ایزدی: به نتیجه رسیدن مذاکرات وین منوط به تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران است

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: تمرکز تیم مذاکره کننده کشورمان برخلاف دولت گذشته، بیش از آنکه صرفاً معطوف به دستیابی به یک توافق باشد، معطوف به لغو تحریم‌ها علیه ایران است.

به گزارش مشرق، فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌المللی درباره شروع مجدد مذاکرات وین و ارزیابی‌اش از روند این مذاکرات گفت:‌ اگر  دولت بایدن بخواهد همان سیاست‌های فشار حداکثری دولت ترامپ در قبال ایران را ادامه دهد_ که در یک سال گذشته شاهد چنین رویه از سوی دولتمردان جدید آمریکا بوده‌ایم_ احتمال اینکه خیلی زود به نتیجه برسند بالا نیست.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اختلاف نظرات‌هایی که میان دو طرف وجود دارد، شروع مذاکرات جدید باید از چه نقطه‌ای باشد، تصریح کرد: اینکه مذاکرات از چه نقطه‌ای آغاز شود به نظر نمی‌رسد که موضوع اصلی باشد، در عین حال همانطور که اشاره شد مهمترین مسئله این است که آیا هیئت حاکمه آمریکا به عنوان کشوری که به شکل یکجانبه از برجام خارج شد، عزم و اراده‌ای برای تجدید نظر در رویکرد خود در قبال این توافقنامه دارد یا خیر. اگر تغییری در سیاست‌های آمریکا دیده شود به نظر من تفاوتی نمی‌کند که مذاکرات وین از چه نقطه‌ای آغاز شود.

این کارشناس مسائل آمریکا درباره راستی‌ آزمایی اقدامات جبرانی آمریکا برای بازگشت به برجام گفت: آنچه که ما در دوره آقای روحانی تجربه کردیم این بود که تنها دغدغه جدی تیم مذاکره کننده رسیدن به توافق به هر قیمتی بود و اینکه این توافق چقدر به درد کشور می‌خورد و در راستای تامین منافع ملی است، خیلی اهمیتی نداشت و نفس دستیابی به یک توافق با غرب برای دولت قبل موضوعیت داشت ولی به نظر می‌رسد این رویه در دولت سیزدهم تغییر کرده و تمرکز تیم مذاکره کننده کشورمان بیش از اینکه معطوف به دستیابی به یک توافق باشد، معطوف به لغو تحریم‌ها علیه ایران است.

ایزدی درباره پیامدهای احتمالی شکست مذاکرات  وین برای ایران، عنوان کرد: شرایط ایران در حوزه فروش نفت در حال بهتر شدن است. ترس آمریکایی‌ها دقیقا از همین ناحیه است و آن کم شدن تاثیر تحریم‌ها است.   آنها در پی صفر شدن درآمد ایران از فروش نفت هستند اما انتظار آنها برآورده نشد و یکی از انگیزه‌های بازگشت آنها به مذاکرات و اصرار بر آن همین موضوع است.

وی با بیان اینکه ساختار تحریم‌ها به هم ریخته و دچار چالش شده است و نیاز به متن جدیدی دارد تا تحریم‌ها ادامه یابد و تاثیرش را از دست ندهد، گفت: در توافق ژنو که ۲ سال قبل از برجام انجام شد، کلمه‌ (Free) به معنی سست شدن به کار رفت. چون از تحریم‌های بی حاصل خسته شده بودند. این اتقاق دوباره در حال رخ دادن است و تحریم‌ها در حال سست و بی اثر شدن هستند، به همین دلیل طرف‌های غربی به‌ویژه آمرریکا در پی متن و توافق جدیدی هستند تا از بی‌اثر شدن تحریم‌هایی که در سالهای اخیر علیه ایران اعمال شده، جلوگیری کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
    1 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس