به گزارش مشرق، کمیساریای عالی انتخابات عراق، بعدازظهر امروز (پنجشنبه)، اعلام کرد که بازشماری آرا در تمامی حوزههای انتخاباتی که به شمارش آرا در آنها اعتراض شده بود، امروز به پایان رسیده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد: «بنا بر تصمیم هیأت قضایی انتخابات، کمیساریا، تمامی عملیاتهای بازشماری دستی آرا را که آخرین مورد آن امروز در حوزه انتخاباتی نینوی بود، با حضور نمایندگان نامزدها، معترضان، ناظران بینالمللی و خبرنگاران دارای مجوز به پایان رساند».
در ادامه این بیانیه آمده است: «نتیجه شمارش دستی فعلی به میزان ۱۰۰ درصد مطابق با شمارش الکترونیکی بوده است».
کمیساریای عالی انتخابات عراق در پایان گفت که کمیته، گزارشهای خود را به شورای کمیساریا ارائه کرده و شورا نیز به نوبه خود دستور داده که نتیجه به هیأت قضایی انتخابات ارسال شود.
با اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی عراق، شماری از احزاب و ائتلافهای سیاسی به نتیجه اعلامی اعتراض کردند و از دستکاری در نتایج این انتخابات سخن گفتند.
تعدادی از شهرهای عراق نیز از پس از اعلام نتیجه اولیه شاهد تظاهراتهای متعدد در اعتراض به نتیجه انتخابات بودند بهنحوی که معترضان خواستار شمارش دستی کلیه آراء شدند چراکه معتقد بودند در شمارش الکترونیکی آراء، دستکاری صورت گرفته است.
شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد؛ اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آراء برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیکی آراء مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آراء در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیکی خبر داد؛ مسئلهای که با اعتراض مجدد ائتلافهای سیاسی و طرفداران آنها همراه شد.
برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرفهای خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تأیید کردند (جزئیات بیشتر).
«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق پس از اعلام نتیجه انتخابات بیانیهای صادر و تأکید کرد: «به هر قیمتی که شده، ما این نتایج ساختگی را نمیپذیریم و از آرای نامزدهای خود و رأیدهندگانمان با تمام قدرت دفاع خواهیم کرد».
این بیانیه در حالی منتشر شده بود که منابع عراقی ساعاتی پیش از صدور آن گزارش داده بودند که کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «چارچوب هماهنگکننده احزاب شیعی» در بیانیهای به کمیساریای عالی انتخابات عراق اعتراض کرد.
در بیانیه احزاب مذکور آمده بود: «در راستای پافشاری چارچوب هماهنگکننده بر درستی روند دموکراتیک و تحقق الزامات انتخابات زودهنگام که مرجعیت دینی خواستار آن شد و تأکید کرد که باید آزاد، امن و منصفانه باشد و از سوی دیگر در راستای پشت سر گذاشتن شبهات و مشکلات بزرگی که در انتخابات سال ۲۰۱۸ ایجاد شد و به یک بنبستی سیاسی انجامید و در نتیجه با وقوع رویدادهای تأسفباری در سال ۲۰۱۹ پایان یافت و همچنین به منظور حمایت از روند دموکراتیک و بیطرفی در انتخابات، ما تمام نکات فنی را به کمیساریای انتخابات ارائه کردیم».
در ادامه بیانیه مذکور همچنین عنوان شد: «کمیساریا متعهد شد که تمام مشکلات را با گامهایی عملی مرتفع کند؛ اما این نهاد به تمام آن اقدامات قانونی که اعلام کرده بود، پایبند نبود. بر این اساس، ما اعتراض خود را به نتایج و عدم قبول آن را اعلام میکنیم و برای جلوگیری از دستکاری در آرای رأیدهندگان اقدامات لازم را اتخاذ خواهیم کرد».
چارچوب هماهنگکننده احزاب شیعی شامل ائتلاف الفتح، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است.