به گزارش مشرق، در زمان جنگ کریمه در سال ۲۰۱۴ که میان اوکراین و همسایه شرقی این کشور رخ داد، آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا و سازمان جهانی هوانوردی (ایکائو) هشدار به ریسک پرواز در آسمان اوکراین را صادر کردند که سبب شد تا بخشی از پروازهای عبوری از آسمان شرق اروپا و برای تردد هواپیماهای ایرلاینهای غربی به شرق دنیا از آسمان منتقل شود.
همین موضوع سبب شد تا در سال ۱۳۹۳ تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشورمان به ۲۷۱ هزار و ۵۸۱ سورتی پرواز برسد؛ در حالی که این شاخص (پروازهای عبوری) در سال قبل از آن (۱۳۹۲) ۱۷۸ هزار و ۶۵۰ سورتی پرواز بود که رشد ناگهانی ۵۳ درصدی تعداد پروازهای عبوری هواپیماهای خارجی از آسمان ایران را رقم زد.
در روزهای اخیر نیز تعداد پروازهای عبوری از آسمان کشورمان افزایش یافته است.
بر اساس اظهارات کارشناسان صنعت هوانوردی، به نظر میرسد کاهش پروازهای عبوری از آسمان اوکراین در پی افزایش احتمال رویارویی مجدد اوکراین با یکی از کشورهای همسایه شرقی خود یکی از دلایل افزایش تعداد پروازهای عبوری از آسمان ایران باشد.
همچنین گفته میشود برداشته شدن هشدار ریسک عبور از آسمان ایران از سوی آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا در اوایل آبان ماه امسال در رشد پروازهای عبوری مؤثر بوده است. این آژانس هشدار مذکور را از اسفند ماه سال ۱۳۹۸ صادر کرده بود که در ابتدای آبان ماه امسال لغو شد.
بر اساس اعلام شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در آبان ماه امسال ۱۶ هزار و ۶۷۰ سورتی پرواز بوده است.
این رقم در مهر ماه امسال ۱۵ هزار و ۵۵ فقره بود که درنتیجه رشد ۹.۶ درصدی را نشان میدهد؛ این سیر صعودی از ابتدای امسال دیده میشود به گونهای که در ۸ ماهه امسال به طور متوسط هر روز ۴۰۰ سورتی پرواز عبوری (۳۹۷ پرواز) از آسمان ایران اتفاق افتاده است.
در حالی که در ۸ ماهه ابتدایی سال گذشته ۶۴ هزار و ۱۸۷ سورتی پرواز عبوری از آسمان کشورمان رخ داد که به طور متوسط در هر روز ۲۴۳ پرواز انجام شده است که افزایش ۳۸.۷ درصدی را در ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۳۹۹) نشان میدهد.