به گزارش مشرق به نقل از اویل پرایس، آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد انتظار میرود تعطیلی نیروگاههای برق هستهای و نیروگاههای برق زغالسنگ آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا را در ۲۰۲۳ برای اولینبار از ۲۰۰۲ تبدیل به واردکننده صرف برق کند.
بیشتر بخوانید:
هزینه یک تریلیون دلاری گرانی نیرو برای اروپا
آلمان قصد دارد باقیمانده نیروگاههای تولید برق هستهای خود را تا پایان ۲۰۲۲ تعطیل کرده و بخش زیادی از ظرفیت برق زغالسنگ خود را هم بین ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ از رده خارج کند.
این کشور اخیراً اعلام کرده قصد دارد زغالسنگ را تا ۲۰۳۰ کاملاً از سبد انرژی خود کنار بگذارد، یعنی ۸ سال زودتر از برنامهای که قبلاً اعلام کرده بود. کنار گذاشتن زغالسنگ در آلمان سختتر از سایر اقتصادهای اروپاست، چون این کشور نیروگاههای هستهای خود را هم تا پایان سال جاری میلادی تعطیل خواهد کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد باقیمانده ظرفیت برق هستهای آلمان که حدود ۱۲ درصد از کل تولید برق این کشور را در سال گذشته میلادی برعهده داشت، تا پایان ۲۰۲۲ تعطیل خواهد شد. در این بین، ظرفیت تولید برق با سوخت زغالسنگ هم از ۳۵ گیگا وات در پایان ۲۰۲۰ به ۳۰ گیگا وات در ۲۰۲۲ و کمتر از ۲۶ گیگاوات در ۲۰۲۴ میرسد.
زمانبندی اعلامشده برای تعطیلی این نیروگاهها همزمان شده با ادامه بحران انرژی در اروپا. قیمت گاز طبیعی و برق در این قاره در بحبوحه کمبود عرضه گاز و کاهش تولید برق بادی در شمال غرب اروپا ازجمله آلمان به بالاترین رقم رسیده است.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد افزایش استفاده از زغالسنگ برای تولید برق در ۲۰۲۱ و تعطیلی نیروگاههای هستهای بدین معناست که تولید آلایندههای جوی از بخش برق در سال گذشته میلادی برای اولینبار از ۲۰۱۳ افزایشیافته است (۱۷ درصد) و احتمالاً تا ۲۰۲۴ نمیتواند به کمتر از سطح تولید در ۲۰۲۰ برسد.