به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، مدیر كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نخستین جلسه محاكمه مسوول نمایندگی خبرگزاری رویترز در تهران به اتهام تروریست خواندن بانوان ورزشكار ایرانی ، نهم مهر ماه امسال برگزار می شود.
محمد جواد آقاجری افزود: پیش از این پریسا حافظی مسوول دفتر نمایندگی خبرگزاری رویترز در تهران، دو جلسه در دادسرا حضور یافته و به سووالات پاسخ گفته است.
این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت بانوان ورزشكار ایرانی كه خبرگزاری رویترز در گزارش مجعول بخش تصویری خود از آنها به عنوان ' تروریست' یاد كرده بود، از این خبرگزاری به مراجع قضایی كشور شكایت كرده اند. خانم حافظی به نمایندگی از خبرگزاری رویترز در دادگاه حاضر می شود.
مسوول رویترز مهر ماه به تهران می آید
آقاجری با بیان اینكه قطع فعالیت نمایندگان زسانه های خارجی در كشور معمولا به دو علت است افزود : علت نخست بروز مشكلات مالی در اداره دفتر و كاركنان است كه در این شرایط مسوولان چنین دفاتری فعالیت خود را در كشور میزبان خاتمه می دهند و علت دیگر برخی اقدامات مغرضانه و جهت دار است كه منجر به قطع همكاری كشور میزبان با رسانه مورد نظر خارجی می شود.
مدیر كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد : برخلاف باور غلطی كه بسیاری از رسانه های خارجی مبنی بر انتقادناپذیری ما داشته اند، امروز درك كرده اند كه اگر مانند رسانه های داخلی رفتار كنند هیچ مشكلی با آنها نخواهیم داشت.
آقاجری یادآور شد: البته این به معنی این نیست كه در برابر تحریف ها و جعلیات هم همین برخورد را داشته باشیم بلكه در چنین شرایطی برخوردهای متفاوتی خواهیم كرد و تصمیمات دیگری اتخاذ می شود.
این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این زمینه هم اینگونه رسانه ها دو دسته اند ، رسانه هایی كه به طور اتفاقی خبر كذبی را به دلیل منابع اشتباه یا دلایل دیگری منتشر كرده اند و رسانه های دیگر هم مانند رویترز كه خودشان بر خلاف واقع گزارشی را تهیه و پس از آن به نادرست بودن آن اعتراف و اقرار كرده اند.
آقاجری ادامه داد: در رابطه با خبرگزاری رویترز به علت اینكه حقوق طرف دعوا - بانوان ورزشكار - ضایع شده است، آنان شكایت خود را تسلیم دادگاه كرده اند كه این امر، موضوع را از دست ما خارج كرده و باید منتظر رای دادگاه باشیم.
رویترز پیش از تعلیق موقت هم تذكراتی را داشته است
مدیر كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رویترز از جمله رسانه های خارجی است كه پیش از تعلیق موقت، تذكراتی را نیز دریافت كرده و مدت زمانی بود كه با انتشار برخی مقالات در صدد القای برخی موضوعات مدنظر خود به افكار عمومی ایران بود.
آقاجری افزود: اداره كل رسانه های خارجی به هیچ عنوان علاقه ای ندارد كه حمایت بی جایی از برخی نمایندگان رسانه های خارجی كند در حالی كه حقوق عده ای در موضوعی خاص ضایع شده باشد.
این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر جایی نیاز به حمایت باشد ، اداره كل رسانه های خارجی وارد صحنه می شود و حمایت خود را اعلام می كند و در باره رویترز نیز باید تا اعلام نتیجه دادگاه منتظر ماند.
وی گفت: معیارهای كشور ما برای فعالیت نمایندگان رسانه های خارجی بر حسب یك سری اصول، شفاف و روشن است كه درصدر آنها رعایت مبانی امنیت ملی كشور قرار دارد و اگر نحوه حركت رسانه ای منجر به خدشه دار شدن این ركن اساسی شود با او قطعا برخورد خواهیم كرد.
مدیر كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد : ممكن است رسانه ای به صورت هدفمند در این راستا گام بردارد و رسانه ای دیگر به اشتباه مرتكب خطایی شود اما به هر حال دوری از تهمت، دروغ و افترا از جمله مواردی است كه همه رسانه ها بویژه رسانه های خارجی باید به آنها توجه كنند.
آقاجری تاكید كرد: موارد یاد شده جزو معیارها و ضوابط ماست كه تخطی از آنها می تواند عواقبی را برای رسانه های خاطی در پی داشته باشد.
این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: رویكرد اداره كل رسانه های خارجی تا كنون چنین بوده است كه مبنا را در مرحله اول ارتكاب چنین خطاهایی، بر حسب اشتباه و منبع خبری غلط قرار می دهد و در این راستا همواره در مرحله اول تذكر داده شده و در بدو امر دفتر نمایندگی تعطیل نمی شود.
وی گفت:ما نمی خواهیم بگوییم كه رسانه های خارجی هر آنچه را كه ما می خواهیم، فكر می كنیم و انتظار داریم انعكاس دهند بلكه تنها می خواهیم به واقعیات موجود پرداخته و از انتشار مطالب دروغ و افترا خودداری كنند.
آقاجری افزود: مسوولان خبرگزاری رویترز نیز در مكاتبات و مذاكرات تلفنی به اشتباه خود پی برده و اعتراف كرده اند و هم اكنون خواستار حضور در پای میز مذاكره هستند و علاقه مندی آنها تا حدی است كه احتمالا همزمان با برگزاری سومین دادگاه به كشور ما بیایند.
رویترز باید مراتب عذرخواهی را به طور حضوری اعلام كند
مدیر كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به رغم اینكه مسوولان رویترز به صورت كتبی و تلفنی عذرخواهی كرده اند اما باید عذرخواهی خود به صورت حضوری نیز اعلام كنند و درباره نحوه فعالیت های آینده دفتر این صحبت شود.
احتمال تعطیلی دائم دفتر رویترز در تهران وجود دارد
مدیر كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: احتمال اینكه فعالیت های خبرگزاری رویترز در تهران با نظر دادگاه به طور كلی خاتمه یابد وجود دارد كه در این صورت دفتر این خبرگزاری تعطیل خواهد شد اما تا اعلام حكم دادگاه فعالیت آن به حالت تعلیق درآمده است.
وی افزود: در مجموع رویكرد اداره كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد فضا برای فعالیت رسانه های خارجی در كشور است و البته به همان میزان كه مجوزدهی بر اساس فضای باز موجود در كشور صورت می گیرد و آزادی عمل را در اختیار نمایندگان خارجی قرار می گیرد به همان اندازه هم توقع است كه این افراد و رسانه ها در چارچوب قوانین و مقررات عمل كنند.
به گفته آقاجری، رویكرد وزارت ارشاد در مجوز دهی به رسانه های خارجی موجب شده كه هم اكنون 120 دفتر نمایندگی از شبكه های رادیویی ، تلویزیونی و رسانه های مكتوب خارجی در كشور فعالیت داشته باشند.
اداره كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، چهاردهم فروردین ماه جاری، فعالیت دفتر نمایندگی خبرگزاری رویترز در تهران را متوقف كرد.
این تصمیم به دنبال تهیه فیلمی از سوی بخش ویدئویی دفتر این خبرگزاری در اواخر سال گذشته درباره فعالیت های ورزشی شماری از بانوان ورزشكار ایرانی در رشته ' نینجتسو' و معرفی آنان به عنوان تروریست، گرفته شد.
بنابر اعلام اداره كل رسانه های خارجی وزارت ارشاد ، خبرگزاری رویترز تیتر مجعول ' هزاران زن نینجا به عنوان قاتلان ایرانی آموزش می بینند ' را برای فیلم ویدئویی خود انتخاب و آن را در اختیار مشتركان تصویری قرار داد در حالی كه این بانوان دانش آموز، دانشجو یا خانه دار بوده و تنها به دلیل علاقه شخصی به این رشته ورزشی روی آورده اند.
اداره كل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، چهاردهم فروردین ماه جاری، فعالیت دفتر نمایندگی خبرگزاری رویترز در تهران را متوقف كرد.