چگونه می توان پس از تولد فرزند سوم از دولت زمین و مسکن دریافت کرد؟

با ابلاغ آیین نامه اجرایی مربوط به تخصیص زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم، اکنون خانواده هایی که نرخ باروری در شهرستان زادگاه پدر یا فرزند بالای ۲.۵ نباشد، می توانند یک قطعه زمین بگیرند.

به گزارش مشرق، محمد مخبر معاون اول رییس جمهور به تازگی آیین نامه اجرایی ماده (۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مربوط به تخصیص زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرده است؛ این آیین نامه ۲۷ شهریور ماه با هدف ایجاد مشوق برای فرزندآوری و تعدد فرزندان در خانواده در جهت سیاست های کلی جمعیت و خانواده مبنی بر جلوگیری از پیری جمعیت و حفظ جمعیت جوان به تصویب هیات وزیران رسید.

به موجب آیین نامه مذکور، خانوارها در صورتی مشمول استفاده از امکانات دولتی موضوع این آیین نامه هستند که فرزند سوم یا بیشتر آن خانوار پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، متولد شده و دارای سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا براساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن باشد.

همچنین این آیین نامه مشمول خانوارهایی می‌شود که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، براساس سرشماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران، بالای ۲/۵ نباشد.

براساس آیین نامه یاد شده، وزارت راه و شهرسازی (به نمایندگی از دولت) مکلف است به منظور تأمین مسکن خانوارها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یک قطعه زمین حداکثر به مساحت ۲۰۰ مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک براساس طرح‌های هادی روستایی یا طرح های جامع شهری مصوب یا واحد مسکونی برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سکونت فقط برای یک بار و براساس هزینه آماده سازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با ۲ سال تنفس و ۸ سال تقسیط بدون اعمال تخفیف واگذار نماید.

برای ساکنان شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در آیین نامه بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به اینکه بالاتر از ۵۰۰ هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص می یابد.

همچنین زمین یا واحد مسکونی موضوع این آیین نامه به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار می گردد و سند مالکیت حداکثر یک ماه پس از پرداخت آخرین قسط به نام ایشان منتقل می شود. در صورت فوت هر یک از پدر و مادر، مالکیت زمین یا واحد مسکونی بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می گیرد.

در صورتی که تعداد خانوار مشمول این آیین نامه در هر شهر و پروژه بیشتر از ظرفیت زمین یا واحد مسکونی قابل تأمین توسط دولت باشد، اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز است. برای سایر متقاضیان در این شهرها و پروژه ها، بسته به ظرفیت اعلامی توسط وزارت راه و شهرسازی مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در سایر پروژه ها یا در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا شهر زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر به انتخاب مادر و در صورت فوت پدر و مادر به انتخاب ولی یا سرپرست قانونی، تأمین می شود.

ذکر این نکته ضروری است که اراضی موضوع این آیین نامه شامل اراضی ملی و دولتی واقع در طرح های هادی مصوب روستایی و یا طرح های جامع شهری و با رعایت مفاد تبصره (۲) ماده (۹) قانون جهش تولید مسکن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 2
    خودمون اینده نداریم چرا سه تا دیگه روبایدبدبخت کنیم تازه معلوم نیس به بیست سالگی برسن زنده میمونن یا میمیرن
  • محمد IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 0
    آیا انان که سه فرزند دارند وخانه ندارند می توانند اقدام کنند؟
  • IR ۰۷:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    0 2
    ما خودمون هم زیادی هستیم همین تعداد جمعیت را تامین کنید زمین پیشکش خودتون
  • کمال IR ۰۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 0
    سلام من فرزندم سومم در شهریور ۱۴۰۰به دنیا امد در سننان ایا زمین تعلق می گیرد؟
  • IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    0 1
    با این ایده فرزند سوم الان عمدتا افراد بیسواد و قدیمی و ضعیف که تحت نظر کمیته امداد و بهزیستی هستند زاد و ولد میکنند که زمین بگیرند چون میدانند تقبل هزینه زندگیشان بر این نهادها است و نژاد ضعیف و مستضعف زیادتر نیشود
  • یوسف از همدان IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    0 0
    زن و شوهر دعوا کنند ابلهان باور کنند
  • م IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    0 1
    زمين هاي مردم و بديد روشون دست گذاشتيد به بهانه طوح اموزشي و درماني و خيابان زمين دادن پيشكش طرف حسابم با برخي شهرداري هاي دزده
  • صالح MD ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    2 0
    واقعا خنده دار ... جمعیت اون شهر نباید بالای دو نیم باشه؟!!!!! یعنی جمعیت کشوری حساب میشه ولی برای دادن امکانت شهری محاسب میکنید./ اونی که سه تا بچه میاره داره برای کسل کشور سه تا بچه میاره و جمعیت کل کشور رو زیاد میکنه نه شهر خودش رو
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۹
    1 1
    اونوقت بره تو خيابون بكشنش! مكه ديوانه ايم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس