگلستان

خانواده دایانا با خانواده سلطنتی همسایه بودند و پدرش نیز با دربار ارتباط و دوستی داشت. شاهزاده چارلز سی و سه ساله که برای ازدواج تحت فشار قرار داشت به دنبال فردی از خانواده‌های مرتبط با دربار می‌گشت که مذهب پروتستان داشته باشد. دایانا شرایط مورد نظر را داشت. این دو در ۲۹ ژوئیه ۱۹۸۱ در کلیسای جامع سنت پل با هم ازدواج کردند. مراسم ازدواج این دو به صورت زنده از تلویزیون پخش شد و نزدیک به 750 میلیون بیننده داشت در حالیکه 600/000 نفر دیگر نیز در خیابان‌ها صف کشیده بودند تا لحظه عبور این دو نفر را تماشا نمایند.[3]


تصویری از چارلز و دایانا در روز ازدواجشان

عناوین وی پس از ازدواج عبارت بودند از: والاحضرتِ سلطنت شاهدخت چارلز فیلیپ آرتور جورج، شاهدخت ولز و کنتس چستر، دوشس کورنوال، دوشس رافیسی، کنتس کریک، بارونس رنفریو، بانوی جزایر، شاهدخت اسکاتلند.[4] البته وی پس از طلاق بسیاری از این عناوین را از دست داد اما چون مادر دو تن از شاهزادگان انگلستان بود عنوان شاهدخت ولز را حفظ نمود.

اولین فرزند چالز و دایانا با نام ویلیام آرتور فیلیپ لوئیس (William Arthur Philip Louis) در 21 ژوئن 1982 و دومین فرزند آنها با نام هنری چارلز آلبرت دیوید (Henry Charles Albert David) دو سال بعد از ویلیام در 15 سپتامبر 1984 به دنیا آمد.[5]


دایانا در کنار دو پسر خود، ویلیام و هنری

فعالیت‌های اجتماعی

هرچند شاهدخت دایانا به هنر علاقه داشت اما عمده شهرت وی بخاطر فعالیت‌های عام‌المنفعه و اجتماعی است. وی با تأسیس و یا همکاری با چندین موسسه خیریه، به مدرسه سازی، خانه سازی و کمک به بینوایان و دردمندان پرداخت. وی کمک‌های شایان توجهی به جذامیان، مبتلایان به ایدز و آسیب دیدگان از مین در کشور آنگولا انجام داد. وی در سفر به مناطق بحران زده و محروم مانند آفریقا و بوسنی و هرزگوین با جدیت به دلگرمی دادن به محرومان و آسیب دیدگان پرداخت و با کسانی چون نلسون ماندلا و مادر ترزا دیدار کرد.


دایانا حضور فعالی در امور بشردوستانه و خیریه داشت

علاوه بر این وی به عنوان همسر ولیعهد او را در سفرهای کاری همراهی می کرد. او با چارلز به کشورهای آمریکا، کانادا، ایتالیا، کشورهای مشترک‌المنافع و برخی از کشورهای آفریقایی و آسیایی سفر کرد. او برخی از سفرهای خود را به تنهایی انجام می داد و از بیمارستان‌ها و مکان‌های عمومی بازدید می‌کرد. وی همچنین به عنوان همسر ولیعهد از وظایف ویژه‌ای نیز برخوردار بود.

پرنس و پرنسس ولز در دیدار از بن، نوامبر 1987

جدایی از ولیعهد انگلستان

زندگی دایانا و چارلز آکنده از انواع شایعات و جنجال ها بود. در آن زمان‌ها، دایانا به عنوان یکی از خبرسازترین چهره‌های انگلستان مطرح بود و تصاویر وی بیش از هر کس دیگری در روزنامه‌ها و مجلات منتشر می‌شدند. رسوایی اخلاقی را می‌توان عامل جدایی دایانا و چارلز نامید اما هنوز به صورت قطعی نمی‌توان گفت که کدام یک از این دو طرف به طرف مقابل خیانت نموده است. در روزنامه‌ها مطالبی در مورد روابط اخلاقی نامشروع دایانا با برخی افراد منتشر گشت که البته هیچگاه اثبات نشد، اما زندگی آن دو همیشه زیر سایه روابطی بود که چارلز با زنی به نام کامیلا داشت، روابطی که قبل از ازدواج وی با دایانا آغاز شده و پس از جدایی نیز ادامه یافت.


آیا روابط نامشروع چارلز با کامیلا عامل جدایی پرنسس دایانا از وی بود؟

این دو از سال ۱۹۹۲ جدا از هم زندگی کردند اما سرپرستی فرزندانشان را بصورت مشترک برعهده داشتند. در همین حال چارلز نیز مجددا رابطه اش را با کامیلا آغاز کرد و بعدها هم به داشتن رابطۀ عاشقانه با کامیلا اعتراف نمود. پرنسس دایانا در سال ۱۹۹۵ در یک برنامه تلوزیونی در بی‌بی‌سی پرده از نگرانی‌ها و مشکلات درونی خانواده برداشت و از فشارهای رسانه‌ای و اجتماعی که بر وی بود گلایه کرد.[6]

وی علت به وجود آمدن این مشکلات را کامیلا پارکر بیان کرد و گفت که در این ازدواج سه نفر حضور داشتند. وی همچنین چارلز را در مورد این مسئله مقصر دانست. به همین خاطر کامیلا از شوهرش جدا شد. این امر موجب دشمنی بیشتر دایانا و کامیلا شد و سرانجام کتابی با عنوان "دایانا: داستان واقعی‌اش" و به دنبال آن "دروازۀ کامیلا، غارتگر خانه‌ها" منتشر شد که در آن به بدگویی و روابط عاشقانه و مشکلات زندگی این دو نفر پرداخته شده بود.

سرانجام دایانا و چارلز در ۲۸ اوت ۱۹۹۶ به دستورملکه رسما از هم طلاق گرفتند. با این کار عنوان سلطنتی دایانا قدری پائین آمد اما چون وی مادر دو تن از شاهزادگان بود تا آخر عمر به عنوان یکی از اعضای خانواده سلطنتی باقی ماند و لقب پرنسس ولز را حفظ کرد.[7]


چارلز و همسر دومش کامیلا در حال روشن نمودن شمع در عید روشنایی یهودیان


دلایل طلاق دایانا از زبان خود وی و نگرانی از مرگ تصادفی!

در نواری که یک سال پس از مرگ دیانا توسط یکی از دوستان وی به نام "پرل بورل" به رسانه‌ها تحویل داده شد، او چنین می‌گوید: "من در تمام سال‌هاي ازدواجم با پرنس چارلز غمگين بوده‌ام، من هيچ وقت مزه خوشبختي را نچشيدم و هميشه مي‌دانستم شوهرم با دوست دختر قديمي‌اش کاميلا در ارتباط است. من حتي به خودشان هم گفتم که مي‌دانم با هم در ارتباطند." کاميلا نيز سال 1995 سه سال بعد از طلاق دايانا و چارلز از شوهرش، اندرو پارکر، جدا شد و پس از آن رابطه خود را با پرنس چارلز علني‌تر کرد.

سال 1992 نيز آندرو مورتن (Andrew Morton) کتابي به چاپ رساند که در آن نه از قول خود دايانا، بلکه از قول دوستان صميمي و نزديک دايانا حقايقي از تلخي زندگي دايانا را شرح مي‌داد.


آندرو مورتون و کتابی که در آن خبر از مرگ دایانا بر اثر تصادف داده بود.

دايانا در مصاحبه خود با بي‌بي‌سي نيز اعلام کرد تمامي سخنان چاپ شده در اين کتاب حقيقت داشته و دايانا خود دوستانش را به اين نويسنده معرفي کرده است: "من  مي‌خواهم مردم حقايق زندگي تلخ مرا بدانند. من هميشه دوست داشتم ملکه بمانم، اما ملکه قلب مردم. من نمي‌خواهم تصورات مردم از من اشتباه باشد."

وي که حتي پس از طلاق از همسرش دچار مشکلات روحي جدي بوده بود، خانواده سلطنتي را مهمترين دشمنان زندگي‌اش مي‌خواند و مي‌گفت: "من براي خانواده اهميت بسياري قائلم و هميشه به ويليام پسرم مي‌گويم زماني ازدواج کن که عاشق همسرت باشي و بتواني از او حمايت کني و مي‌دانم که او با الگوقراردادن زندگي من و پدرش چنين خواهد کرد و اميدوارم او به سرنوشت من دچار نشود."

وی همچنین در بخش‌های دیگری از نواری که توسط بورل به مطبوعات ارائه گشته، درباره افسردگي روحي‌اش مي‌گويد: "من هيچ گاه نتوانستم با فشارهاي خارجي که بر من وارد مي‌شد، خودم را تطبيق دهم، من خيلي سعي کردم، اما نتوانستم."

وي در اين نوار اضافه مي‌کند: "من بارها و بارها تصميم به خودکشي گرفتم، اما نتوانستم اين کار را بکنم، ولي مي‌دانم بزودي در يک حادثه رانندگي مي‌ميرم!"

اين جمله دايانا که در اين نوار ضبط شده، سروصداي بسياري در مطبوعات انگليس به پا کرد و بازتاب‌هاي بسياري داشت. تعداد زیادی از مردم انگلستان بر این باورند که مرگ دایانا تصادفی نبوده است.[8]


تصادف مشکوک و مرگ در بیمارستان

در 31 آگوست 1997، دایانا در یک سانحه رانندگی مشکوک در تونل "پوند دآلما" (Pont de l'Alma) پاریس زخمی شده و سپس درگذشت. در این سانحه دودی فاید و راننده وی، هنری پل، مدیر امنیتی "هتل ریتز پاریس" (Hôtel Ritz Paris) نیز کشته شدند. میلیون‌ها نفر از طریق تلویزیون شاهد مراسم تشییع جنازه دایانا بودند.[9]


تصاویری از صحنه تصادف دایانا

برای دانلود اینجا کلیک کنید

دایانا قبل از مرگ با یک عرب مصری با نام دودی پسر میلیونر مصری محمد فاید رابطه داشت و حتی شایعاتی مبنی بر حاملگی وی و احتمال ازدواج با فاید بر سر زبان‌ها افتاده بود.[10] این امر نگرانی‌های بسیاری می‌توانست برای هیأت حاکمه انگلستان پدید آورد زیرا در صورت ازدواج دایانا با فاید ممکن بود در آینده پادشاه انگلستان – که پس از چارلز، ویلیام پسر بزرگ دایانا خواهد بود – برادری عرب و مسلمان می‌داشت. دادگاه‌های قضایی در فرانسه و انگلستان هیچگاه احتمالا تعمدی بودن مرگ دایانا و فاید را نپذیرفتند اما نکاتی وجود دارند که ذهن هر خواننده‌ای را در مورد مشکوک بودن این حادثه به خود مشغول می‌گرداند.


دودی فاید و پدرش محمد فاید، میلیاردر مصری

پس از تصادف دایانا هنوز زنده بود. بر اساس گزارش سفارت انگلستان در پاریس، وی درون اتومبیل گیر نیفتاده بود بنابراین می‌توانست سریعا به آمبولانس منتقل شود. با توجه به وضعیت دایانا وی باید به سرعت به بیمارستان منتقل می‌شد، اما پس از انجام کمک‌های اولیه در حدود 95 دقیقه طول کشید تا پرنسس دایانا به بیمارستان منتقل گردد. وی در این مدت به علت وجود خونریزی شدید داخلی، دو بار دچار حمله قلبی شد و و زمانی که بیمارستان رسید، جان باخته بود؛ به گونه‌ای که تلاش‌های تیم پزشکی حاضر در بیمارستان برای احیای قلبی وی به هیچ نتیجه‌ای نرسید.[11]

البته برخی نیز انگیزه این قتل را انتقام‌گیری از پدر دودی فاید می‌دانستند زیرا بر اساس گزارشات وی یکی از فروشندگان تسلیحات به اعرابی بود که با اسرائیل مبارزه می‌کردند. در هر حالت،‌ تحقیقاتی که توسط افراد و نهادهای وابسته به حکومت انگلستان انجام گرفتند مرگ دایانا را تصادفی و در نتیجه مستی راننده اتومبیل اعلام نمودند.


قتل غیرقانونی

"قتل غیرقانونی" (Unlawful Killing) عنوان یک فیلم مستند انگلیسی است که به کارگردانی کیث آلن (Keith Allen) در مورد مرگز شاهزاده دیانا و دودی فاید در 312 آگوست 1997، ساخته شده است. تأمین هزینه‌های این فیلم را پدر فاید بر عهده گرفت.[12] این فیلم در جشنواره فیلم کن در سال 2011 به نمایش درآمد. مقامات انگلیسی اعلام کرده بودند که برای پخش این مستند در انگلستان باید 87 صحنه آن حذف یا ویرایش شوند، بنابراین دستاندرکاران فیلم از نمایش آن در بریتانیا خودداری کردند. در این فیلم اعلام شده که مقامات انگلیسی و فرانسوی بر حقایق مرتبط با تصادف سرپوش گذارده‌اند و اینکه ملکه الیزابت و شاه فیلیپ در قتل دایانا و دودی فاید نقش داشته‌اند.[13]


پوستر فیلم "قتل غیرقانونی"


منابع و مآخذ:



[1] http://www.biography.com/people/princess-diana-9273782

[2] http://www.britishroyals.info/diana/biography.html

[3] http://www.washingtonpost.com/wp-srv/inatl/longterm/diana/stories/glamor0901.htm

[4] http://en.wikipedia.org/wiki/Diana,_Princess_of_Wales#cite_ref-robinson_16-0

[5] http://www.royal.gov.uk/ThecurrentRoyalFamily/PrinceHarry/PrinceHarry.aspx

[6] http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4410551.stm

[7] http://en.wikipedia.org/wiki/Diana,_Princess_of_Wales#cite_note-33

[8] http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100004179711

[9] http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/september/6/newsid_2502000/2502307.stm

[10] http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1572601/Princess-Dianas-letters-of-love-to-Dodi-Fayed.html

[11] http://www.public-interest.co.uk/diana/dianadfr.htm

[12] http://www.guardian.co.uk/film/2011/may/13/keith-allen-diana-film-cannes?INTCMP=SRCH

[13] http://www.telegraph.co.uk/culture/film/cannes-film-festival/8513112/Unlawful-Killing-film-about-the-death-of-Diana-likens-Prince-Philip-to-Fred-West.html

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 7
  • ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    32 4
    انگلیسی ها خیلی خبیثن به خودشون هم رحم نمی کنن
  • ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۳
    14 1
    خيلي گزارش خوبي بود
  • ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۶
    10 1
    جالب بود
  • ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۶
    11 1
    بسیار خوب بود
  • سارا محمدی IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
    4 0
    انگلیسیها انسانهای مرموزی هستن و بقول معروف با پنبه سر می‌برند اونم چه بریدنی
  • سارا محمدی IR ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۶
    4 1
    به نظر من انسانهای کینه توزی هستن و واقعیتها روزنمیپذیرن
  • مریم IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۳۱
    3 0
    بسیار جالب بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس