کد خبر 1298975
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۷
بازدید رئیسی از مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب سروش

اگر مدیریت پشت میزنشینی در این دولت استمرار داشت به احتمال قوی در ماجرای حمله سایبری سه هفته پیش به سامانه سوخت، کشور دچار فاجعه و بلوایی می‌شد که نتایجش نامعلوم بود و...

کمال احمدی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: این روزها که تقریبا مقارن با صدمین روز تشکیل دولت سیزدهم است شاید مهم‌ترین سؤالی که نقل محافل رسانه‌ای شده اینکه

جناب رئیسی و دولت متبوعش در این بازه زمانی چه کرده‌اند؟

اگر بخواهیم پاسخ این سؤال را بطور دقیق و مبسوط بدهیم طبیعتاً باید ضمن دسترسی به گزارش‌های آماری سه ماهه وزارتخانه‌های مختلف و سازمان‌های دولتی و بررسی آنها با واقعیت‌های میدانی به جمع‌بندی منصفانه‌ای درباره عملکرد دولت برسیم که البته این کار از حوصله و فضای محدود این یادداشت خارج است اما شاید بتوان به گونه دیگری هم به این سؤال پاسخ داد و آن اینکه فرض کنیم اگرجناب آقای رئیسی در این مدت رئیس‌جمهور نبود و شخص دیگری اما با رویکرد و سیاست رئیس‌جمهور قبلی (آقای حسن روحانی) بر ارکان دستگاه اجرایی حاکم بود و همان شیوه مدیریتی هشت سال قبل ادامه می‌یافت چه اتفاقی در این 100روز می‌افتاد.

از آنجا که بارزترین ویژگی دولت قبل تکیه به خارج و خصوصاً غربی‌ها بود قطعا تا زمانی که آنها را راضی نمی‌کرد نمی‌توانست اقدام شایسته‌ای در کشور انجام دهد و چه بسا معطلی و رکودی که در هشت سال قبل و به جهت اجرای همان سیاست انتظار برای رضایت کدخدا، فضای بنگاه‌های اقتصادی را فراگرفته بود باز هم ادامه می‌یافت؛ مثلا شمار واحدهای تعطیل شده که از 10 هزار واحد فراتر رفته بود سیر صعودی پیدا می‌کرد و کارگران بیشتری به سرنوشت کارگران کارخانه‌های ارج، آزمایش، هفت‌تپه و... گرفتار می‌شدند. واکسیناسیون عمومی برضد کرونا که از نظر دولت قبل پیوند عجیبی با FATFداشت همچنان در مراحل اولیه درجا می‌زد و معلوم نبود تعداد قربانیان روزانه چه رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کند چرا که آقای علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی اوائل دی‌ماه سال گذشته در پاسخ به سؤالی درباره چرایی تعلل دولت برای تامین واکسن گفته بود: «در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله امکان انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبه‌رو بودیم. به‌طور کلی نپیوستن به FATF و در لیست سیاه قرار گرفتن آثار خود را بر ‌تراکنش‌های مالی و تأمین مالی نشان داده است و حتی در مواقعی هم که تحریم مانع نمی‌شود متأسفانه FATF این بهانه را ایجاد می‌کند». آیا با این نگاه، مردم ایران می‌توانستند امیدی به واکسیناسیون سراسری در 3 ماه داشته باشند؟

همچنین اگر نگاه صرف به غرب همچنان بر ذهن مسئولان اجرایی حاکم بود شاید انتظار ایران برای عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای که بیش از دو دهه طول کشیده بود به پایان نمی‌رسید و فرصت مطلوب اقتصادی برای گسترش روابط تجاری با کشورهای شرقی فراهم نمی‌شد.

با این وصف شاید بتوان گفت مهم‌ترین سیاست دولت جناب رئیسی در سه ماهه آغازین کارش تغییر نگاه به برجام و گره نزدن اقتصاد و معیشت و سلامت مردم به خارج کشور بود. مردم در این 100 روز دیدند می‌شود هم بیش از 100 میلیون دُز واکسن در مدت کوتاهی وارد کشورشود و هم به باج خواهی غربی‌ها «نه» گفت و زیربار خواسته‌های مستکبرانه FATF نرفت. افکار عمومی دیدند هم می‌شود چرخ فعالیت‌های تجاری در قالب تهاتر نفت با کالا و خدمات با سایر کشورها بچرخد و هم فعالیت‌های هسته‌ای کشور شتاب بالایی بگیرد. فعالان اقتصادی دیدند بسیاری از مشکلات ناشی از خودتحریمی ‌و سوءمدیریت است تا تحریم‌های واقعی.

حقیقتا جا دارد مسئولان مختلف بارها بیانات رهبر معظم انقلاب را که در روزهای پایانی دولت قبل بیان شد، مرور کنند. ایشان به دولتمردان سابق فرمودند: «دیگران باید از تجربه‌های شما (دولت آقای روحانی) استفاده کنند. خب حالا یک تجربه را من به‌خصوص یادداشت کرده‌ام، حرفی است که من مکرّر [در گفت‌وگو] با شماها و با مردم تکرار کرده‌ام، حالا هم همان حرف را تکرار می‌کنم؛ این تجربه عبارت است از بی‌اعتمادی به غرب؛ آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هرجا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی‌که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هرجا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه‌ بسیار مهمّی است. مطلقاً نبایستی برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول کرد و منوط کرد،‌ چون قطعاً شکست می‌خورَد، قطعاً ضربه می‌خورَد. شماها هم هر جایی‌که کارهایتان را منوط کردید به [همراهی] غرب، ناموّفق ماندید؛ هر جایی‌که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد عَلَم کردید و حرکت کردید موفّق شدید. نگاه کنید کار را؛ کارکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم این‌جوری است. هرجا شما موضوعات را به توافق با غرب و به مذاکره‌ با غرب و با آمریکا و مانند اینها موکول کردید، آنجا ماندید و نتوانستید پیش بروید؛ چون آنها کمک نمی‌کنند، دشمنی [می‌کنند]، دشمنند دیگر؛ هرجا شما از آنها قطع نظر کردید، خودتان راه‌ افتادید و از شیوه‌های مختلف [استفاده کردید] - هزار راه وجود دارد و این جور نیست که یک راه [باشد]؛ نه، راه‌های مختلف وجود دارد؛ [اگر] انسان‌ها فکر کنند، راه‌های گوناگونی برای زندگی شخصی و اجتماعی و مدیریّتی پیدا خواهند کرد- هرجا این‌جوری حرکت کردید، پیشرفت کردید.»

یکی دیگر از ویژگی‌های رئیس‌جمهور قبلی مدیریت پشت میزنشینی و هدایت امور سراسر کشوراز داخل اتاقش در تهران بود. تقریبا جناب روحانی در دو سال پایانی کارش به بهانه کرونا به هیچ سفر استانی نرفت و کلیه مشکلات شهرستان‌ها را از طریق ویدئوکنفرانس پیگیری کرد. همین شیوه هم سبب شد تا رئیس دولت از عمق گرفتاری‌های مردم در اقصی نقاط کشور بی‌خبر بماند و صرفا به گزارش‌های مسئولان دولتی اکتفا کرده و تصمیمات را احتمالا بر پایه همین گزارش‌ها بگیرد که یک نمونه از نتایج چنین تصمیماتی خشم مردم خوزستان از بی‌کفایتی استاندارشان برای رفع مشکل کم‌آبی غیزانیه و... بود. طبعا اگر همین رویه در دولت جدید ادامه می‌یافت رئیس‌جمهور هرگز در 100 روز 9 سفر استانی نمی‌رفت و محرومین خوزستانی و سیستانی و خراسان جنوبی نمی‌توانستند بی‌واسطه گلایه‌ها و درددل‌هایشان را با رئیس‌جمهور در میان بگذارند. عشایر کهگیلویه و بویراحمد و ایلات سمنانی موفق نمی‌شدند شخص اول اجرایی کشور را بدون هیچ دغدغه‌ای در چادرشان ببینند و خواسته‌هایشان را با او در میان بگذارند. ملوانان و صیادان بوشهری فرصتی نداشتند تا از نزدیک مشکلاتشان از جمله قطع شدن پیاپی سامانه‌ها، پیاده نشدن مناسب دولت الکترونیک در اسکله و نداشتن بیمه را با رئیس‌جمهور مطرح کنند. کارگران و کشاورزان اردبیلی نمی‌توانستند از کندی پیشرفت در طرح عظیم کشت و صنعت مغان که در دولت قبل به ثمن بخس واگذار شده بود بگویند و خواستار استفاده از ظرفیت‌های بلااستفاده منطقه شوند.

اگر مدیریت پشت میزنشینی در این دولت استمرار داشت به احتمال قوی در ماجرای حمله سایبری سه هفته پیش به سامانه سوخت، کشور دچار فاجعه و بلوایی می‌شد که نتایجش نامعلوم بود و احتمالا رئیس‌جمهور هم چند روز پس از فاجعه در هیئت دولت ظاهر می‌شد و با پوزخندی می‌گفت: من هم صبح جمعه فهمیدم مردم نمی‌توانند بنزین بزنند!

در حالی که مدیریت میدانی دولت سیزدهم سبب شد این حمله در همان ساعات اولیه از دستیابی به اهدافش ناکام مانده و جریان سوخت رسانی پس از مدت کوتاهی به روند عادی‌اش بازگردد. در این حادثه هم نقش رئیسی و مدیریت میدانی او همچون حضور سرزده در وزارت نفت و مشاهده از نزدیک مدیریت امور و نیز حضور بی‌واسطه در یکی از جایگاه‌های سوخت تهران و گفت‌وگو با مردم تأثیر بسزایی در آرامش‌بخشی به جامعه داشت و افکار عمومی دیدند مسئول ارشد مملکت چقدر ساده و بی‌ریا در میانشان می‌آید و دغدغه رفع مشکل را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 60
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 21
  • IR ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    14 9
    یکی دیگه اومده بود
    • IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      6 4
      یکی دیگر از همفکران روحانی آمده بود تا باقی مانده مأموریت را انجام دهد و بقیه کشور را هم ویران کند
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 1
      آفرین باهوش
    • IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 0
      احسنتتتتتتتت خیلی بانمکی
    • IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
      0 0
      چون تو این چیزها رو نمیفهمه
  • IR ۰۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    10 7
    ... بهتربود!!!
  • پیام IR ۰۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    25 13
    اگه نیامده بود الان درحال مذاکره برای خلع سلاح کامل و تقدیم سند ایران به آمریکای صهیونیست بودیم
    • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      7 12
      اونوقت الان مذاکره نمیکنید؟!!!!! باقری رفته وین خرید کنه؟!
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      1 3
      خداوکیلی فرق مذاکرات ذلیلانه غربگداها رو با مذاکراتی که بر اساس منافع مردم و کشور باشد رو نمیفهمی یا چی ؟؟؟؟
    • کاملی IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 3
      نه عزیزم باقری نرفته مذاکره کنه. فقط هدفش پیگیری مطالبات ما از امریکاست. چیزی که اربابان به اصطلاح اصلاح طلبتون جرات بیانشو هم نداشتن!!
  • IR ۰۶:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    11 4
    نامرد تر از دولت انگلیسی ایرانی کش فر.... نداشتیم
  • محمد IR ۰۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    20 10
    اگر نیامده بود اصلاحات کل ایرانو تقدیم کدخداشون میکردن
  • IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    14 5
    یعنی آقای رئیسی رفت به پمپ بنزین مشکل حل شد؟
  • امیررضا IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    21 3
    سلام علیکم. حضور درداروخانه رو هم یادآوری کنیدکه سروسامان گرفت. ممنونم
  • IR ۰۷:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    11 9
    الان که اومده هم داریم میبینیم!!!
    • بصیرت IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      7 7
      واقعا بعضی از افراد توی توهم حرف میزنن ، شما خود به من بگو میتونی خوناده ات رو مدیریت کنی که توقع داری مملکتی که 40 سال به بهانه های مختلف توی فشار نفوذی داخلی و خارجی بوده تو 1 سال جمع کنی این زمان برده تا به اینجا رسیده و مطمئن باش که حداقل 8 سال زمان نیاز داره تا شکوفا بشه 4 سا برا بر برطرف کردن .... 4 سال هم برای ایجاد ساختار جدید و متناسب این حداقل زمانی هست که نیاز داره پس الکی برای خودتون فتوا ندید
  • IR ۰۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    16 13
    شاید قیمتها دوباره افزایش پیدا نمیکرد شما چه میخواهید بگویید هر روز گرانتر از دیروز
    • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      7 7
      تا 500 هزار میلیارد تومان کسری بودجه و 10هزارمگاوات کسری برق و 5میلیون باب مسکن مزخرف نامیده شده و ساخته نشده برای مردم و صنعت بتون ریزی شده و منهدم شده هسته ای و قاچاق و صف مرغ و تخم مرغ و روغن ناشی از به یغما رفتن سالی 18 میلیارد دلار جهانگیری همه و همه محصول دولت گلاسکویی بخواهد رو غلطک بیفتد خودت بگو چند ده سال زمان لازم داره ؟؟؟؟؟
  • IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    12 5
    گرانی که روز به روز بیداد می‌کنه مردم بدنبال گشایش اقتصادی هستند الان دیگه مردم مجبورند به تعداد افراد خانواده آنهم یک نوع میوه بخرند تهران نشین‌ها خبر از شهرستانها ندارن وقتی برای دوستم که ساکن تهران هست گفتم اینجا درب نانوایی خیلی افراد دنبال نان صلواتی هستند دیگه میوه کیلویی 20/000 تومن در توان خرید خیلی ها نیست این فاجعه هست
  • IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    5 10
    آرزوی رفسنجانی تحقق می یافت اگر همچنان اصلاحات سر کار بودن
    • علی IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 0
      مملکت راویرانه کرد این رفسنجانی
  • IR ۰۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    10 4
    از وعده های بورسی آقای رییسی اصلا راضی نیستم
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    5 4
    اگر درهر برهه ای دهان مجیز گویان ومتملقین بسته بماند خیییلی بهتر این کشوراداره میشود وخدا هم رحمش بملت بیشتر میشود این تعریف های آنچنانی شاید خیر دنیایی برایتان بیاورد ولی بدانید دچار خسران آخرتی میشوید
  • IR ۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    3 5
    اگه رییسی نیامده بود قطعا جلیلی یا قالیباف یا زاکانی یا یکی مخالف اصلاحطلبکاران میامد. چون اصلاحطمعکاران پیش ملت منفور شدن
  • بخشاوند MD ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    7 5
    سلام نکاتی که عزیزمان فرمودند بسیار مستدل و منطقی است که الحق جناب اقای رئیسی و کابینه اش شبانه روزی تلاش می کنند جای سپاس و قدردانی دارد.خدارو شکر
  • IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    2 8
    متن قشنگی بود!
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    5 7
    اگه رییسی نبود الان واکسن نبود چون تحریم بودیم و باید مذاکره مثل برجام داشتیم! واکسن هم سوهان قم نبود که همه جا پیدا بشه
  • IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 8
    اگه رییسی نبود هر جمعه باید خبر یه مصیبت جدید می شنیدیم
  • یوسف IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    7 2
    اگر روحانی مانع ورود واکسن به کشور بود او را مجبور به پاسخگویی کنید. اگر مانع ورود به عوامل خارجی مربوط بود باز هم بگویید با چه راهکاری واکسن باران شدیم یا چه معامله پشت پرده ای انجام شد و چه بده بستانی صورت گرفت یا شرایط بین المللی چه تغییرات مهمی در این مدت پیدا کرد با تشکر
  • حسینی IR ۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    18 1
    صد روز که روزانه همه چیز گران تر شده است ما روز به روز داریم سختی بیشتری می بینیم....
    • IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 1
      چون قرار نیست این ابرمشکلات سریع حل بشه
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 5
    موافقم مشرق عزیز
  • IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    5 4
    هیچ فرقی بین دولت قبل و جدید نیست
    • ES ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      10 9
      دولت قبل خیلی خیلی بهتر بود
    • IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 4
      بله بهتر بود ولی برای مزد بگیران و جاسوسان ...
  • IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 4
    8 سال مدیریت کشور در دست غربگدایان آب هندوانه خور بود!! علت رکود در این 8 سال ظلم غربزدگان نبوده بلکه همه ش تقصیر رخوت و سستی آب هندونه بوده!
  • برزو IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    3 15
    الحمدلله که رییسی اومد
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    6 3
    الان پارس سیصد و چهل تومن نبود
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    3 13
    اگه نبود امید بین مردم هم نبود
  • NL ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    10 6
    میشه بگید تا الان تو این صد روز چه نتیجه مثبت اقتصادی بوده تو کشور؟ ارز و طلا هم که گرونتر از سه ماه پیش شده
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 15
    در سه ماه اول که کار واکسیناسیون را در حد مطلوب رساند خودش کار بزرگی بود اما اصلاح طلبان به قدری هیاهو کردند و تخریبشان کردند که اصلا کسی این خدمت بزرگ را به زبانن نیاورد. همون دکتر حسن روحانی با سواد حالا به گفته خودش از اول شروع واکسیناسیون در جهان فقط 7 میلیون نفر را در کشور واکسینه کرد اما آقای رئیسی کل کشور را دو دوز واکسینه کرد و الان دوز سوم را شروع کردند و اونهایی که واکسینه نشده اند خوشان نخواسته اند. پس مطمئنا برای اقتصاد هم کاری خواهد کرد و اصلاح طلبان و دوستانشان در خارج اینو خوب میدونند و بی خود نیست که دست به دست هم دادند تا تخریبش کنند.
  • روح الله IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    2 0
    جدای از اینکه کی بده کی خوبه ... عقل میگه هر دولتی که بر سر کار بیاید برای ارزیابی که بر پایه انصاف باشه باید حداقل ۲ سال زمان ببره که تثبیت بشه والا در سه ماه اول هرچند که کارهای خوبی انجام بشه ولی باید دید که ادامه دار باشه ونه دستوری مثلا بورس و ارز شاید بشه چندماهی دستوری اداره کرد اما اگر تثبیت نشه ورهابشه فنرفشرده آن آزاد خواهد شد
  • محمدایوب IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 13
    مهمترین چیزی که از آمدن رییسی می توان گفت این است که رییس جمهور هرروز وهرساعت در رسانه ملی نمی آید بگوید من. میدونم. نمیشه. ما در تحریم هستیم جنگ اقتصادیست. تحریم ظالمانه. برجام داره می پزه. جوادی به شرمن بگو نمکش رو زیاد کنه. ترامپ دیوانه رفت بایدن حر شده داره میاد برجام غر رو صاف کنه من میدونم. بی شناسنامه ها نمی‌ذارن. الیور. تو یه کاری کن من میدونم نمیشه
    • IR ۱۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 0
      محمد ایوب جان الان هم داریم می شنویم " من از این وضعیت راضی نیستم" . فکر می کنید این مشکل را حل می کند؟
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 2
    خیال مردم با آمدن رئس جمهور جدید راحت شده.علت آن را در پاکدستی و دلسوزی و تلاشگری و فساد ستیزی و اخلاص و صداقت این مرد باید جستجو کردالبته این بدین معنی نیست که تمام مشکلات مردم حل شده بلکه مردم شاهد کم فروشی ها و کچ فهمی و خیانتکاریهای سابق نیستندواین رویه موجب رضایت خاطر مردم میشودومردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب مشکلات طبیعی آنرا در مواجه با جنایتکاران خبیث متحمل میشوند ولی راضی به چشم پوشی از استقلال خودنمی شوند.
  • کاکتوس IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    درود بر مشرق
  • کمال IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    اگر رئیسی نیامده بود هیچکس قدر زحمات آقای روحانی و جهانگیری رو نمیفهمید. الان همه فهمیدن که کار چقدر سخت است و شعار دادن چقدر راحت
    • IR ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 2
      کمال در گناهان روحانی و جهانگیری شریک نشو
  • کارشناس IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    اگر پول نفت باشد وضع ملت بهتر میشود
  • محمد IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    یکی دیگه غیر از تفکر اصلاحطلبا اومده بود
  • جاویدسرزمینم IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    خداروشکر که اومد
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    من از دولت آقام رییسی خیالم راحته
  • IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    هنوز دولت آقای رئیسی موفق به‌ مهار گرانی نشده که‌ امید است‌ درکنترل بحران گرانی هم موفق بشود تا اقتصاد بیمار کشور سرسامان دهد
  • ع IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    مکر مملکت‌قطع‌الرجال بود‌یکی‌دیگر‌رئیس جمهور‌میشد‌..‌
  • ناشناس IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    مثلا الان که امده چه اتفاق مثبتی رخ داده است.
  • IR ۲۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 0
    توهم ورتون نداره
  • حمزه اربابي IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
    0 0
    ضمن تقدير از اقاى رئيسى و موفقيت هاى نسبى دولت سيزدهم در همين مدت كوتاه هنوز متوجه نيستيم چرا اقاى رئيسى دولت را با ارثيه شومى كه از احمدى نژاد و روحانى بجاى گذاشته بودند تحويل گرفت و سختى هايش را پذيرفت ؟ هرچند كه سختى ها در نهايت بر دوش مردم منتقل شده و خواهد شد. قبول كنيم كه ماموريت اقاى رئيسى خواست خدا بود.
    • عبدالله IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
      0 0
      ترديدى در مشيت الهى جايز نيست و اگر باشد گناه كبيره است. ولى سهل انگارى هم جايز نيست بطور مثال عرض من اينست كه اختلاس كلان حميدرضا خاورى قتل ميترا استاد بدست محمد على نجفى و ... را نميتوانم بگوييم خواست خدا بود.
    • پاسخگو به حمزه اربابى IR ۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
      0 0
      همه چيز خواست خداست معنى خاصى دارد. هر اتفاق غلط انسانى را با خواست خدا نبايد توجيه كرد. امريكا ما را تحريم ميكند را نميتوانيم بى پاسخ بگذاريم بگوييم خواست خداست. ظلمى كه بر مردم مسلمان يمن وارد ميشود را بگوييم خواست خداست.
    • حمزه اربابى IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
      0 0
      خودم اضافه ميكنم كه موفقيت اقاى رئيسى در انتخابات خواست خدا بود كه فعلا از بد ، بدتر نشويم و تدريجا فرجى ايجاد شود كه در موضوع كرونا اين فرج را حس ميكنيم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس