کد خبر 1357757
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۳
تاثیر ۱۰ درصدی واکسن فایزر بر امیکرون

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از تاریخ تزریق اولین واکسن تولیدی و تایید شده علیه کرونا یعنی واکسن فایزر حدود یک و نیم سال می‌گذرد.

به گزارش مشرق، حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت:‌به نظر می‌رسد عوارض کوتاه مدت و دراز مدت واکسن‌های تزریق شده علیه کووید ۱۹ که تاییدیه فوری گرفته‌اند، کم کم خودنمایی می‌کنند. 

وی ادامه داد: معمولا در شرایطی که جامعه بشری با پاندمی‌های حاد، پیشرونده و تهدید کننده مواجه می‌شود تلاش برای قطع زنجیره انتقال شدت و سرعت می‌گیرد و تولید و تزریق واکسن‌های علیه بیماری به عنوان یکی از موثرترین مداخلات قطع زنجیره انتقال در  اولویت قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

آیا واکسن کرونا باعث ناباروری می‌شود؟

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در این راستا با توجه به تقاضای بسیار فراوان واکسن، شرکت‌های تولید کننده درصدد تولید هر چه بیشتر و گرفتن تاییدیه مجامع مرجع بین‌المللی برای واکسن خود هستند.

سوری بیان داشت:‌در حال که در شرایط متعارف فرآیند تایید یک محصول بیولوژیک معمولا چندین سال (یعنی ۱۰ تا ۱۵ سال) به طول می‌کشد، این فرایند به چند هفته و چند ماه تقلیل می‌یابد.

وی ابراز کرد: در تاییدیه واکسن دو مولفه اساسی یعنی ایمنی و اثر بخشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ایمنی واکسن در گروه عوارض جانبی مخرب احتمالی در کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت است و عموما ۵ تا شش فاز کارآزمایی بالینی برای این کار صورت می‌گیرد. 

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متذکر شد:‌بدیهی است در شرایط اضطراری مانند پاندمی اخیر، امکان ارزیابی عوارض میان مدت و دراز مدت واکسن‌ها نیست و مجبوریم به همان عوارض احتمالی کوتاه مدت و حتی خیلی کوتاه مدت اکتفا کنیم.

سوری یادآور شد:‌از تاریخ تزریق اولین واکسن تولیدی و تایید شده علیه کرونا یعنی واکسن فایزر حدود یک و نیم سال می‌گذرد. از این واکسن تاکنون حدود ۱۱ میلیارد دُز تزریق شده است و به دلیل الزام به رصد عوارض احتمالی واکسن و گزارش آن به صورت علمی، گزارش‌هایی از این عوارض بعد ۱۸ ماه از تزریق اولین واکسن در حال انتشار هستند. 

وی خاطرنشان کرد:‌طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت یکی از عوارض میان مدت تزریق این واکسن از دست رفتن شنوایی در تزریق شده‌هاست. تاکنون ۱۶۴ مورد از دست رفتن شنوایی و صدها مورد تیتنوس یا وزوز کردن گوش در افراد واکسینه شده گزارش شده است.میانگین سنی مبتلایان به این عوارض حدود ۴۷ سال و دو سوم مبتلایان مونث  بوده‌اند. 

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:‌اگرچه این تعداد عارضه در مقایسه با حجم چند میلیاردی تزریق بسیار کم است و در مقابل انسانهایی که با تزریق واکسن جانشان نجات پیدا کرده اهمیت بسیار کمتری دارد، اما باید به نکات زیر در واکسیناسیون مردم کشورمان دقت و توجه ویژه داشته باشیم:

سوری تصریح کرد: گرچه واکسن یکی از موثرترین راه‌های پیشگیری از ابتلا، شدت و مرگ ناشی از کووید ۱۹ است ولی اصرار به تزریق واکسن به همه گروه‌ها به ویژه کودکان احتیاط مضاعف می‌طلبد.

وی گفت: ارزیابی و گزارش مرتب عوارض تزریق واکسن وظیفه ذاتی وزارت بهداشت است که متاسفانه تا کنون انجام نشده و حتی داده‌های آن در اختیار محققان مرتبط قرار نگرفته است.

 استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت:‌واکسن‌های موجود کرونا در سبد واکسیناسیون کشور کمتر مورد مطالعه بین‌المللی قرار گرفته و می‌گیرند و قضاوت در فضای مبهم و تاریک از عوارض احتمالی واکسن‌ها می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را به مردم به ویژه نسل آینده تحمیل کند.

سوری ابراز کرد: در تایید واکسن‌های جدید، با توجه به رفع شرایط اضطراری، دیگر نیاز نیست از مسیر فوری و اضطراری تبعیت کرد و کمیته‌های تایید واکسن باید در تایید واکسن‌های جدید تجدید نظر کنند و سخت گیری‌های معمول را اعمال کنند.

وی ادامه داد: وجود ناظر مستقل و بدون تعارض سازمانی و مالی برای ارزیابی عوارض واکسن‌ها ضروری است و شفاف سازی نتایج حق طبیعی مردم است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد:عوارض میان مدت و دراز مدت واکسن باید به دقت بررسی و رصد شوند تا با یافتن اطلاعات موثق، برنامه ریزی مناسب برای تشخیص و درمان سریع مبتلایان و پیشگیری از رخ داد آنها انجام شود.

سوری یادآور شد: مدیریت واکسیناسیون انبوه در شرایط اپیدمی، از تهیه، تولید، خرید، تزریق و انتخاب جمعیت واجد شرایط همین طور رصد عوارض نمی‌تواند تنها در چارچوب  وزارت بهداشت محدود باشد و با توجه به جنبه‌های مهم اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی آن باید تحت مدیریت و نظارت مستقیم ستاد ملی کرونا با عضویت وزارت بهداشت باشد.

وی بیان کرد: امیدوارم متولیان امر چون گذشته به این توصیه‌ها واکنش نشان دهند و با سکوت و بی توجهی موجب خسارت بیشتر به مردم نشوند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • دانشجوى سال اول داروسازى IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    1 16
    زنده باد متخصص واكسن ساز ايرانى كه زير بار منت دريافت مجوز از خارج از كشور نيستند. واكسن هاى ايرانى هم تا حالا عوارضى نداشتند. دعا گوى استاد حميد سورى باشيد كه سكوت را شكست و حقايق را روشن روشن بيان فرمودند همينطور دعا بجان متخصصين واكسن سازى بركت تا ديروز يك مورد هم عوارض واكسن بركت گزارش نشده است. از اين ها كه بگذريم يادى هم از دكتر سعيد نمكى وزير سابق بهداشت داسته باشيم كه حضرت عباسى خيلى زحمت كشيدند. و قرار بود واكسن هاى ايرانى را صادر كنند كه نشد و عمر وزارت ايشان پايان يافت.
    • IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
      2 1
      اين بذركنرين نوى غدردانى از اصتاد بود
    • mohamad IR ۲۱:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
      2 0
      افرین به تو که یک پا پزشکی
    • دانشجوى سال سوم IR ۲۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
      2 0
      شايد ديدگاه دانشجوىان سال دوم كمى متفاوت باشد ولى ديد گاه سال سومى ها بكلى متفاوت و به عكس است.
  • IR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    2 0
    فایزر که عوارض داره ما که چینی زدیم چه شود؟
  • IR ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    3 0
    بابا هنوز که دوسال نشده یواش یواش داره صدای متخصصین در میاد موندم بعد از دوسال و خودنمایی صددرصد عوارض می‌خوان چه جوابی به مردم بدن البته که مردم نه از واکسن که از سکته و .... مردن خدا رحمتشون کنه
  • هیام IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    2 0
    این دانشجوی سال اولی چه اراجیفی بافته ،یه پا طنازن ایشون
  • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    0 1
    از این واکسن تاکنون حدود ۱۱ میلیارد دُز تزریق شده است ، تاکنون ۱۶۴ مورد از دست رفتن شنوایی ، تو استادی یا گوسفندی ، الاغ 11 میلیارد یعنی 5/5 میلیون نفر ، یعنی اگر از این تعداد آدم هر کس تغییر برایش بوجود آید از فایزر بوده است ؟آیا11 میلیارد را بلدی بشماری؟
    • IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
      1 0
      البته منظور ایشان 5/5 میلیارد نفر بوده است . بنده خدا عجله کرده است .
  • GB ۰۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    0 0
    من که سه دوز فایزر زدم و در شرایطی که تمام همکارانم کرونا گرفتند اما جان به در بردم و حالا هم کاملأ سلامت هستم.
  • GB ۰۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    0 0
    از رئیس دانشگاه شهید بهشتی هم بگید که از امضای نامهٔ حمایت از ممنوعیت واکسن در کلاب هاوس اظهار پشیمانی کرد! باید دادگاهی برای کسانی که باعث مرگ دهها هزار نفر شدندبرگزار می شد که نشد اما این خیانت در حق مردم فراموش شدنی نیست!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس