کد خبر 128622
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۱

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره حواشي اين روزهاي سينما گفت: معتقديم بايد وفاق و همگرايي ايجاد شود اما يكي از مشكلات در رسيدن به اين امر اين است كه گاها مسايل رسانه‌اي مي‌شوند و همين خود مانع از رسيدن به همگرايي خواهد بود.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سيد محمد حسيني ظهر امروز ـ 27 خرداد ماه ـ در حاشيه تقدير از سازندگان «قلاده‌هاي طلا» در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اينكه آيا وزارت ارشاد براي حواشي اين روزهاي سينما همچون وضعيت اكران فيلم‌ها و مخالفت حوزه هنري با اكران برخي فيلم‌ها، گفت: معتقديم بايد وفاق و همگرايي ايجاد شود تا همه بتوانند در كنار هم كار كرده و فعاليت‌هاي سينمايي را ارتقاء دهند.

وي در عين حال گفت: در رسيدن به اين امر يكي از مشكلات اين است كه گاهي برخي از مسايل رسانه‌اي مي‌شود و همين امر گاها مانع ايجاد يك وفاق خواهد شد. به طور كلي اختلاف نظرهايي وجود دارد و ما به دوستان حق مي‌دهيم كه بخواهند در تصميم‌گيري‌ها دخيل باشند، چرا كه سالن‌هايي را در اختيار دارند اما اينكه بخواهيم مدام به اختلافات دامن بزنيم، مشكلات حل نخواهد شد.

وزير ارشاد با درخواست از مديران در سطوح مختلف براي تعامل اظهار كرد: به عنوان مثال در همين موضوع پخش مسابقات فوتبال در سينما بايد جلساتي گذاشته و درباره اين موضوع صحبت مي‌كرديم، نه اينكه مسايل در رسانه‌ها پاسخ داده شود. از دوستان ديگر هم تقاضا دارم به جاي آنكه مسايل را در رسانه‌ها مطرح كنيم و با اين كار گاهي دامنه اختلاف نظرها را به خارج از كشور بكشانيم، در جلساتي با يكديگر به توافق برسيم.

حسيني در پاسخ به اين سوال كه آيا وزارت ارشاد به طور مشخص در زمينه رفع حواشي ايجاد شده اقدامي انجام داده است، تصريح كرد: اينگونه نيست كه ما اقدامي انجام نداده باشيم. ما اكنون در حال تعامل با دستگاه‌هاي مختلف هستيم و چه بسا اگر موضوعات را رها كنيم، مشكلات خيلي بيشتر شود. ما در حال تلاش هستيم تا انچه صلاح سينماي كشور است انجام شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به سوال يكي ديگر از خبرنگاران درباره اينكه قرار است بخشي از بيمارستان شهيد رجايي به هنرمندان اختصاص يابد بيان كرد: روز چهارشنبه اين هفته ساعت 12 ظهر ما ميزبان هنرمندان و عزيزان زيادي هستيم تا بخشي از بيمارستان شهيد رجايي مخصوص هنرمندان اختصاص يابد و اين بخش افتتاح شود.

وي خاطرنشان كرد: با اين كار تمام اقدامات پزشكي مربوط به هنرمندان در يك بيمارستان متمركز مي شود و حتي اگر بخشي از امكانات مربوط به يك بيمار در اين بيمارستان وجود نداشت، از همان جا با بيمارستان‌هاي ديگر هماهنگي انجام مي‌شود. ضمن آنكه نماينده وزارت ارشاد از سوي صندوق حمايت از هنرمندان و نويسندگان به صورت دائم در اين بيمارستان حاضر خواهد بود تا شان هنرمندان به بهترين شكل حفظ شود.

حسيني در پاسخ به سوال ديگري درباره زمان آغاز به كار سازمان سينمايي كشور نيز گفت: اصل سازمان سينمايي سال گذشته تصويب و كارهايش آغاز شده است، اما تا بخواهيم همه ساختارهاي ان شكل بگيرد و به انتظاراتي كه از آن داريم نزديك شويم كمي زمان مي‌برد.

وزير ارشاد با بيان اينكه اولين بحث درباره سازمان سينمايي، بودجه آن بود اظهار كرد: ديديم كه امسال سازمان سينمايي توانست بودجه مشخص و مستقل مربوط به خود را دريافت كند. همچنين اعتبار امسال آنها بيش از سال گذشته است و همين امر نشان مي‌دهد كه قدمي كه در اين زمينه برداشته شده بود به تدريج در حال نتيجه دادن است تا ما بتوانيم با بنيه قوي‌تر براي تعالي سينما قدم برداريم.

وي با تاكيد بر اينكه آن ساختار قبلي مديريت سينما ديگر جوابگوي نيازهاي اين سطح از فعاليت‌ها نبود، عنوان كرد: بر مبناي همين نياز، شوراي عالي سينما آغاز به كار كرد تا آقاي رييس جمهور در جريان كارهايي كه در سينما انجام مي‌شود، باشد و ديديم كه در اين شورا مصوبات خيلي خوبي مانند اختصاص ارز، ماليات سينماگران و ... مطرح شد. خوشبختانه از ابتداي امسال تاكنون سه جلسه براي شوراي عالي سينما تشكيل شده است و اين در حالي است كه شوراهاي عالي ديگر در سال تنها يك يا دو جلسه تشكيل مي‌دهند و اين نشان از اهميت سينما براي ما دارد.

حسيني در پاسخ به اين سوال كه آيا سازمان سينمايي به صورت كامل تا پايان سال استقرار خواهد يافت نيز اظهار كرد: ان شاء الله، بله.

سوال ديگر خبرنگاران درباره تشكيل صنوف سينمايي و وضعيت خانه سينما بود.

وزير ارشاد در اين بخش با بيان اينكه صنوف مختلف سينمايي بايد به صورت نظام‌مند تشكيل شوند، گفت: سينماگران مانند ساير صنوف كشور بايد صنوف خود را تشكيل دهند و انتخابات برگزار كنند و ما هم در خدمتشان هستيم. اما در اين ميان فعاليت‌هايي هم وجود دارد كه در محدوده فعاليت‌هاي صنفي نمي گنجد مانند برگزاري كلاس‌هاي آموزشي، برگزاري جلسات نقد و بررسي و ...

وي افزود: فعاليت‌هاي غيرصنفي سينماگران بايد در تشكلي تحت نام خانه سينما، باشگاه سينما و يا هر نام ديگري پيگيري شود. ما حتي نامگذاري اين تشكل را بر عهده سينماگران گذاشته‌ايم.

در ادامه خبرنگاري اين مطلب كه «در شوراي عالي سينما مصوب شده است كه هياتي هفت نفره وضعيت استقرار تشكل جايگزين خانه سينما را بررسي كند و سه نفر از اين اعضا جزو اصناف مرتبط با خانه سينما هستند. آيا اين اعضا توسط هيات مديره خانه سينما انتخاب مي‌شود و يا توسط افرادي ديگر؟ » بيان كرد كه حسيني در پاسخ گفت: اين جزييات را دوستان سازمان سينمايي دنبال مي‌كنند و پاسخ مي‌دهند. در هر حال ما مي‌خواهيم در نوشتن اساسنامه سينماگران با ديدگاه‌هاي مختلف همكاري كنند.

وزير ارشاد ادامه داد: نظر ما اين است كه سينماگران از بخش‌ها و طيف‌هاي مختلف درباره اساسنامه اين تشكل نظر بدهند، ضمن آنكه اساسنامه‌هايي از گذشته موجود بوده است. اين جمع بايد آن اساسنامه‌ها را متناسب با روز اصلاح و تكميل كنند تا اساسنامه‌اي جامع نوشته شود. سپس ما اين اساسنامه را در شوراي عالي سينما تصويب مي‌كنيم تا در آينده هيچ شك و شبهه‌اي براي فعاليت آن نباشد و در اين زمينه وفاقي ايجاد شود. در هر صورت ما معتقديم كه براي تدوين اين اساسنامه راي جمع سينماگران مطرح باشد، نه جمع محدودي.

سيد محمد حسيني در پايان سخنانش در اين بخش، در پاسخ به اين سوال كه در خبرها آمده بود آقاي رييس جمهور نظرشان بر اصلاح اساسنامه خانه سينما بوده است تصريح كرد: بحث درباره خانه سينما با آن شكل قديمي تمام شده و آن تشكل غيرقانوني است. حال قرار است تشكل جديدي راه‌اندازي شده كه بر اساس اساسنامه جديد به فعاليت‌هايش خواهد پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس