رئیسی نمایه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هفت مصوبه مهم این شورای که مدت‌ها بر زمین مانده بود، از سوی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به دستگاه‌های مربوط ابلاغ شد.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: حدود ۲۹ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های گذشته به دلیل ایرادهای حقوقی، ایرادهای دستگاه مجری ذی نفع و یا دلایل نامشخص در دولت قبل برزمین مانده بود و ابلاغ نشده بود که باعث گله مندی اعضای شورای عالی شده بود.

وی اضافه کرد: مجموعه این مصوبات در اختیار آقای دکتر رئیسی، رئیس جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و بعد از طی کردن یک فرآیند، هفت مصوبه ابلاغ و دیگر مصوبات در دست بررسی است و انتظار می‌رود که بیش از ۹۰ درصد مصوبات ابلاغ شود.

عاملی گفت: «لغو اجرا سند ۲۰۳۰»، «بنیاد ایرانشناسی»، «قانون تشکیل هیئات امنا دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی»، «تاسیس گروه برنامه ریزی مراکز و موسسه‌های آموزشی و پژوهشی خاص» و «اصلاح و تکمیل آیین نامه کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی و ورزش کشور» از مهمترین مصوباتی است که توسط رئیس جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از مهمترین مصوبات ابلاغ شده را «سند ملی حقوق کودک و نوجوان» اعلام کرد و گفت: این سند که سال ۱۳۹۷ در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، یک سند متفاوت با کنوانسیون حقوق کودک است.

 عاملی گفت: در این سند علاوه بر اینکه به بسیاری از مولفه‌های مربوط به حقوق کودک توجه شده است، بلکه مقرراتی که در ۵۲ ماده کنوانسیون حقوق کودک را پذیرفته، اما برخی از آن‌ها که مغایر با حقوق کودک بوده را نپذیرفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه این سند قوی تر، متنوع‌تر و فراگیرتر از کنوانسیون حقوق کودک است و مبنای روابط ما با سازمان ملل متحد خواهد بود، افزود: «سند ملی حقوق کودک» که یک گروه قوی روی آن کار کرده و تمرکز شورای فرهنگی-اجتماعی زنان به تدوین این سند بود، نگاهی موضوعی به حقوق کودک دارد و به موضوع‌های خانواده کودک، امور تعلیم و تریبت، تفریح و همچنین امور اقتصادی کودک یعنی دارایی‌ها و مالکیت آن‌ها توجه شده است.

عاملی افزود: این سند برای دستگاه‌های مختلف وظایفی را ایجاد کرده که جنبه‌های حمایتی کودک بسیار قدرتمندتر شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از امتیازات این سند توجه به کودکان استثنائی، ناتوان جسمی و بی سرپرست است که جنبه حمایت کامل در دوره کودکی برای آن‌ها فراهم شده است.

وی «سند نام‌ها و نشانه‌های اسلامی-ایرانی» را یکی دیگر از مصوبات ابلاغ شده اعلام کرد و افزود: زبان یک کشور بنیان هویت یک کشور است؛ اگر زبان فارسی را از کالاهای ایرانی حذف کنیم و اسم و نام گذاری‌های غیر ایرانی حاکم شود و تابلوهای کسب و کارهای شهری همه از نام‌های ایرانی خالی شوند، زیستگاه زندگی این نسل غیر فارسی می‌شود.

حجت الاسلام عاملی اضافه کرد: زبان، نظام معنایی و هویت ملی یک کشور است و «سند نام‌ها و نشانه ها» ظرفیت و الزامات تبلیغ و ترویج زبان فارسی هم در کالاها و هم در نمایش نامگذاری‌های شهری را فراهم کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در شهرهای آلمان و روسیه که زبانشان با زبان انگلیسی متفاوت است، نام شهرهای این کشورها نیز به زبان خودشان است؛ اما در کشورما نمایش شهری مناسبی با فرهنگ ایرانی وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
    7 1
    درود بر رئیس جمهور عزیزمان که سند مسخره ۲۰۳۰ رو لغو کرد
    • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
      4 3
      فقط مسخره؟ خیانت بار و ذلت بار و استعماری هم میگفتید
    • علی IR ۰۶:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
      0 0
      احسنت بر شجاعت و بصیرت و دینمداری رییس جمهور محترم فقط یک سوال مهم: جناب آقای رییس جمهور؛ علت عدم تسریع در فرایند انتخاب مدیران دولتی (همچون استانداران و مدیران کل دستگاهها) چیست……!؟! بنا بر آنچه شنیده می شود ظاهرا یکی از دلایل اصلی این تأخير، عدم پاسخ نهادهای امنیتی به استعلامات مدیران انتخابی است؛ در حالی که پیش از این چنین تأخیری صورت نمی‌گرفت.
  • صالحی IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲
    1 0
    سلام موفقیت یا عدم موفقیت دولتها و رژیمها در توجه به جوانان است شاید موفقیت و عدم موفقیت یک دولت در جنبه های اقتصادی فرهنگی و..را به صورت کلان در یک آمار کلی میتوان دید و ان سن ازدواج و درصد ازدواج جوانان است متاسفانه کارنامه اکثر دولتهای خاورمیانه از جمله ایران در این خصوص اصلا قابل قبول نیست باید مجلس شورای انقلاب فرهنگی دولت سریعا اقدام کنند مثلا مسکن استیجاری وام و ....وبقیه مسایل بعد از امنیت در اولویت بعدی قرار میگیرد مثلا مشکل مهریه به شورای انقلاب فرهنگی و دادگستری ارتباط پیدا میکنه خلاصه کل سیستم باید وضعیت جوانان را اولویت اصلی خودش بدونه خلاصه سن ازدواج ۳۲رسال پسران تهران یک نشانه خطرناک برای تمام نهادها است
  • DE ۰۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۳
    1 0
    بالاخره کی نوبت رسیدگی به فقر و گرانی و تورم و حل مشکل بی آبی استانها و بی برقی و سایر مشکلات می رسد ؟؟ وزرای ایشان چه برنامه هائی دارند و کی دست به کار می شوند ؟؟
    • IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۹
      0 0
      به زودی میرسند یعنی چون مشکل وجود داره نباید به کار های دیگه رسیدگی کرد ؟؟ یک چیزی بگو به عقلت بخوره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس