گمانه‌زنی درباره وقفه در مذاکرات وین در آستانه آغاز نشست مونیخ

وبگاه شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از جمله موضوعات مورد بحث در نشست امنیتی مونیخ خواهد بود.

به گزارش مشرق، وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» امروز چهارشنبه (۲۷ بهمن/ ۱۶ فوریه) مدعی شده دیپلماسی در هتل کوبورگ وین بر سر برنامه هسته‌ای ایران در آستانه آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ دچار وقفه شده است.

این پایگاه خبری همچنین گزارش داده مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از جمله موضوعاتی خواهد بود که در نشست امنیتی مونیخ درباره آن بحث خواهد شد.

بلومبرگ نوشته طرف‌های حاضر در مذاکرات وین درباره اینکه توافق در دسترس است ابراز خوش‌بینی کرده‌اند که انعکاس این مسئله را در بازار نفت نیز می‌توان شاهد بود. با این حال، هنوز اختلافات مهمی در مذاکرات باقی مانده‌اند.

طبق گزارش این رسانه غربی، تمرکز طرف‌ها اکنون به سمت کنفرانس امنیتی مونیخ معطوف شده که قرار است با حضور هیئتی بلندپایه از آمریکا طی روزهای آینده برگزار شود. برگزارکنندگان این کنفرانس می‌گویند گفت‌وگو در خصوص احتمال حصول توافق در وین از جمله مواردی است که در دستور کار این نشست قرار دارد.

خبر بلومبرگ در شرایطی منتشر شده که تحلیلگران می‌گویند پیشرفت در مذاکرات وین به اتخاذ تصمیم‌های سیاسی در آمریکا گره خورده است. در روزهای گذشته، نشانه‌های روزافزونی از عدم انسجام آمریکا برای تصمیم‌گیری درباره بازگشت به برجام مشاهده شده است.

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی با وبگاه بلومبرگ خواستار صدور یک بیانیه سیاسی از سوی کنگره آمریکا برای حصول اطمینان از عدم عهدشکنی دوباره آمریکا شد.

دولت آمریکا از زمان آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین عملاً هیچ انعطافی در از سرگیری عمل به تعهداتش در برجام نشان نداده و به جای آن توسل به تاکتیک‌های عملیات روانی برای مقصرنمایی ایران و نمایش حسن نیت از سوی غربی‌ها روی آورده است.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند، با این حال تا کنون به تعهداتش برای بازگشت به این توافق عمل نکرده است.

دور هشتم مذاکرات وین از ۱۹ بهمن ماه و بعد از ۱۱ روز تنفس در حالی در پایتخت اتریش در جریان است که به گفته وزیر امور خارجه ایران زمان پایان مذاکره را ترجمان اراده طرف‌های غربی در پایبندی کامل آن‌ها به رفع تحریم‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به تعهداتشان تعیین خواهد کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۲۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    1 1
    باید به طرف‌های غربی اعلام کنیم که مذاکرات فرسایشی و تمام تعهدات هسته‌ای برجامی را تا زمان لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی دقیق آن به حال تعلیق در خواهیم آورد و چنانچه تا شش ماه دیگر این سیاست قطعی نظام محقق نشود از برجام خارج خواهیم شد و صرفاً به مقاوم‌سازی اقتصاد و خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم‌ها و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با بالاترین سطح و سرعت ممکن خواهیم پرداخت.
  • IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    2 0
    امام خامنه‌ای فرمودند: «سیاست کشور را ما اعلام کردیم و به مسئولین هم گفته‌ایم؛ هم از نزدیک گفتیم، هم با نوشته گفتیم، هم در جلسات گفتیم، هم در صحبت عمومی گفتیم؛ سیاست کشور معلوم است که چه کار باید بکنند. خب حالا تشخیص‌ مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اِعمال کنیم؛ ما بحثی در این زمینه نداریم، منتها باید مراقبت بشود که مذاکره فرسایشی نباید بشود؛ نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور مدام این مذاکره را کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. این را هم توجّه داشته باشید اینکه آمریکایی‌ها دائم اسم مذاکره را می‌آورند و مذاکره‌ی مستقیم با ایران را ما حاضریم و مانند این حرف‌ها، این جور نیست که آمریکا بخواهد مذاکره کند تا اینکه یک حرف حقّی را قبول کند؛ نه، می‌خواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند! اصلاً کار او این جوری است، وَالّا اینکه حالا یک حرف حقّی را بشنوند، تصدیق کنند، قبول کنند، این جوری نیست؛ کما اینکه همین آقایان اروپایی‌ها هم در بعضی از جلسات خصوصی که گزارشش را مسئولین ما، مأمورینِ ما به ما می‌دهند، اقرار می‌کنند که حق با ایران است. ما گفتیم که باید اوّل تحریم‌ها برداشته بشود، چون ما خاطرجمع نیستیم به اینکه آن‌ها وعده بدهند که تا حالا ده‌ها بار به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند و ضدّ وعده عمل کرده‌اند، و حالا هم همین کار را خواهند کرد، لذا بایستی آن‌ها کاری را که ما می‌گوییم اوّل انجام بدهند تا ما خاطرجمع بشویم که انجام گرفت، بعد ما آنچه تکلیفمان است انجام خواهیم داد. این مذاکره‌کنندگان اروپایی گاهی در جلسات خصوصی تصدیق می‌کنند که همین سیاست، درست است و حق با ایران است امّا در مقام تصمیم‌گیری خب تابع آن‌ها هستند و خودشان واقعاً هیچ استقلالی ندارند. آمریکا هم زورگو و تحمیل‌کننده است و مسئله‌اش این است؛ بنابراین پیشنهادهایی هم که میکنند، غالباً پیشنهادهای متکبّرانه و تحقیرآمیزی است که حتّی قابل نگاه کردن نیست.»

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس