در خاورمیانه،اسپانیا، هند و ایتالیا از زعفران به خاطر رنگ و طعمی که دارد استفادههای فراوانی میشود.متخصصین طب گیاهی نیز از دیرباز با خواص زعفران آشنا بوده و آن را برای درمان انواع بیماریها مانند خستگیهای مفرط، درد لثه، بیماریهای قلبی، افسردگی، آسم، بیخوابی، سیاه سرفه، درد شکم و سنگهای کلیه توصیه میکردند.

مصرف زعفران برای افرادی که دارای اختلالات عصبی هستند و یا حافظه خود را از دست دادهاند توصیه میشود.البته خانمهای باردار فقط با نظر پزشک میتوانند زعفران مصرف کنند و اگر قرار است کودکان نیز از این گیاه مصرف کنند در مورد مقدار مجاز آن با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید چرا که آنان بسیار حساس هستند.