کد خبر 138805
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۰

عزیزالله حمیدنژاد با انتقاد از بودجه میلیاردی فیلم "لاله" گفت: علاوه‌بر فیلم‌های مستند، در حوزه دفاع مقدس 5 فیلم ساخته‌ام؛ که مجموع هزینه‌‌شان به یک میلیارد تومان نرسیده حال چگونه 5 میلیارد صرف ساخت چنین فیلمنامه‌ای می‌شود.

به گزارش مشرق، عزیزالله حمیدنژاد با انتقاد از بودجه میلیاردی فیلم "لاله" گفت: علاوه‌بر فیلم‌های مستند، در حوزه دفاع مقدس 5 فیلم ساخته‌ام؛ که مجموع هزینه‌‌شان به یک میلیارد تومان نرسیده حال چگونه 5 میلیارد صرف ساخت چنین فیلمنامه‌ای می‌شود.

عزیزالله حمیدنژاد کارگردان سینمای ایران که آثار ارزشمندی چون "هور در آتش"، "اشک سرما"، "شکوفه‌های سنگی"، "ستارگان خاک" و مستند "مرثیه حلبچه" را در کارنامه کاری خود دارد ضمن بیان این مطلب با انتقاد از ساخت فیلم سینمایی "لاله" در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: فیلم‌های سینمای دفاع‌مقدس با کمترین امکانات ساخته می‌شود و یا به عبارت بهتر تجربه شخصی من در ساخت فیلم‌های دفاع مقدس چنین بوده‌است چراکه اغلب فیلم‌هایی که در این گونه سینمایی ساخته‌ام توسط بخش خصوصی کار شده و برخی دیگر از آنها با مشارکت بخش دولتی ساخته شده است.

امکانات تولید عادلانه تقسیم نمی‌شود

وی در ادامه افزود: بحث من این نیست که چرا هزینه‌ای معادل 5 میلیارد تومان صرف ساخت فیلم سینمایی می‌شود. چراکه صرف چنین هزینه‌ای باعث بالا رفتن استانداردهای تولید در سینمای ایران می‌شود، اما نکته قابل طرح این است که چرا امکانات تولید به شکل عادلانه تقسیم نمی‌شود.

کارگردان فیلم تحسین شده "اشک سرما" در ادامه با اشاره به بیکار بودن فیلمسازان داخلی گفت: نباید این نکته را فراموش کرد که مسئولان برای اتخاذ چنین تصمیمی و صرف هزینه چند میلیاردی حتما افق فکری بلندمدت داشته‌اند و به تبع باید پاسخگوی افکار عمومی و آیندگان نیز باشند. اما سئوال من این است که در شرایط فعلی که فیلمسازان داخلی بی کار هستند و با مشکلات اقتصادی به معنای واقعی دست و پنجه نرم می‌کنند چرا باید چنین بودجه‌هایی در اختیار یک فیلمساز خارجی قرار دهند.

وی در ادامه افزود: با درنظر گرفتن چنین شرایطی، به نظر می‌رسد اولویت با فیلمساز داخلی است. به اعتقاد من توان بالقوه فیلمساز داخلی کمتر از توان فیلمسازانی که دور از وطن بوده‌اند نیست فقط باید شرایط و امکاناتی فراهم شود که توان بالقوه فیلمسازان وطنی نیز به فعلیت درآید.

اعتبار مالی لازم برای نگارش فیلمنامه وجود ندارد

حمیدنژاد کارگردانی که از هشت سال پیش تاکنون موفق به جلب حمایت مسئولان سینمایی برای ساخت فیلم سینمایی "کوروش" نشده است با انتقاد از عدم ارائه امکانات تولید به شکل عادلانه گفت: پروژه سینمایی کوروش وارد هشتمین سال ثبت خود شد. از زمانی که این فیلمنامه به ثبت رسید با مسئولان وقت فارابی آقای جعفری‌جلوه و احمد میرعلایی طی دوره‌های مختلف درباره این طرح صحبت کردم و با استقبال گسترده آنها نیز مواجه شدم. اصلا به واسطه استقبال و دلگرمی مدیران سینمایی بود که انگیزه ساخت این فیلم برای من بیش از پیش شد و تحقیق و پژوهش بر روی این موضوع را نیز آغاز کردم.

این کارگردان سینمای ایران در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به این مطلب که فیلمسازان ایرانی برای به ثمر رساندن مراحل مختلف کار باید از منابع شخصی خود هزینه کنند، افزود: برای به سرانجام رساندن تحقیقات کوروش با هزینه‌های شخصی خود اقدام کردم. این در حالی است که اعتبار مالی لازم برای نگارش فیلمنامه وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: آخرین فعالیت سینمایی‌ام فیلم "آناهیتا" بود که سال 89 ساختم و اکران شد و درست از آن زمان به بعد هیچ فعالیتی نداشته‌ام. حقیقت ماجرا این است که زمان زیادی را صرف به ثمر رساندن این پروژه کردم به همین دلیل تحت هر شرایطی تا نتیجه نهایی دست از تلاش نمی‌ایستم تا جواب قطعی برای ساخت این فیلم را دریافت کنم.

حمیدنژاد در پایان افزود: فیلم سینمایی کوروش یکی از پروژه‌هایی است که منافع ملی را حفظ می‌کند ولی متاسفانه جواب قطعی مبنی‌بر پروانه ساخت این فیلم را به من ندادند. این درحالی است که به محض اینکه پاسخ مثبت پروانه ساخت را دریافت کنم سرمایه‌گذار در بخش خصوصی و یا اسپانسر از خارج از کشور پای این پروژه خواهند آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس