به گزارش مشرق، براساس آمار منتشر شده از سوی دفتر جمعیت، نیروی کار و سرشماری مرکز آمار ایران، میزان باروری کل کشور از ۲.۱ فرزند در سال ۹۶ که می توان آن را باروری در سطح جانشینی در نظر گرفت به ۱.۷ فرزند در سال ۹۹ رسیده است و این به معنی آن است که نرخ باروری ما طی این سال ها با سیر نزولی همراه بوده است.
استان هایی از جمله کرمانشاه، کردستان، آذربایجان شرقی و غربی، فارس، همدان، بوشهر، اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، قم، کرمان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، گلستان، خراسان رضوی و شمالی باروری پائین و کمتر از سطح جانشینی داشته اند.
تهراه به همراه سمنان، البرز، مازندران و گیلان پنج استانی هستند که با میزان باروری بسیار پایین ۱.۳ و حتی پائین تر از این را داشته و چهار استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خوزستان و یزد میزان بارورری بیشتر از ۲.۱ و سطح جانشینی را در سال ۹۹ داشته اند.
در واقع ۵۸ درصد از استان ها در سال ۹۹ باروری کمتر از سطح جانشنی یعنی بین ۱.۵ تا ۲.۱ فرزند، ۱۶ درصد از استان ها باروری بسیار پائین یعنی ۱.۳ فرزند و کمتر از آن، ۱۳ درصد از استان ها باروری پائین یعنی ۱.۵ فرزند و پائین تر از آن و ۱۳ درصد از استان ها باروری بالاتر از سطح جانشینی یعنی بیستر از ۲.۱ فرزند را داشته اند.