کد خبر 1394453
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۹
سگ

حمله سگ‌های ولگرد به یک کودک دیگر در قم، متاسفانه منجر به جان باختن این کودک ۶ساله شد. دو حادثه مشابه در روزهای اخیر، در شهرک دامشهر قم که جان کودک دیگری را گرفت.

به گزارش مشرق، به‌گفته رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی قم «به‌دنبال تماس با اورژانس مبنی‌بر حمله سگ‌های ولگرد به پسربچه ۶ساله بلافاصله کارشناسان فوریت‌های پزشکی به محل حادثه اعزام شدند. این کودک پیش از رسیدن تکنسین‌های اورژانس به صحنه حادثه، به‌دلیل شدت جراحت‌های ناشی از حمله سگ جان خود را از دست داد.» معضل سگ‌های ولگرد و حمله آنها به انسان‌ها اما معضل تازه‌ای نیست.

سالانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان مورد حمله سگ‌ها قرار می‌گیرند و آمارها می‌گویند اغلب این قربانیان کودکان هستند و این به آن معناست که حمله سگ و مدیریت سگ‌های ولگرد معضلی جهانی است.

آنان چهارمین گونه مرگبار در دنیا هستند و در ایران بیش از  چهارمیلیون و ۲۰۰هزار سگ وجود دارد. بنابر اعلام کارشناسان محیط زیست، حدود دو تا سه‌میلیون یا به‌عبارتی بیش از نصف این رقم را سگ‌های خیابانی تشکیل می‌دهند که به نسبت سگ‌های ولگرد به جمعیت کل آنها در سایر کشورهای جهان آماری نگران‌کننده است.

پیش‌تر یک پژوهشگر حیات‌وحش درخصوص این بحران در ایران گفته بود: «آمار نشان می‌دهد که روزانه بیش از ۵۰۰ نفر در کشور توسط سگ‌های صاحب‌دار و حدود ۵۵ نفر توسط سگ‌های بلاصاحب در کشور گزیده می‌شوند و این  یعنی تقریبا روزانه نزدیک به ۸۰۰میلیون تومان منابع مالی وزارت بهداشت به‌صورت یارانه‌ای برای درمان افرادی هزینه می‌شود که توسط سگ گزیده شده‌اند و سالانه نزدیک به ۱۰میلیون دلار وزارت بهداشت برای واکسن ضدهاری افرادی هزینه می‌شود که دچار سگ‌گزیدگی و حیوان‌گزیدگی شده‌اند.»

سوال این است که کدام دستگاه و مقامی متولی حل مشکل سگ‌های خیابانی است؟ اصلا پدیده سگ‌های خیابانی بیشتر حاصل کدام تصمیمات اشتباه است؟

درطول سالیان اخیر پیمانکاران شهرداری‌ها وظیفه جمع‌آوری و زنده‌گیری سگ‌های ولگرد را برعهده داشته‌اند، امری که انجام آن برای طی کردن فرآیند عقیم‌سازی و جلوگیری از زاد و ولد این سگ‌ها ضروری بود اما پس از انتشار ویدئوهایی که نشان می‌داد برخی از این پیمانکاران سگ‌ها را پس از جمع‌آوری به‌طرز ناراحت‌کننده و بی‌رحمانه‌ای می‌کشند، این فعالیت برای مدتی متوقف شد. حالا سازمان‌های مردم‌نهاد بسیاری در این زمینه مشغول فعالیت هستند که همه آنها مخالف گرفتن جان سگ‌های ولگردند.

این سازمان‌ها می‌گویند باید به‌جای ترویج جنبش‌های غذارسانی به سگ‌ها و گربه‌های ولگرد در ایران -که باعث افزایش تصاعدی جمعیت این گونه‌ها شده- این حیوانات جمع‌آوری و در مراکز مخصوص عقیم و مدیریت شوند. بنابر اطلاع ما، نظر مقام‌های شهری که پیش‌تر متولی این موضوع بوده‌اند نیز با دیدگاه‌های این سازمان‌های مردم‌نهاد همسو است اما کماکان هیچ‌دستگاهی به‌طور رسمی متولی جمع‌آوری سگ‌های ولگرد، نگهداری آنها در مراکز مخصوص اطراف شهر، عقیم‌سازی و ساماندهی آنها نیست.

اموری که برای حل معضل سگ‌های ولگرد ضروری است اما هنوز برای دستگاه مشخصی شرح وظیفه نشده است. در این گزارش ضمن معرفی کشورهای دیگری که با این معضل مواجه هستند، سعی شده تجربیات آنها در مهار این بحران نیز به اختصار شرح داده شود.

تعداد سگ‌های ولگرد در ایران ۸ برابر ترکیه

آمریکا

در آمریکا سالانه بیش از ۴.۵ میلیون نفر مورد حمله سگ‌ها قرار می‌گیرند و بیمه‌ها در این کشور بیش از ۸۸۲ میلیون دلار در سال را به جبران آسیب‌های ناشی از حملات سگ‌ها اختصاص می‌دهند. دولت آمریکا برای سال‌ها از روش‌هایی همچون تله‌سیانوری برای کشتن حیوانات آسیب‌رسان به مزارع، همچون سگ‌های وحشی، کایوتی و نظیر آنها استفاده کرده است. این روش بی‌رحمانه و سایر روش‌های مسموم کردن حیوانات البته با واکنش‌های بسیار فعالان حقوق حیوانات همراه بوده است و هم‌اکنون متوقف شده اما کشتن سگ‌های بی‌خانمان در اتاق‌های گاز هنوز با وجود مخالفت‌های بسیار در ۹ ایالت آمریکا درحال انجام است.

چین

چین دارای سومین جمعیت بزرگ سگ در جهان است و بیش از ۲۰ میلیون سگ ولگرد در این کشور وجود دارند. داشتن سگ خانگی در پکن در دهه ۸۰ میلادی تقلیدی از سبک زندگی غربی تلقی می‌شد و از همین‌رو امری غیرقانونی بود. با این حال، با کاهش محدودیت‌ها مالکیت سگ در چین به سرعت رشد کرد. این کشور حالا سومین بازار بزرگ حیوانات خانگی در جهان را دارد و علی‌رغم فروش قانونی گوشت سگ در این کشور، خیریه‌های بسیاری برای عقیم‌سازی و غذادادن به سگ‌های ولگرد نیز در چین مشغول فعالیت هستند.

فرانسه

فرانسه نیز در قوانین خود برای نگهداری از سگ‌های درنده و پرخطر شرایط سختگیرانه‌ای پیش‌بینی کرده و سگ را از حیوانات خانگی معمول جدا کرده است. سگ‌های درنده در این کشور نمی‌توانند در اماکن عمومی حضور داشته باشند و صرفا در اماکنی که استثناشده حضور می‌یابند، استفاده از پوزه‌بند و قلاده برای این دسته از سگ‌هایی که توسط صاحبان‌شان نگهداری می‌شوند، الزامی است و علاوه‌بر این، هرگونه نگهداری از سگ باید با اخذ مجوز همراه باشد تا فرآیند عقیم‌سازی، تزریق واکسن‌های موردنیاز و واگذاری سگ‌ها قابل‌پیگیری باشد.

بریتانیا

در بریتانیا فروش حیوانات در اماکن عمومی ممنوع است و مراکز مشخصی برای این کار پیش‌بینی شده است. در سراسر بریتانیا هرکس حیوانی می‌خرد باید از شورای محلی مجوز اخذ کند، شورای محلی نیز پیش از صدور مجوز، گرفتن آموزش‌های لازم و وجود شرایط مناسب جهت نگهداری حیوان را کنترل می‌کند. سگ‌ها در بریتانیا واکسینه شده و عقیم می‌شوند، مراکز تولید سگ نیز باید از مقامات محلی مجوز دریافت کنند و تحت‌نظارت باشند تا هر سگ درطول عمرش بیش از ۶ توله به‌دنیا نیاورد. علاوه‌بر این قوانین سفت و سختی برای حضور سگ‌ها در اماکن عمومی وضع شده که درمورد همه سگ‌ها لازم‌الاجراست.

هلند

هلند به‌عنوان اولین کشوری که حتی یک سگ بی‌خانمان در خیابان‌هایش ندارد موفق به حل معضل سگ‌های خیابانی شده است. مشکل سگ‌های ولگرد و خیابانی در این کشور پیش از این معضلی جدی بود اما با اقداماتی نظیر در نظر گرفتن مجازات زندان برای کسانی که حیوانات خانگی خود را در خیابان رها می‌کنند، وضع مالیات برای به سرپرستی گرفتن حیوانات و برعهده گرفتن هزینه عقیم‌کردن سگ‌ها توسط خود دولت هلند، تعداد سگ‌های ولگرد در این کشور به صفر رسیده است. خودداری از عقیم‌کردن و عدم‌تزریق واکسن‌های لازم برای سگ‌ها ممکن است برای صاحبان آنها تا سه سال زندان و بیش از ۱۶ هزار دلار جریمه در پی داشته باشد.

منبع: روزنامه فرهیختگان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • نیما IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    12 2
    کاش تعداد سگ های ولگرد در ایران به صفر به رسد عقیم سازی درست تنها راه مقابله با این معضل
  • علوی IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    3 2
    اگر دیبن اجازه می دهد این سگها را صادر کنید به کره یا چین الان قیمت هر سگ چند برابر گوسفند است وچینی ها می خورند اگر علما اجازه می ئهند این هارا هرماه جمع کنید وبه مهندسین چینی ساکن ایران ویا خود چین بفروشید وپول ان را صرف محیط زیست کنید چنان که علی مالیات فرستاده شده از قبائل بدنام را به قبائل طرفدار معاویه می داد درعراق
    • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
      2 0
      ایران هر سال ماهی های بدون پولکش رو به چین صادر می کنه. همین طور ما تولید و صادرات چرم خزندگان داریم. بنابراین به نظر نمیرسه ممنوعیت شرعی و قانونی وجود داشته باشه. کشور مصر هر سال سگ های ولگردشو به چین صادر می کنه
    • IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
      5 0
      بایدبه چین مجوز صیدترال سگ بدن،3سوت کل کشور پاکسازی میشه!
  • IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    2 1
    تا وقتی جلوی تولید گرفته نشه شما هر چه معدوم کنید فایده ای ندارد .....کار درست اصلاح نحوه تولید سگ و پرورشش است .....شناسنامه دار کردن و حداقل آموزش به سگ و اصلاح نژاد علمی و کاربردی مفیدتر است.....اگه به اصلاح نژاد شما سگ را اندازه موش میکنی بعنوان سگ خانگی پس میشه سگ های مفید برای جامعه هم تولید کرد.....
  • IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    2 1
    تا وقتی جلوی تولید گرفته نشه شما هر چه معدوم کنید فایده ای ندارد .....کار درست اصلاح نحوه تولید سگ و پرورشش است .....شناسنامه دار کردن و حداقل آموزش به سگ و اصلاح نژاد علمی و کاربردی مفیدتر است.....اگه به اصلاح نژاد شما سگ را اندازه موش میکنی بعنوان سگ خانگی پس میشه سگ های مفید برای جامعه هم تولید کرد.....
  • سهیل IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    4 1
    ای بابا ، شهرخبر ول کن نیستی ها ،بازهم که با این خبر دل سگ پرستا و سگ دوستان و سگ مصبا و سگ صفتها و .... رو آزرده کردی ! بزار این قشر سگی یه روز آب خوش از گلوشون بره پائین ، هی خبرهای بد علیه جامعه سگها منتشر نکن !
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    1 3
    ترکیه نژادپرست زیاد داره در عوض.
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    0 3
    ترکیه نژادپرست زیاد داره در عوض. در‌ترکیه‌حذب‌سیاسی فاشیست داریم که در‌مجلس شون نماینده داره. اردوغان عملا از برتری نژاد‌سخنرانی میکنه
    • تورک آلتای IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
      2 1
      زنده باد برادران و هم نژادهای ژاپنی ، کره ای ، مجاری و فنلاندی امان زنده باد نژاد آلتای
  • IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    2 0
    الان سگ پرستان سگ صفت حمله میکنن. یعنی جلوی اینها 200 تا آدم رو گردن بزنن صداشون درنمیاد ولی خدا نکنه کسی به یک سگ نگاه چپ کنه
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    1 0
    سلبریتی هایی که سال ها پول حرام ارتزاق کردند با حمایت از سگ های ولگرد امنیت کودکان ایران را به خطر انداختند
  • IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    1 0
    آمارها نشون میده در ایران نه ۴ ملیون بلکه ۱۲ ملیون سگ ولگرد وجود داره
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    1 0
    حق ندارید پول مملکت را صرف عقیم کردن ملیون ها سگ ولگرد کنید. این راهکار برای اروپا جواب میده که جمعیت سگ های ولگرد داخلش صفر هست. اون ها را بکشید یا صادر کنید
    • IR ۰۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
      0 0
      بیرحم
    • IR ۰۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
      0 0
      خفه شو کثافت بیرحم
  • از شهرستان سراب IR ۲۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۲
    1 0
    بایستی راهکاری در نظر گرفت سگها گناهکار نیستند انها مخلوقات خداوند هستند انها بخاطر رفتار انسانها از گرگ به سگ تکامل یافتند اگر خود انسان در طبیعت دخالت نمیکرد این معظل وجود نداشت الانهم بایستی کاری کرد نه سیخ بسوزه نه کباب سگها جمع اوری و در مراکزی نگهداری و عقیم شوند و انهایی که سگ نگهداری میکنند خیال رهاسازی دارند بایستی انها را رها نکنند و به ان مراکز ببرند کشتار ظالمانه سگها به هیچ وجه انسانی نیست معدوم سازی انها گناه بزرگیست و از انسانیت بدوره مشکل اصلی افزایش سگهای ولگرد و امیزش انها با گرگ هست گرگاسها موجوداتی خطرناکتر از سگها و اهلی تر از گرگها هستند که خطر مخوفی برای اکوسیستم و جوامع مسکونی خواهند بود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس