ایران و امریکا

روزنامه سعودی العرب چاپ لندن با اشاره به درماندگی دولت آمریکا مقابل ایران نوشت: بر کسی پوشیده نیست در واشنگتن یک دولت حیران و سرگردان حکومت می‌کند

به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در ستون اخبار ویژه خود نوشت: این روزنامه در تحلیلی نوشت:در سایه بحران اوکراین که بر تمام جهان تاثیر گذاشت‌، گزارش‌های رسیده حکایت از آن دارد که توافق ایران و آمریکا درخصوص پرونده هسته‌ای ایران در دسترس قرار گرفته است. موضوع امضای توافق جدید در آینده نزدیک که به معنای بازگشت به توافق قدیمی برجام سال ۲۰۱۵ است امکان‌پذیر تبدیل شده است.

تا چند روز آینده مشخص خواهد شد که خوشبینی‌ها درباره توافق به جا بوده یا نا بجا، و آیا دولت آمریکا با توجه به شرایط داخلی خود می‌تواند چنین توافقی را با ایران به امضا برساند؟ این امر به معنای دستیابی جمهوری اسلامی به میلیاردها دلار است. مبالغ یاد شده باعث می‌شود تا ایران بتواند قدرت خود را جهت پیشبرد طرح توسعه‌طلبانه‌اش بازیابد که تا کنون چند کشور عرب قربانی آن شده‌اند. ایران توانست در لبنان و عراق‌، سوریه و یمن نفوذ کند. جمهوری اسلامی با کمک حوثی‌ها توانست بخشی از یمن را به پایگاه استقرار موشک‌ها و پهپادها تبدیل کند و به واسطه آنها شماری از کشورهای خلیج (فارس) از جمله عربستان و امارات را در معرض تهدید قرار دهد. ایران در سوریه توانست با کمک گروه‌های شبه نظامی مذهبی خود و روسیه از سال ۲۰۱۵ به این سو بشار اسد را بر سر قدرت نگه دارد.. بر کسی پوشیده نیست در واشنگتن یک دولت حیران و سرگردان حکومت می‌کند که شمار قابل توجهی از مسئولان آن معتقدند می‌توان با ایران در چارچوب یک سیاست با اهداف خاص تعامل داشت.

آنچه که دولت بایدن نمی‌داند آن است که نباید بار دیگر دچار اشتباه گذشته شده و دست ایران و گروه‌های شبه نظامی‌اش را برای طرح توسعه‌طلبانه‌اش باز گذاشت. دستیابی به توافق درخصوص پرونده هسته‌ای ایران اهمیت ندارد بلکه مهم آن است که بتوان برای مشکلات منطقه راه‌حل مشترکی یافت. سیاست ایران اساس مشکلات یاد شده را تشکیل می‌دهد. این سیاست به نفع همه کسانی است که در راستای تغذیه افراط‌گرایی گام برمی‌دارند. به طور خلاصه باید گفت پرونده هسته‌ای ایران در مقایسه با آنچه که ایران در عراق‌، سوریه‌، لبنان‌، یمن و بحرین انجام می‌دهد، در واقع صرفا یک امر ثانوی است.

در ارتباط با پرونده هسته‌ای ایران چه توافق صورت گیرد یا نگیرد، نشانه‌ای دال بر اینکه بتوان طرح ایران به منظور دستیابی به بمب هسته‌ای را متوقف کرد، وجود ندارد. ایران هم اکنون برای دستیابی به معامله با شیطان بزرگ در حال مانور دادن است. ایران کاملا همانند چین موضع متعادلی نسبت به ماجراجویی رئیس‌جمهور روسیه در پیش گرفت که در بردارنده پیامی برای رئیس‌جمهور آمریکا و دولت متبوع وی است. طرح توسعه‌طلبانه ایران از برنامه هسته‌ای این کشور بسیار مهم‌تر است که جمهوری اسلامی هر روز از سود جسته است. با توجه به تجربه‌های گذشته بعید به نظر می‌رسد که دولت آمریکا بتواند چنین معادله‌ای را درک کند. به نظر می‌رسد ایران هم اکنون در حال آماده کردن خود برای مرحله جدید توسعه‌طلبی منطقه‌ای است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سید IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    درحالی که کشورهای دست نشانده یانکی ها در منطقه و رسانه های مزدورشان، کلافگی خود را در برابر سیاست های مدبرانه ایران در رفتار، گفتار و نوشتارهایشان نشان می دهند، مزدوران داخلی شان ( اصلاح طلبان ...ـهوع آور ) تمام تلاش خود را به کار بسته اند که سیاست خارجی کشورمان در منطقه را ناکارآمد جلوه داده و به چالش بکشند! اگر مزدوری منافقان در هشت سال دفاع مقدس و عملیات مرصاد را جنگ سخت بدانیم، مزدوری اصلاح طلبان برای به شکست کشاندن سیاست منطقه ای ایران را می توان جنگ نرم و ادامه دهنده راه منافقان در عملیات مرصاد دانست!
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    العرب : پ باید از این تحلیل شماها نتیجه گرفت وقتی کشوری چون آمریکا در قبال ایران درمانده و سرگردان شود کشوری چون عرعرستان هیچ عددی نیست در قبال ایران ک بخواهد سر از پا غلطی کند
  • IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    2 0
    با برجام یا بی برجام کار امریکا و نوکرای منطقه ای تمام است
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    موریانه های از بین برنده معاهده محاصره مسلمانان توسط بت پرستان در اوایل اسلام تبدیل به ویروس شده اند و تحریمتها را از بین میبرند
  • IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    2 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، توافق نکردن بر یک چنین توافق کردنی شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم توافق مجدد با شیطان بزرگ و مستکبران و زورگویان دنیا، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • IR ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش بزرگترین موفقیت در مذاکرات است. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. بهترین راه این است که بدون هیچ‌گونه توافقی، این شجره‌ی خبیثه‌ی برجام را که از روی زمین ناپاک و بی‌ثمر اعتماد به غرب برکنده شده و ثبات و قراری ندارد را برداریم و آن را بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بکوبیم و با اقتدار از برجام خارج شویم. نباید گذاشت اقتصاد کشور بیش از این شرطی شود؛ کار عمده خنثی کردن تحریمها از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرک اقتصادی داخلی است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس