کد خبر 1282518
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵
این یادداشت را مدیران بخوانند - کراپ‌شده

شناخت درست و به‌موقع کمیابی‌ها، از ضروری‌ترین وظایفی است که مدیریت ها در سطوح مختلف بر عهده دارند.

به گزارش مشرق، مهدی فضائلی طی یادداشتی نوشت: « "کمیابی"، ذهن را تسخیر می کند. همانطور که افراد درگیر گرسنگی مهلک به چیزی جز غذا فکر نمی کنند،همه ما، در مواجهه با هر نوع کمیابی، جذبش می شویم. ذهن به شکل خودکار و پرقدرت به سمت نیازهای برآورده نشده متمایل می‌شود... کمیابی چیزی بیش از نارضایتی حاصل از کم داشتن یک چیز است. کمیابی شیوه تفکر ما را تغییر می دهد و خود را به ذهن ما تحمیل می کند.»

این، دو سه فراز از کتاب خواندنی و فوق‌العاده روشنگر "فقر احمق می کند"، اثر مشترک یک اقتصاددان برجسته بنام سندهیل مولاینتین و یک روانشناس صاحب نام بنام الدار شفیر است.
مبتنی بر محتوای این کتاب، یکی از مقدم ترین و یا مقدم ترین کار مدیریت ارشد کشور، شناخت آن چیزی است که مردم دچار کمیابی هستند و یا احساس کمیابی می کنند.

پس از شناخت این نکته، تمرکز روی آن کمیابی و برطرف کردن آن، از ضروریات است.

پس از سطح مدیریت ارشد کشور، مدیران ارشد حوزه های مختلف نیز ضمن تلاش و کمک به رفع کمیابی یا احساس کمیابی اصلی، کمیابی حوزه خودشان را باید بشناسند و در جهت رفع آن اقدام کنند.

نکته بسیار مهم در این مسأله آن است که بقای کمیابی اصلی و عدم رفع آن، موجب نادیده ماندن تلاش ها در بخش های دیگر و بی توجهی به آن تلاش ها می شود هر چند آن تلاش ها و اقدامات بسیار مهم و لازم بوده باشند!

بطور مثال، اگر کمیابی امروز جامعه ما، معیشت باشد، تا این کمیابی بر طرف نگردد، اقدامات در حوزه‌های دیگر مثل ساخت نیروگاه، احداث سد،احداث جاده و ریل راه آهن و امثالهم احساس کمیابی اصلی در مردم را تغییر نمی دهد و رغبتی و شوقی را در آنها بر نمی انگیزد.

البته بدیهی است که عقلانیت مدیریتی، غفلت از اقدامات مورد نیاز را به این دلیل تجویز نمی کند و آنها به جای خود باید مورد توجه باشند و اقدامات به هنگام در تمامی حوزه ها همواره باید در دستور کار باشد چرا که غفلت از هر کدام مشکلاتی را بوجود می آورد که احساس کمیابی اصلی را هم‌ ممکن است تشدید کند چنانچه چندی پیش در هنگام قطع برق، این اتفاق افتاد.

مدیریت هوشمند آن است که ضمن تلاش و توجه بالا به کمیابی اصلی و بر طرف کردن یا کاهش آن، دغدغه های دیگر را نادیده نگیرد و از آنچه واقعا" ارزشمند است و مورد نیاز جامعه، ولو جامعه الآن به آن بی توجه است، غافل نشود.

در کنار آثار منفی کمیابی، نویسندگان کتاب مذکور این واقعیت را نیز براساس مطالعاتشان تصریح کرده‌اند که ،《 کمیابی می تواند ما را کاراتر کند.همه ما این تجربه را داشته ایم که وقتی چیزهای کمتری در اختیارمان بوده و احساس محدودیت کرده ایم، کارهای قابل توجهی انجام داده‌ایم. 》

نکته پایانی در این بخش (که البته مباحثش طولانی و متنوع است) اینکه ظرفیت شناختی جامعه را نباید ثابت بپنداریم چرا که این ظرفیت با تغییر شرایط، تغییر می کند.

به‌عبارت دیگر، اگر امروز مشکلات معیشتی، کمیابی اصلی بخش‌هایی از جامعه است و ظرفیت شناختی این بخش از جامعه تحت تاثیر آن موجب کم شدن پهنای باند ادراک جامعه گردیده است، این ظرفیت شناختی در صورت حل مشکل معیشتی برطرف خواهد شد و ثابت باقی نخواهد ماند.

شناخت درست و بموقع کمیابی‌ها، از ضروری ترین وظایفی است که مدیریت‌ها در سطوح مختلف بر عهده دارند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    1 0
    نامی که برای این کتاب انتخاب شده واقعیت تلخی است فقر انسان را احمق می‌کند ، واقعا" فقر زشت و ویرانگر هست ..!
  • رضا IR ۰۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 1
    تو هم خوب خوش خوشانته عموجان كه رسماً رايگان ميگى !
  • IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    1 0
    گرانى وفقر مادى مردم محصول كميابى است واگردامنه ان وسيع باشد واكثر مردم نتوانند غذاى انسانى بخورند ودرخانه كه درشأن انسان است زندگى كنند و٠٠٠مشكل بتوانند صاحب خصلت هاى انسانى شوند
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 1
    من مدیر فقط مخالف برجام و fatf و سند 2030 هستم و حال و حوصله کار های دیگه رو ندارم
  • IR ۱۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    هیچ مدیری به مشکلات مردم فکر نکرده است. بلکه هر کاری که کرده برای پورسانت ورانت ورشوه بوده است. چون هیچ مدیری برای برای رفع هیچ مشکلی فراخوان نداده است. چون به مشکل مردم فکر نمی کنند بلکه هوای جیب خود را دارند. نمونه قرار داد کرسنت. که مهدی هاشمی برای پورسانت امضا نمود
  • IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۷
    0 0
    با سلام از مقاله خوب آقای مهدی فضائلی و همچنین خبرگزاری مشرق بدلیل انتشار این مقاله سودمند تشکر و تقدیر می نمایم. با توجه به آثار کمیابی و بر اساس سیاق مقاله، بنظر می‌رسد مشکل فعلی جامعه احساس تعارضی بین فراوانی و تحمیل کمیابی مدیریت شده است. برای نمونه مدیریت کلی ۸ ساله روحانی را با این پیش فرض مرور می کنیم. روحانی دیپلماسی و مذاکره و در نهایت برجام را برای دفع شر دنبال می نمود و انتظار داشت با پذیرش و تثبیت نقش استکبار در نهاد قدرت ملی فضائلی برای معماری مجدد روابط خارجی با غرب و استکبار را بازسازی نماید. هدف شبیه سازی روابط ژاپن و آلمان پس از جنگ دوم مستکبران بود. این هدف با توجه به خطاهای مفروض در این راهبرد شرایط جامعه در بند یک برنامه استعماری قرارداد و کمیابی خود ساخته ای را به مردم و ملت ایران تحمیل کرد. این کمیابی در زمانی است که مردم فراوانی را در کشور احساس و ادراک می کنند و قادر به پذیرش کمیابی نیستند. با انتخاب ابراهیم صادق به ریاست جمهور شرایط از نظر ذهنی به سرعت با واقعیت های کشور عزیزمان تغییر پیدا کرد و انتظار می رود با تغییر احساس کمیابی تولد جدیدی در کشور رقم زده شود و خاطرات دوره نگون بختی غرب زده های فلک زده به زباله دان تاریخ سپرده شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس