به گزارش مشرق، در حالیکه ارسال تسلیحات غرب به اوکراین در نبرد با روسیه کمک شایان توجهی به کییف نکرده است، برخی منابع رسانهای شنبه شب به وقت تهران مدعی شدند که اوکراین در حمله هفته گذشته خود به یک پایگاه هوایی روسیه در شبه جزیره کریمه از یک موشک بالستیک برد بلند جدید استفاده کرده است.
یک مقام اوکراینی به روزنامه «نیویورک تایمز» گفت که کییف پشت این انفجارها بوده و از موشک بومی استفاده کرده است. این نخستین حمله این شکلی به یک پایگاه نظامی روسیه در کریمه بود. در حالیکه منابع خبری غربی به نقل از اوکراین مدعی از بین رفتن چند هواپیمای نظامی در این پایگاه شدند، اما روسیه تمام این ادعاها را تکذیب کرد.
اوکراین مدعی است این موشک به طور تمام و کمال ساهت صنایع دفاعی این کشور است. ساعاتی پس از انفجار، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، قول حمله مشابه داد.
وی در سخنرانی خود مدعی شد: «این جنگ روسیه علیه اوکراین و علیه تمام اروپای آزاد آغاز شده و باید با آزادی کریمه پایان یابد.»
تا این لحظه، چگونگی حمله اوکراین به پایگاه هوایی در بندر کریمه کمی مرموز است زیرا این مکان خارج از برد تمام توپخانهها و سامانههای موشکی عملیاتی اوکراینی است.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه از مدتها پیش بر روسی بودن کریمه تاکید کرده و هشدار داده که هرگونه تلاش برای بازپسگیری آن باعث انتقامجویی گسترده خواهد شد.
حمله به کریمه در حالی صورت گرفت که چندی قبل «وادیم اسکیبیتسکی» سخنگوی اطلاعات نظامی اوکراین هشدار داده بود که احتمال دارد این کشور با استفاده از موشکهای آمریکایی، شبه جزیره کریمه را هدف قرار دهد.
وی گفت: «اوکراین میتواند از تسلیحات دور بُردی که آمریکا ارائه داده، برای هدف قرار دادن شبه جزیره کریمه استفاده کند.»
سخنگوی اطلاعات نظامی اوکراین مدعی شد: «مرحله جدید عملیات روسیه علیه اوکراین فقط حملات موشکی از هوا و دریا نیست. میتوانیم گلولهباران را در طول کل خط تماس، در طول کل خط مقدم ببینیم. از هوانوردی تاکتیکی و بالگردهای تهاجمی به طور فعال استفاده میشود.»
«دیمیتری مدودف»، رئیسجمهور پیشین روسیه و معاون رئیس شورای امنیت این کشور با نیز گفته بود که هر گونه تعرض خارجی به خاک کریمه پاسخ قاطع و کوبنده مسکو را در بر خواهد داشت. شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ بعد از یک همه پرسی به روسیه ملحق شد.
روسیه در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه گذشته) به درخواست کمک جمهوریهای دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی را در اوکراین آغاز و از آن زمان تاکید کرد که به دنبال نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین و هدف قرار دادن زیرساختهای نظامی است و به زیرساختهای غیرنظامی این کشور کاری ندارد.
کشورهای غربی با تشدید فشار تحریمهای روسیه و عرضه سلاحهای سبک و سنگین به کییف به آتش درگیریها در اوکراین دامن زدهاند. با این حال اخیراً مقامهای ایالات متحده آمریکا ابراز نگرانی کردهاند که کمبود انرژی موجب شود که کشورهای اتحادیه اروپا در مقابل روسیه تسلیم شوند.