گسترش عمق راهبردی ایران از مرزهای غربی به مرزهای شرقی/ گزارش تسنیم از آغاز روند صادرات پهپاد به آسیای میانه

افتتاح کارخانه ساخت پهپاد ابابیل ۲ در کشور تاجیکستان گامی مهم و اساسی در مسیر صادرات محصولات دفاعی کشورمان است.

به گزارش مشرق،  هفته گذشته با حضور سردار محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح کارخانه ساخت پهپادهای ابابیل ۲ در تاجیکستان افتتاح شد.

پیش از این نیز تصاویری از پهپادهای ایرانی در اختیار کشورهایی مانند ونزوئلا و اتیوپی منتشر شده بود اما هیچگاه به صورت رسمی خبر فروش و یا افتتاح کارخانه ساخت پهپادهای ایرانی در یک کشور خارجی منتشر نشده بود.

پهپادهای ایران , اخبار نظامی | اخبار دفاعی , کشور تاجیکستان , تجهیزات نظامی ایران , ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ,
ماکت پهپاد مهاجر ۲ در دستان مادورو رئیس جمهور ونزئولا/ خط تولید این پهپاد اوایل دهه ۸۰ شمسی به ونزوئلا منتقل شد

علاوه بر این، در سال‌های اخیر طیف گسترده‌ای از پهپادهای ایرانی در اختیار گروه‌های مقاومت قرار گرفته که با اجرای عملیات‌های موفق توانسته‌اند برتری رزم پهپادی در آسمان منطقه را به نقع جبهه موافقت تغییر دهند.

تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران بامداد روز یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۹ (۱۸ اکتبر ۲۰۲۰) بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و به عنوان یکی از بندهای معاهده برجام لغو شد. این موضوع موجب شد تا جمهوری اسلامی ایران خرید و فروش تسلحات دفاعی را با جدیت در دستور کار خود قرار دهد و در این زمینه‌ رایزنی‌های جدی با برخی کشورها انجام دهد.

سردار باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح  نیز بهمن ماه سال گذشته طی سخنانی در حرم امام راحل به موضوع صادرات محصولات دفاعی و اشاره و گفته بود که «اگر تحریم‌های آمریکای جنایتکار برداشته شود، جزو بزرگترین صادرکنندگان سلاح خواهیم بود.»

حالا به نظر می‌رسد پس از برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی، ایران اولین گام جدی در حوزه صادرات محصولات دفاعی را برداشته است و این کار را نیز با تولید یک محصول راهبردی یعنی پهپاد برداشته است. سلاحی راهبردی که در سال‌های اخیر نقش بی بدیلی در جنگ‌ها و درگیری‌های رخ داده در اقصی نقاط جهان داشته‌ است تا جایی که سرنوشت برخی درگیری‌ها به توان رزم پهپادی طرفین درگیر بستگی داشته است.

نیروهای مسلح کشورمان نیز با درک این موضوع در یک دهه اخیر فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه طراحی و تولید انواع پهپادها انجام داده‌اند به نوعی که علاوه بر تامین نیازهای داخلی، توانسته‌اند نیروهای جبهه مقاومت در سراسر منطقه را نیز به انواع پهپادها مجهز کرده و از چندی پیش روند صادرات پهپادها را نیز شروع کنند.

پهپادهای ایران , اخبار نظامی | اخبار دفاعی , کشور تاجیکستان , تجهیزات نظامی ایران , ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ,
پهپاد شاهد ۱۷۱ که حاصل مهندسی معکوس پهپاد RQ-۱۷۰ آمریکایی است

توانمندی متخصصان دفاعی کشور در حوزه پهپادی تا جایی بوده است که به اذعان بسیاری از کارشناسان، ایران قدرت برتر پهپادی در منطقه و یکی از قدرتهای برتر پهپادی در جهان به شمار می‌رود.

جمهوری اسلامی ایران همچنین توانسته با تجهیز متحدان خود در منطقه به انواع پهپادها، شبکه یکپارچه پهپادی در منطقه ایجاد کند تا بتواند به هر تهدیدی در گستره جغرافیایی غرب آسیا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ دهد و از این طریق چالشی جدی برای دشمنان خود در این منطقه فراهم کند.

اما نگاهی اجمالی به پهپادی که کارحانه تولید آن در تاجیکستان افتتاح شده است نشان می‌دهد ابابیل ۲ انتخابی هوشمندانه برای صادرات بوده است. پهپادی ارزان قیمت، با تنوع ماموریتی مناسب و طراحی و تولید آسان، ابابیل ۲ را به گزینه‌ای مناسب برای صادرات بدل کرده است. علاوه بر این ابابیل ۲ برای کشوری مانند تاجیکستان،‌ می تواند بستری مناسب برای توسعه و تست بسیاری از فناوری‌ها و آموزش پهپادی باشد.

پهپاد ابابیل ۲ در ابتدا به عنوان یک پهپاد هدف سامانه‌های پدافندی طراحی شد اما در سال‌های بعد در مسیر تکامل قرار گرفت و با تجهیز به محموله‌های اپتیکی و انفجاری در نقش یک پهپاد مراقبتی و انتحاری نیز ظاهر شد و خوش درخشید.

روند تکامل این پهپاد تاجایی ادامه داشته است که نیروی دریایی سپاه بسیاری از شناورهای تندرو و پشتیبان خود را به این پهپاد مجهز کرده است و به این ترتیب ابابیل ۲ به عنوان یک پهپاد دریا پایه و سلاح ضد شنارو نیز ایفای نقش می‌کند.

پهپادهای ایران , اخبار نظامی | اخبار دفاعی , کشور تاجیکستان , تجهیزات نظامی ایران , ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ,
تجهیز شناورهای تندرو نیروی دریایی سپاه به پهپاد انتحاری ابابیل ۲

به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر با گسترش دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران، گسترش دیپلماسی پهپادی نیز به عنوان یکی از ارکان مهم این دیپلماسی در دستور کار قرار گرفته است که در صورت ادامه این روند ایران می‌تواند به عنوان کشوری الگو که در شرایط تحریم دستاوردهای مهمی و قابل توجهی در صنایع دفاعی خود داشته است به بازیگری مهم در عرصه صادرات محصولات پهپادی مطرح شود.

از سوی دیگر ایران و تاجیکستان هردو دارای مرزهای مشترک با کشور افغانستان بوده و از این منظر دارای منافع مشترکی در موضوع مقابله با تروریسم هستند. چه اینکه با حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان و همینطور بعد از ترک این کشور از سوی آنها هسته‌های داعش در این کشور تقویت شده و به عنوان خطری بالقوه که می‌تواند مرزهای دو کشور را تهدید کند، مطرح است.

همچنین هر دو کشور عضور سازمان همکاری‌های شانگهای هستند و با تایید عضویت ایران در این سازمان،‌حالا مسیر گسترش تعاملات دفاعی ایران با سایر کشورهای عضو این پیمان نیز میسر شده است.

 از این منظر هم ابابیل ۲ در نقش یک پهپاد انتحاری و مراقبتی با مداوت پروازی ۱.۵ ساعته و برد ۲۰۰ کیلومتری که می‌تواند تا ارتفاع ۱۱۰۰۰ پا ارتفاع بگیرد و منطقه‌ای ۷۷۰ کیلومتر مربعی را تحت پایش قرار دهد گزینه ای مناسب برای برخود با گروهک‌های تروریستی است.

با افتتاح این کارخانه شبکه پهپادی مد نظر ایران که به سمت غرب کشور گسترش یافته، در شرق کشور نیز در حال گسترش است و با تکمیل این روند حلقه دفاع پهپادی در دور تا دور مرزهای کشور گسترده شده و به این ترتیب عمق راهبردی دفاعی جمهوری اسلامی ایران گسترش می‌یابد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۳۱
    1 1
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هم هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مذاکره‌ی فرسایشی برای کشور مضر است؛ آمریکا نمی‌خواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ بلکه می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم بازگشت به مذاکرات، و کوبیدن شجره‌ی خبیثه‌ی برجام بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
    • حمید IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
      0 0
      یک شطرنج باز گاها ولو بظاهر عقب نشینی تاکتیکی میکند اما در نهایت حریف را مات میکند ایرانیان شطرنج بازهای صبور و خوبی هستیم فلذا نگران نباشید همه چیز به وقت وزمانش

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس