کد خبر 1338034
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۰
افتتاح 102 طرح تعاونی توسط معاون اول رئیس جمهور/ انتقاد مخبر از تعدد مراکز تصمیم گیری

معاون اول رییس جمهور ۱۰۲ طرح بخش تعاون را بصورت همزمان و متمرکز در سراسر کشور افتتاح کرد.

به گزارش مشرق، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور صبح امروز(پنجشنبه ۲۱ بهمن) همزمان با ایام دهه فجر و در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با حضور در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن افتتاح همزمان این طرح ها از نمایشگاهی که در حاشیه این مراسم برپا شده بود نیز بازدید کرد.

معاون اول رییس جمهور در آیین افتتاح این طرح ها، با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد امام و شهدا، از تعاونی ها بعنوان بهترین نماد مشارکت مردم در امور اقتصادی و اجتماعی یاد کرد و گفت: تعاون در حقیقت حلقه گمشده برای حصول نتیجه پایدار در امور اقتصادی، تولیدی و خدماتی است.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم فعال شدن نهضت جهاد تبیین در کشور تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که حتماً باید در خصوص آن تبیین صورت گیرد، سیره و زندگی امام خمینی(ره) است، امام راحل روزهای سختی را داشت، البته این روزهای سخت در زندان و غربت نبود بلکه روزهای سخت امام(ره) به دلیل تنهایی در تفکر و مسیر بوده است. باید این موضوعات را همواره مرور کنیم و بدانیم که خون دلهایی که اولیای خدا طی ۱۵۰۰ سال متحمل شده اند تا این نظام به دست ما رسیده، عادی نبوده است.

به رهبر انقلاب در خصوص تعاونی‌ها بدهکاریم 

معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه همه ما نسبت به مقام معظم رهبری در خصوص تعاونی ها دین و بدهی داریم، گفت: ایشان همواره بر موضوع تعاون تاکید داشته اند و در ۲۰ سال اخیر همواره بر موضوعاتی نظیر اقتصاد، معیشت، تولید، اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی و تعاونی سخن گفته اند اما آنطور که باید به این موضوعات در کشور توجه نشده است.

مخبر با بیان اینکه واژه «مردم» از کلید واژه های پرتکرار امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بوده است، افزود: موضوع دیگری که همواره در سخنان امام و رهبری بر آن تاکید شده عدالت است چرا که عدالت در حقیقت ممیزه یک حکومت حق و ناحق است.

وی ایجاد بستر مسئولیت پذیری توسط آحاد جامعه را از هنرهای گرانقدر امام و رهبری عنوان کرد و گفت: امام خمینی(ره) بستر نقش آفرینی مردم را در همه زمینه ها مهیا کرد و انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اتکا بر همین موضوع به نتیجه رسید ضمن آنکه استفاده از نقش مردم در مدیریت مقام معظم رهبری نیز بسیار پررنگ است و ایشان تمامی مشکلات کشور حتی مسائل امنیتی، سیاسی و فرهنگی را نیز با اتکا بر نقش مردم حل و فصل کرده اند.

نبود مدیریت یکپارچه تعاونی‌ها حلقه مفقوده پشتیبانی از این بخش است

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در زمینه اشتغال و تولید به روش های مختلفی در کشور عمل می شود، تصریح کرد: اشتغال خرد، اشتغال خانگی و بنگاه های کوچک و متوسط همگی از حلقه مفقوده ای رنج می برند و بعنوان نمونه در بازدیدهایی که دیروز از واحدهای تولیدی شهرستان ورامین و پیشوا داشتم نیز ضعف و نقصی در برخی از این واحدها وجود داشت و آن ضعف این بود که هر یک از این واحدها بصورت انفرادی بودند و مدیریت یکپارچه ای برای تامین بازار، پشتیبانی و آموزش برای این واحدها وجود نداشت.

مخبر با تاکید بر اینکه وجود تعاونی ها  می تواند این ضعف ها را برطرف کند و حلقه مفقوده را جبران کند، گفت: یکی از برکات وجود تعاونی ها اتحادی است که میان افراد ایجاد می کند و به دلیل آنکه اعضای تعاونی ها سرنوشت و منافع مشترک دارند انرژی آنها مضاعف شده و با هم افزایی و همگرایی بیشتر فعالیت می کنند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه تعاونی ها و همچنین نمایشگاهی که چند روز گذشته از دستاوردهای مرتبط با حوزه دانش بنیان مورد بازدید قرار داد، افزود: وجود این همه ظرفیت و استعداد در کشور می تواند بستر های لازم را برای بی نیازی از نفت و منابع طبیعی فراهم کند.

رفع مشکلات کشور با تکیه به ظرفیت‌های داخلی

وی ادامه داد: کشور ما غرق در ظرفیت ها و نعمت های خدادادی است و با توجه به زیرساخت هایی که طی سالیان اخیر در کشور ایجاد شده، برای هر یک از مشکلات معیشتی، فقر،‌اشتغال و مسائل تولید راه حل های متعددی وجود دارد که اگر به این ظرفیت ها اتکا کنیم می توانیم مسائل را برطرف نماییم.

مخبر با بیان اینکه یکی از کلیدی ترین روش ها که می تواند زمینه برون رفت از شرایط موجود را فراهم کند استفاده از تعاونی ها است،اظهار داشت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشکلات و مسائل تعاونی ها را احصاء و در دولت ارائه دهد تا مصوبات لازم برای حل این مسائل به تصویب برسد.

معاون اول رییس جمهور افزود: حل بسیاری از مشکلات تعاونی ها نیاز به منابع مالی و سرمایه گذاری ندارد بلکه با تصمیمات مدیریتی می توان این مسائل را برطرف کرد و وظیفه اصلی دولت نیز این است که تصمیمات به موقع و به جا برای حل مشکلات اتخاذ کند.

انتقاد از تعدد مراکز تصمیم گیری

وی از وجود بروکراسی و سنگین بودن دولت و نیز تعدد مراکز تصمیم گیری به عنوان یکی از مشکلات پیش روی کشور یاد کرد و گفت: باید تلاش کنیم گام های بلندی برای حل مشکلات بخش تعاون برداریم تا مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه تعاون محقق شود.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود توجه به محرومین و مناطق محروم کشور را از مهمترین دغدغه های امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: جغرافیای مناطق محروم به مناطقی اطلاق شده است که اتفاقا می توانند منشاء تحول و پیشرفت باشند. مناطق محروم و روستایی کشور سرشار از زیبایی و ظرفیت هستند و اگر به ظرفیت های آنها توجه کنیم می توانند بستر تحول و پیشرفت را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه بروکراسی در کشور ریشه دوانده است، اظهار داشت: یکی از رویکردهای اصلی این دولت راه اندازی و تکمیل دولت الکترونیک است تا مشکلات مربوط به بروکراسی به حداقل ممکن کاهش یابد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در سالهای آینده اقتصاد دیجیتال بخش قابل توجهی از اقتصاد  دنیا را شامل خواهد شد، گفت: ابزار اقتصا د دیجیتال علم و تکنولوژی است و خوشبختانه در اقصی نقاط کشور نیروی انسانی تحصیلکرده، کارآمد و آشنا به فناوری وجود دارد که با اتکا به این ظرفیت می توانیم در هر نقطه از کشور خلق ثروت کنیم.

مخبر افزود: باید کارها را به دست مردم بسپاریم و امور را به مردم واگذار کنیم که این امر با توسعه تعاونی ها قابل انجام است و تعاونی ها می توانند خدمات را با استفاده از فناوری و نرم افزارهای مختلف به منازل مردم ببرند.

وی با انتقاد از وجود برخی فرایندهای نادرست که منجر به گرانی کالا می شود، به قیمت گوشت و برخی محصولات زراعی و باغی در بازار اشاره و خاطر نشان کرد: برخی محصولات با قیمت پایین از کشاورز و تولید کننده خریداری می شود و به قیمت چند برابر بیشتر به دست مصرف کننده می رسد که می توانیم با راه اندازی و توسعه تعاونی ها و با استفاده از نرم افزارها و امکانات فناوری های نوین قیمت مصرف کننده را کاهش دهیم.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه اول انقلاب ۲۵ درصد مردم شهر نشین و ۷۵ درصد ساکن روستاها بودند و مایحتاج خود را خودشان تامین می کردند، گفت: امروز وضعیت برعکس شده و ۷۵ درصد مردم شهرنشین و در حقیقت مصرف کننده هستند که حلقه مفقوده در این زمینه که می تواند این مشکل را برطرف کنند تعاونی ها هستند.

وی با قدردانی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر مدیران این دستگاه اجرایی تاکید کرد: دولت با تمام توان برای تقویت بخش تعاون و خدمت به تعاون گران آمادگی دارد.

همچنین در این مراسم حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر گفت: دولت سیزدهم تلاش می کند تا بعنوان اولین دولت سنگ بنای حرکتی ماندگار و اصیل برای توسعه تعاونی ها در کشور ایجاد کند.

وی ادامه داد: نام این وزارتخانه را به جهت اینکه با ۶۰ میلیون از مردم کشور به طور مستقیم ارتباط دارد وزارت مردم نام نهاده ایم چرا که آحاد جامعه در امور معیشتی، اشتغال،‌ تعاون و آسیب های اجتماعی با این وزارتخانه سرو کار دارند.

حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همچنین به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: طبق سیاست های اقتصاد مقاومتی مشارکت آحاد مردم در اقتصاد در اولویت است که حوزه تعاون بستر اساسی ،‌اسلامی و ایرانی برای این مشارکت گسترده مردمی در اقتصاد کشور است.

وی همچنین به دستورات قرآنی برای ایجاد امر تعاون در جامعه اسلامی اشاره کرد و  افزود: فعالیت در حوزه تولید، اشتغال، رفاه و معیشت مردم از مصادیق تقوا هستند که در این وزارتخانه تلاش داریم این موارد و حوزه تعاون در کشور گسترش یابد.

عبدالملکی با تشریح برنامه های وزارت تعاون در پنج ماه گذشته تاکید کرد: چهار کلان پروژه در چند ماه گذشته در این وزارتخانه پیگیری شده است،یکی از این موارد بحث اشتغال و زیست بوم اشتغال جمهوری اسلامی است که بسترهای اصلی همکاری طرف های دولتی و مردمی در این خصوص تبیین شده است.

وی ساماندهی صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی و رفع مسئله این صندوق ها را از دیگر برنامه های وزارت تعاون برشمرد و افزود: اصلاح نظام مدیریت شرکت های تامینی صندوق های این وزارتخانه از دیگر اقداماتی بود که در چند ماه گذشته پیگیری شد و ۶۰۰ شرکت که بازدهی مناسبی نداشتند شناسایی شد و تیم مدیریتی آنها تغییر یافته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: آخرین اقدام و برنامه مهم وزارت تعاون در چهار ماه گذشته برنامه ریزی برای رفع فقر مطلق در کشور است و تا اردیبهشت ماه سال آینده برنامه ای جامع برای ریشه کنی فقر مطلق در کشور ارائه می شود.

وی تصریح کرد: در کنار این چهار طرح و اقدام وزارت تعاون ۲۰۰ فعالیت زمینه ای در ده محور در حوزه های اشتغال، تعاون، آسیب های اجتماعی ، رسیدگی به وضعیت سالمندان و معلولان ، فعالیت های اقتصادی و مبارزه با مفاسد اقتصادی انجام شده است.

عبدالملکی شناسایی و حل مشکلات بیش از ۱۵۰۰ تعاونی در کشور، شناسایی ۲۱۴ طرح سرمایه گذاری جدید در بخش تعاون، راه اندازی ۹۷۵ تعاونی جدید با ۲۳ هزار عضو و ظرفیت اشتغال زایی ۲۰ هزار نفر، اختصاص اعتبارات لازم با کمک بانک تعاون به تعاونی های سراسر کشور و همچنین برگزاری ۲۴۵ رویداد در حوزه تعاون را از اقدامات مهم معاونت تعاون وزارت تعاون برشمرد.

همچنین مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون نیز با اشاره به فعالیت های بخش تعاونی کشور در زمینه های صیادی، تولید میگو، گوشت ، محصولات باغی،‌تخم مرغ ، حمل و نقل، باربری، تولید خوراک دام و طیور، ادامه داد: وزارت تعاون ظرفیت های بسیار خوبی از جمله انجمن علمی تعاون، اتاق تعاون، بانک تعاون و اندیشکده های مختلف دارد که می تواند به رشد فرهنگ و فعالیت بخش تعاون در کشور کمک کند.

وی با تاکید بر اینکه امروز در جامعه باور به تعاون به درستی تبیین نشده است بر ضرورت تقویت باور به بخش تعاونی در کشور تاکید کرد و گفت: ۴ هزار میلیارد تومان جریان نقدینگی در کشور را می توان با کمک بخش تعاون برای کمک به حل مسائل جامعه و تولید استفاده کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس