به گزارش مشرق، مهری مهراد، رئیس انجمن نورویولوژی ایران درباره «اثر بیماری دیابت بر سیستم تناسلی و ادراری»، بیان داشت: به طور کلی دیابت، یک اختلال متابولیک در بدن است.
وی ادامه داد:در این بیماری توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده؛ بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد و در نهایت قند خون افزایش مییابد.
رئیس انجمن نورویولوژی ایران افزود: وجود مقدار فراوان قند در خون در دراز مدت میتواند به بخشهای مختلف بدن مانند قلب، رگهای خونی، کلیهها، مثانه، دستگاه تناسلی و دستگاه عصبی آسیب برساند.
مهراد درباره اثر دیابت بر عملکرد مثانه یادآور شد: میتوان گفت دیابت نوع یک به خاطر مشکلات نوروپتیک و غیره که ایجاد میکند باعث بروز اختلال حسی در مثانه میشود؛ به گونهای که فرد مبتلا به دیابت پربودن مثانه خویش را احساس نمیکند.
وی تصریح کرد: لذا در افرادی که به دیابت مبتلا هستند اغلب درجاتی از مشکل تنبلی مثانه یا فلج مثانه مشاهده میشود و حتی فرد نمیتواند به صورت کامل مثانه خود را تخلیه کند. عدم تخلیه کافی مثانه نیز برای افراد مشکلات متعددی را ایجاد میکند؛ به طور مثال سبب بروز عفونتهای مکرر، انواع بی اختیاریهای ادرار و بروز تغییر شکل در مثانه میشود.
این متخصص نورویولوژی خاطرنشان کرد: در این هنگام مراجعه و بررسی دقیق توسط یک اورولوژیست یا نورولوژیست ضرورری است تا فرد بتواند به موقع از ایجاد مثانه نوروژنیک (مثانه عصبی) جلوگیری کند.بیماری دیابت علاوه بر مشکل مثانه میتواند سبب بروز مشکل ناتوانی جنسی در خانمها و آقایان شود.
مهراد ابراز کرد: بنابراین ضروری است که یک متخصص دیابت دید چند جانبهای نسبت به بیماری دیابت داشته باشد؛ به شکلی که علاوه بر کنترل بیماری دیابت به مثانه و کلیه به مشکلات نوروپاتی بیمار نیز توجه کند؛ زیرا تشخیص به موقع مشکلات نوروپاتی در مثانه میتواند مانع از بروز ایجاد اختلال در مثانه به شکل مثانه نوروژنیک شود.
وی متذکر شد: تنها راه پیشگیری از تاثیر دیابت بر مثانه نیز انجام چکاپهای منظم سیستم کلیه و مثانه توسط متخصص اورولوژی است؛زیرا در صورتی که مشکلات مثانه فرد دیابتی در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود فرد سریع تر بهبود خواهد یافت و دچار عوارض بیشتر نخواهد شد.
رئیس انجمن نورویولوژی ایران افزود: در صورتی که فرد مبتلا به دیابت جهت درمان مشکلات مثانهاش اقدام نکند، احتمال دارد به بیماری فلج مثانه مبتلا شده و نتواند ادرار خود را کنترل کند و مجبور شود تا آخر عمر از «سوند» استفاده کند؛لذا توصیه میشود افراد دیابتی،سلامت مثانه خویش را توسط پزشک متخصص چک کنند تا در همان مراحل اولیه تمهیدات لازم جهت درمان اتخاذ شود.