.

تروئیکای اروپایی در ادامه اقدامات خود پس از نشست هفته قبل، تلاش بسیاری را برای تغییر ریل مذاکرات انجام داده‌اند تا از این رهگذر سه هدف را برآورده سازند.

به گزارش مشرق به نقل از نورنیوز، دور دوم از فرآیند جدید مذاکرات ایران و ۱+۴ در حالی از دیروز پنجشنبه در وین آغاز به کار کرده که در کنار اخبار متعدد از مثبت بودن روند مذاکرات، ضلع غربی حاضر در وین به پیروی از واشینگتن همچنان می‌کوشد با استفاده از تاکتیک‌های مختلف، فضا را به سمت تشدید فشار بر ایران تغییر دهد.

در این خصوص؛ اخبار رسیده به «نورنیوز» از وین حکایت از آن دارد که نمایندگان سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ادامه اقدامات خود پس از پایان دور جدید مذاکرات در هفته قبل، تلاش بسیار زیادی را برای تغییر ریل مذاکرات انجام داده‌اند تا از این رهگذر سه هدف «امتیازگیری از چین و روسیه»، «امتیازگیری از ایران» و «امتیازگیری از اتحادیه اروپا» را برآورده سازند.

این رفتار تروئیکای اروپایی به طور ویژه ماموریت «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «انریکه مورا» معاون و نماینده او در کمیسیون مشترک برجام را نیز با اختلال روبرو کرده است.

در این میان؛ مقامات برخی دیگر کشورهای مهم عضو اتحادیه اروپا نیز در قبال سیاست‌های سه کشور مذکور واکنش‌های غیرعلنی داشته و رفتار تروئیکا را در راستای منافع و منویات ایالات متحده و در هم شکننده جایگاه اتحادیه اروپا دانسته‌اند.

چنانچه از اتمسفر حاکم بر مذاکرات وین بر می‌آید، پیشنهادات روشن و عملیاتی هیئت مذاکره‌کننده ایران به دلیل فنی و مستند بودن، آمریکا و سه کشور اروپایی حاضر در ۱+۴ را به شدت نگران کرده و به دلیل نداشتن هیچ‌گونه استدلال حقوقی در برابر آن، با مشورت «رابرت مالی» لاجرم در حال طرح موضوعاتی هستند تا در برابر جدیت ایران و حمایت چین، روسیه و نماینده اتحادیه اروپا از آن، مسیر مذاکرات را به سوی دیگری تغییر دهند.   

به بیان بهتر؛ پیشنهادات ایران که عینا مبتنی بر تعهدات پذیرفته شده همه طرف‌ها در برجام تنظیم شده و مسیر حصول توافق را روشن کرده، گرچه به مذاق تروئیکا خوش نیامده، اما به دلیل حمایت چین، روسیه و نماینده اتحادیه اروپا از آن، عملا ضلع غربی مذاکرات را به بازی خراب‌کنی برای تشدید فشار و کسب امتیازات بیشتر واداشته است.

چنانچه پیش از این هم بارها در ملاقات‌های دوجانبه مذاکره‌کننده ارشد ایران با نمایندگان سه کشور اروپایی تاکید شده بود، تا زمانی که این کشورها اراده مستقل از واشینگتن نداشته باشند، طبعا فضای مذاکرات به سمت حصول یک توافق خوب پیش نخواهد رفت و مقصر آن قطعا غربی‌ها خواهند بود.

به نظر می‌رسد با توجه به اظهارات صریح «میخاییل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین و تاکید او بر از میان رفتن برخی سوء تفاهمات که مذاکره‌کنندگان را با شرایط دشواری روبرو کرده بود، با آغاز «کار عملی» در میز مذاکرات، واکنش آمریکا و اروپایی‌ها طی روزهای آینده باید به اهداف واقعی‌شان نزدیک‌تر شده و از دایره لفاظی‌های رسانه‌ای وقت‌گیر و بی‌نتیجه خارج شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۴:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    0 0
    تروئیکا یعنی چی؟
    • IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
      0 0
      خوب یه سرچ بزن دیگه، دُر افشانی می کنی.......
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    1 0
    آمریکا به ظاهر در مذاکرات مستقیما حضور ندارد ولی بوی جسد متعفن اوفضای مذاکره را تحت تاثیر قرار داده و مانع از رسیدن به یک توافق عادلانه است.
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس