وزارت ارتباطات خطاب به مدیران متا و اینستاگرام: سانسور محتوای مرتبط با شهید سلیمانی را پایان دهید

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات اعلام کرد که مجموعه وزارت ارتباطات فقط درحال مقابله و جلوگیری از فروش غیرقانونی VPNها است.

به گزارش مشرق، چند هفته‌ای می‌شود که کاربران و کسب‌وکارهای فعال در حوزه ICT از اختلال شبکه اینترنت خبر می‌دهند. اشکالاتی که به گمان همه از سوی زیرساخت‌ها به نظر می‌رسد اما در برابر این قضیه برخی مدیران فنی شرکت‌های فناوری و کارشناسان در این زمینه معتقدند که سیستم فیلترینگ کشور در حال تغییر است و همین امر باعث شده تا اینترنت کل کشور با اختلال و کاهش کیفیت همراه شود.

در همین راستا «مهدی سالم»، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات و مشاور وزیر ارتباطات، اظهار داشت که در دسترسی هیچ‌ فردی به اینترنت محدودیت ایجاد نشده و سرویس‌دهی بصورت صحیح درحال انجام است.

وی همچنین افزود: «هر کسی هر ادعایی در این خصوص دارد که دسترسی اینترنتش به واسطه VPN محدود شده و اختلالی در آن ایجاد شده است باید اعلام کند و اگر از اختلال و محدودیت اینترنت مطمئن است، باید ازطریق سامانه کارگروه تصدیق محتوای مجرمانه به موضوع رسیدگی شود.»

سالم معتقد است که خرید و فروش VPN ممنوع و خلاف قانون است و بعضی ها در این میان روی سرورهای خودشان VPN تشکیل داده و اقدام به فروش غیرقانونی VPN کردند و ما درقبال اینها موظف هستیم که جلوی کار غیرقانونی را بگیریم و اگر بعد از این بررسی‌ها مشخص شود که فرد سرویس درست و قانونی ارائه می‌کرده و دسترسی‌های غیرقانونی هم نداشته و به دلیل خطایی، سیستمش فیلتر شده حتماً مشکلش رفع خواهد شد و اما افرادی که در کنار کار خود، مشغول به فروش VPN هستند باید بدانند که این کار غیر قانونی است.

 لازم به ذکر است طبق قانون جرایم رایانه‌ای فروش هر نرم‌افزار و یا ابزار الکترونیکی که به منظور استفاده از سایت‌های فیلتر شده توزیع شود، جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات در ادامه درخصوص از کار افتادن برخی از VPN ها گفت: «ما بخش قابل توجهی از این موارد را رصد کرده‌ایم، یک سری شرکت‌ها که معتقد به ایجاد اختلال عمدی روی اینترنت و VPN ها هستند، کسانی‌اند که VPN می‌فروشند و فروش VPN قانونی نیست. ما موظف به ارائه سرویس غیرقانونی نیستیم که کار غیرقانونی گروهی را پوشش دهیم و کاری کنیم که گروهی کار غیرقانونی انجام دهند. اگر وی‌پی‌انی غیرقانونی است، وزارت ارتباطات تکلیفی برای پیگیری آن بر عهده ندارد.»

مشاور وزیر ارتباطات تأکید می‌کند که وزارت ارتباطات تنها جلوی سایت‌هایی را که به صورت غیرقانونی اقدام به فروش VPN کرده‌اند گرفته‌است.

همچنین مشاور وزیر ارتباطات در خصوص اعضایی که ادعا می‌کنند که آدرس سایت‌های آن‌ها به اشتباه با فیلتر و اختلال همراه شده گفت: «دلیلی ندارد که ما بخواهیم آدرس سایتی را از عمد فیلتر کنیم و استنباط ما این نیست که آدرس سایت یا سرویسی به اشتباه فیلتر می‌شود ولی یک‌سری که مدعی اشتباهی در این زمینه هستند، مدارک خود را دراختیار کمیته فیلترینگ بگذارند تا بررسی شود و اگر ادعایشان درست باشد مشکلشان حل خواهد شد.»

از آنجایی که سرویس‌های VPN تنها برای دور زدن فیلترینگ در کشور استفاده نمی‌شوند و کارکردهای مختلفی برای برقراری ارتباطات امن در فضای شبکه اینترنت دارند، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت ارتباطات در این زمینه هم اعلام می‌کند که ممکن است کسی دسترسی به VPN قانونی داشته و ممکن است سیستم در زمینه تشخیص دچار اشتباه شده باشد که آنها باید ازطریق سامانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (کمیته فیلترینگ) شکایت خود را مطرح کنند تا ادعایشان بررسی و مشکل برطرف شود. همچنین از آنجایی که VPN فقط برای دور زدن فیلترینگ نیست بنابراین وزارت ارتباطات سایت‌هایی را شناسایی می‌کند که به صورت عمدی و غیرقانونی در حال فروش VPN هستند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس