مشکلات جامعه پزشکی باید برطرف شود، اما به مشکلات مردم با پزشکان و هزینه‌های درمان و بیمه‌ها هم باید توجه داشت/در دین اسلام قوانین مجازات محدود و دستورات مربوط به پیشگیری وسیع هستند / فهم قانون و کشف موضوع و تناسب جرم و مجازات برای قضاوت بسیار مهم است و باید ملاک کار قرار گیرد

رئیس قوه قضاییه گفت: قطعاً پزشکان با مسائل مختلفی مواجه هستند که باید حل شود، اما باید به مشکلات مردم با پزشکان و هزینه‌های درمان و مسائل بیمه‌ای نیز توجه ویژه داشت.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه در نشست تخصصی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، سلامت روحی و جسمی مردم را در شکل‌گیری یک جامعه متعالی رو به کمال مؤثر دانست و گفت: مکتب حیات‌بخش اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی برای تضمین سلامت روح و جسم جامعه الزاماتی را در نظر گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای پیشگیری را یکی از این الزامات در کنار توجه به بهداشت و درمان عنوان کردند، افزود: هر عقل سلیمی تصریح می‌کند که پیشگیری نه فقط در زمینه وقوع جرم بلکه در همه عرصه‌ها بسیار کم هزینه‌تر و سهل‌الوصول‌تر از درمان است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در دین اسلام قوانین مجازات محدود و دستورات مربوط به پیشگیری وسیع هستند، افزود: اگر کسی از دستورات الهی تخطی کند مجازات‌های محدودی برایش در نظر گرفته شده، اما با یک استغفار جدی و توبه قلبی خدا از خطای او می‌گذرد.

وی با اشاره به قوانین جزئی در حوزه بهداشت خاطر نشان کرد: خداوند برای سلامت روح و جسم انسان دستورات غنی و جامعی در بحث تغذیه، ورزش و سبک زندگی داده که توجه به آن‌ها ضامن سلامت روح و جسم انسان‌هاست.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه پیشگیری بر درمان ارجح است، اظهار داشت: اگر با یک تصمیم به موقع و عمل به ضوابط بهداشتی کاری کنیم از بروز بسیاری از مشکلات که نیازمند درمان‌های پر هزینه و سنگین است، جلوگیری می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تاکید کرد: در همین مسئله کرونا کارهای مهم و بزرگی صورت گرفته و تلاش کادر درمان حقیقتاً قابل تقدیر است، اما اگر زودتر در گذشته تلاش بیشتر و برخی تصمیمات مهم اتخاذ می‌شد که تعداد کمتری فوت می‌کردند یا کارهایی می‌شد که افراد کمتری مبتلا می‌شدند یا در شرایط ناگوار قرار نمی‌گرفتند، هزینه‌اش کمتر بود یا الآن؟

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات و مطالبات جامعه پزشکی، اظهار داشت: قطعاً پزشکان با مسائل مختلفی مواجه هستند که باید حل شود، اما باید به مشکلات مردم با پزشکان و هزینه‌های درمان و مسائل بیمه‌ای نیز توجه ویژه داشت.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه برخی قوانین مانند جزای نقدی برای تخلفات مربوط به تعارض منافع به‌طور صد در صد بازدارنده نیست، بر لزوم اصلاح و به‌روزرسانی این قوانین متناسب با شرایط و تورم تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به نظرات کسانی که خواستار تفاوت در تعیین مجازات‌هایی مربوط به قصور پزشکی هستند، گفت: ابزار قضاوت یک قاضی قانون است و اگر می‌خواهیم به عدالت برسیم باید قانون را اجرا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فهم قانون و کشف موضوع و تناسب جرم و مجازات برای قضاوت بسیار مهم است و باید ملاک کار قرار گیرد، در عین حال خاطر نشان کرد: اگر قاضی بخواهد به سلیقه خود عمل کند، مشکل‌ساز خواهد شد.

رئیس دستگاه قضا در عین حال خاطر نشان کرد: قضات در تشخیص مسائل باید ازنظر کارشناسان استفاده کنند و با تسری دادن این موضوع در حوزه پزشکی نیز، گفت: اگر قاضی در مسائل مربوط به پزشکی قانونی و مباحث مرتبط با پزشکی از نظرات کارشناسان استفاده کند، حتما رای دقیق‌تری می‌دهد.

وی البته این نکته را متذکر شد که نهادهای صنفی در حوزه پزشکی هم باید دستگاه قضا را در این زمینه یاری کنند تا نظرات کارشناسی متقن شود و اختلافات فاحشی که بین کارشناسان به وجود می‌آید از بین برود.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با استمداد از مجلس برای رفع مشکل وضعیت کارشناسی‌ها در حال حاضر نامناسب توصیف کرد و گفت: گاهی در یک موضوع بارها کارشناسی می‌شود و هر کارشناسی با نظر کارشناسی دیگر تفاوت فاحش دارد و برای مردم هزینه فراوانی در پی دارد که یا افراد انصراف می‌دهند یا مجبور به پذیرش آن نظر نادرست می‌شود که این مسئله به خصوص به طبقات پایین جامعه لطمه می‌زند من از مجلس درخواست دارم هرچه سریعتر این معضل را با وضع قانون به روز و کارشناسی شده اصلاح کند.

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی درباره مسائل مهم گفت که همه دستگاه‌ها و نهادها باید به فرهنگ‌سازی در زمینه پیشگیری و درمان توجه کنند و اگر ناهماهنگی بین دستگاه‌های تبلیغاتی باشد نتیجه مطلوب نخواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از سقط جنین و سالمندی جمعیت به‌عنوان مسائل مهمی یاد کرد که برخورد با آن‌ها نیازمند فرهنگ‌سازی است و اظهار داشت: وقتی می‌خواهیم به نقطه اوج جاهلیت و تاریکی و انحطاط انسان اشاره کنیم می‌گوییم در یک دوره پدران دختران خود را زنده به گور می‌کردند، اما امروز با یک جاهلیت مدرن مواجه هستیم که هزاران جنین حتی بعد از حیات با توافق و همیاری پدر و مادر از بین می‌روند.

رئیس دستگاه قضا گفت که اگر برای سقط جنین قوانین و مجازات سخت‌تری هم تعیین شود، اما تنها با روش‌های کیفری و قضایی با موضوع برخورد و از تبیین وفرهنگ‌سازی و باقی ملزومات غفلت شود، اقدامات قضایی کم‌اثر خواهد بود.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به هزینه‌های اجتماعی مجازات، اظهار داشت: گاهی افراد را مجازات‌های سنگین می‌کنیم که حق هست و قانون هم اجازه می‌دهد، اما باز نتیجه لازم را نمی‌گیریم و برای اطرافیانش هم تا سال‌ها آثار شخصی و اجتماعی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: خانواده کسی که مجازات شده تا مدت‌ها درگیر مشکلات مختلفی است و فردا که فرزندش می‌خواهد ازدواج کند یا می‌خواهد برود جایی کار کند، زیر فشار روانی قرار دارد و باید همه این‌ها را محاسبه کنیم که آیا به میزان لازم به پیشگیری توجه کرده‌ایم یا نه؟

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پایان با اشاره به اظهارات و مطالبات اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص موضوعات مربوط به این کمیسیون، از لزوم تشکیل کارگروهی مشترک برای پیگیری این مسائل سخن گفت و متذکر شد این کارگروه باید نحوه همکاری را تعیین و مسائل قابل پیگیری را احصا و اولویت‌بندی کند تا به‌صورت گام به گام پیگیری شوند.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، رئیس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به بیان مشکلات حوزه پزشکی و پیشنهادات خود برای راه‌های حل این مشکلات و بهبود نظام پزشکی کشور پرداختند.

منبع: میزان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • اداء و اطوار دکترها IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
    4 0
    یک پزشک که بقولی اسم در کرده و گفتن عالی ست بنده یکماه دنبال نوبت گرفتن از ایشان بودم مراحل نوبت گرفت ۱.اینترنتی ۲.دو روز در هفته سایت نوبت دهی باز میشد ۳.ساعت ۱۲ شب به بعد(تا اینجا موفق شدم در ساعت ۶ بعدازظهر در خواست نوبت دادم )۴.دو کارت بانکی معرفی کرده بودن که من هیچکدام را نداشتم برای کارت بانکی رمز و پویا و ..هم‌میخواست ، بنابراین نوبت از دستم خارج شد و رفتم دنبال کارت بانکی از اطرافیان بگیرم که باید ۱۲ شب بیدار باشن موبایل بدست به من رمز بدن و موارد دیگر که قید این دکتر به اصطلاح فوق و متخصص را زدم ۵.ویزیت صدوچهارده هزار تومان !!بیمه ها را دقت نکردم فقط بیمه ی من را نداشت ...
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
    4 1
    پزشکها پدرملت را دراوردندبا این زیرمیزی هاشون جدیدن باید پول نقدبهشون بدیم کارت خانشون راخاموش میکنن تامالیات ندن
  • IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
    4 1
    آیا وضع محدودیتهای کرونایی و الزام به تستهای پر اشتباه و پر خطر pcr به بهانه کرونا غیر قانونی نیست این هم نوعی مجازات و تنبیه هست که جلوش کوتاه نمیایم و از قوه قضائیه میخوایم جلوی این بی قانونیها بایسته .
  • یه خانم متشخص IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
    3 0
    چند ماه پیش همسرم رفت گواهینامه موتور سیکلت بگیر بهش گفتن باید بری شنوایی سنجی رفت منشی گفت عابر بانک قبول نیست فقط پول نقد.این هم از پزشکی که راهنمایی ورانندگی معرفی کرد.
  • IR ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    0 3
    آقا تو هر صنفی خوب و بد هست .انصاف نیست همه رو یه جور بدانیم.من تازگی عمل جراحی داشتم تو بیمارستان دولتی هیچ پول اضافه ای نگرفتن.خیای هم راضیم از دکتر و کادر درمان.
  • DE ۰۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    1 2
    قوانین قطع عضو و کورکردن چشم و شلاق ، در مجازات اسلامی ، محدود و فقط در حد پیشگیری است ؟؟
  • سجاد IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    1 0
    پزشکان همانند مدیران درآمد بالائی دارند و خون مردم را می مکند و مصونیت قضائی هم دارند
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
    1 0
    برادر شما با پول همین ملت و چه بسا از اموزش رایگان استفاده کردید شدید پزشک حالا خیلی از پزشکان جوری با هموطنان خود بصورت با غرور و تکبر صحبت می کنید انگار که اسمان دهان باز کرده و شما افتادید روی زمین پزشک هم یک شغله مثله بقیه مشاغل!!!!!!! کو تاه بیاید تورو خدا خیلی از پزشکان میرن تو یه بیمارستانی بعد برای درامد بیشتر بیماران رو می برن مطبشون و اونجا عمل می کنن و معاینه می کنن واقعا اینا چه معنی داره؟؟؟؟!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس