اقدامات شهرداری تهران برای عبور از سال پرتنش آبی کشور

معاون پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: در سال‌های اخیر اقدامات موثری در تهران انجام شده تا این سال آبی پرتنش را پشت سر گذاریم.

به گزارش مشرق، سعید احمری با اشاره به شرایط کم‌آبی سال جاری، نقش شهرداری‌ها در توسعه فضای سبز سازگار با اقلیم و استفاده از روش‌های نوین آبیاری فضای سبز بیان کرد: نقش مردم در کاهش مصرف آب در شهر تهران بسیار حایز اهمیت است. در سطح کشور حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد آب شیرین در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، اما در شهر تهران در بخش آب شرب با تنش بیشتری مواجه هستیم و دغدغه کمبود آب پشت سدها بیشتر متوجه مصارف شهروندان در منازل است.

وی افزود: ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان قرار دارد؛ بنابراین لازم است توجه بیشتری به توسعه فضای سبز متناسب با اقلیم و کاهش مصرف بی‌رویه آب داشته باشیم. از آنجایی که بخش بیشتر مصرف آب در شهر تهران مربوط به آب شرب و منازل است، کاهش مصرف در هر نوعی ضرورت دارد.

معاون پایش اداره کل محیط زیست شهرداری تهران با پرداختن به ضرورت کاهش بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی و سطحی گفت: در این زمینه شهرداری تهران توافقاتی با وزارت نیرو داشته است. زیرا توسعه فضای سبز جزو قوانین و مقررات شهرداری و نگهداشت فضای سبز موجود جزو سرمایه‌های شهر است؛ بنابراین کاهش مصرف آب توسط شهرداری نمی‌تواند به این معنا باشد که در شرایط خشکسالی میزان آب در اختیار شهرداری برای آبیاری فضای سبز قرار نگیرد تا برای تامین آب شرب مورد استفاده قرار گیرد. بلکه مدیریت شهری تلاش کرده راهکارهای مناسبی در این زمینه تدوین کند.

احمری ادامه داد: شهرداری تهران در سال‌های اخیر اقدامات موثری در زمینه توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، ایجاد فضای سبز سازگار با محیط و اقلیم شهر تهران، استفاده از گونه‌های گیاهی کم آب‌بر و روش آبیاری تحت فشار، احداث پارک بدون چمن و کاهش برنامه چمنکاری بین ۱۰ تا ۱۵درصدی در مناطق را انجام داده است که مجموعه این اقدامات می‌تواند کمک کند تا این سال آبی پرتنش را پشت سر گذاریم.

معاون پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان تاکید کرد: شهروندان همیشه همکاری و همیاری لازم را داشته‌اند؛ بنابراین با تنظیم فشار دستگاه‌های پمپ آب، استفاده از سرشیرهای کم مصرف و خودداری از مصارف غیرضروری مانند شست وشوی خودرو و معابر می‌توانیم در چنین شرایطی تنش آبی را کاهش دهیم.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • احمد IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    0 0
    مکان هایی مثل استخرها آب فراوانی مصرف می کنند که ضروری است از اینگونه امور ممانعت شود. همچنین در ساختمانی هایی که سرایدار مستقر است معمولاً بجای جاروب نمودن محوطه از آب شهری استفاده می کنند که اینهم باید جلوگیری شود. در پارک ها معمولاً به تناسب وسعت آن یک یا بیشتر شیر آب شهری برای استفاده عموم دارند اما اکثر قریب اتفاق آنها چکه کرده و آب آن هرز می رود. به دلیل سرقت شیرهای فلزی شهرداری ها از شیرهای غیر فلزی استفاده می کنند که اصلاً کیفیت خوبی نداشته و هرز رفتن آب را زیاد می کند. در ساختمان هایی که یک کنتور آب وجود دارد، مصرف آب بسیار بیشتر از ساختمان هایی است که واحدهای آن هر کدام کنتور جداگانه دارند. ادارات و موسسات دولتی محال است شیر آب خراب نداشته باشند و چون متولی ندارد لذا خیلی به فکر تعمیر آن نیستند. هر چند مهمترین عامل صرفه جویی عموم مردم است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس