به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، دكتر علیرضا رهایی یادآور شد كه كمیته راهبردی این پروژه با توجه به مصوبات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ( عتف ) و با حضور كارشناسان صنعت هوایی كشور تشكیل شده است .
وی خاطرنشان كرد: بر اساس مطالعات انجام شده در افق چشم انداز، كشور به 600 فروند هواپیمای مسافربری نیاز دارد كه از این تعداد باید 270 فروند از نوع 100 تا 150 نفره باشد.
وی افزود: حدود 70 میلیارد دلار اعتبار برای طراحی و ساخت 600 فروند هواپیما نیاز است . امسال با تلاش معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بحث انجام پروژه های كلان در كشور مطرح شده و در این زمینه 38 پروژه در كمیسیون شورای عتف به تصویب رسیده كه طرح طراحی و ساخت هواپیماهای 100 تا 150 نفره یكی از این پروژه هاست .
رییس دانشگاه امیركبیرگفت : در اجرای طرح كلان ساحت هواپیماهای 150 نفره محققان دانشگاه های علم و صنعت و اصفهان و پارك علم و فناوری فارس همكاری دارند . در یك دهه اخیر حدود 220 پایان نامه در زمینه هواپیماهای مسافری در دانشكده هوا و فضای دانشگاه امیركبیر تدوین شده است.
رهایی افزود : در اجرای طرح ساخت هواپیمای مسافربری 150 نفره مطالعات متمركز اولیه در چند فاز نیاز سنجی، تحلیل ماموریت و امكان سنجی از سال 90 آغاز شده و مجموع مطالعات آن در حال اجرا است.
رییس دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: طرح كلان ملی ساخت هواپیماهای جت 150 نفره پس از عبور از مرحله امكان سنجی وارد مرحله طراحی و تولید شده است.