به گزارش مشرق ، فارس به نقل از روزنامه انگلیسی گاردین نوشت : «هلگا اشمیت»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پاسخ نامه همتای ایرانی خود، «علی باقری» را برای وی ارسال کرده است.
«علی باقری»، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در دو نامه جداگانه به هلگا اشمیت، معاون کاترین اشتون بر ضرورت تشکیل نشستهای کارشناسی پیش از مذاکرات مسکو تأکید کرده بود.
به گزارش منابع خبری، ارسال این نامه به این دلیل بود که در نشست بغداد توافق شده بود تا پیش از نشست مسکو نشست معاونان و کارشناسان دو طرف برای تهیه دستور کار گفتگوهای آتی ایران و 1+5 در مسکو، برگزار شود؛ همچنین مقرر شده بود «علی باقری»، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و «هلگا اشمیت» در این رابطه هماهنگیهای لازم را به عمل آورند.
«باقری» پنج روز پس از گفت و گوهای بغداد، با ارسال نامهای به «هلگا اشمیت» معاون «کاترین اشتون» (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) ضمن اعلام آمادگی برای نشست کارشناسان تصریح کرده بود: «موفقیت مذاکرات مسکو در گرو تمهید مقدمات لازم و تدوین دستور کار جامع و توافقشده است.»
پس از آنکه طرف مقابل ایران برای برگزاری چنین نشستی اعلام آمادگی نکرده بود، «باقری» در نامه مجددی خطاب به «اشمیت» که رونوشت آن برای نمایندگان 6 کشور حاضر در گفتگوها نیز ارسال شد، با اشاره به نزدیک دو هفته از گفتگوهای بغداد، بر ضرورت برگزاری نشست مذکور در فرصت اندک باقیمانده تأکید کرده بود تا زمینه پیشرفت مورد انتظار در انجام توافقهای مذاکرات استانبول 2 و بغداد فراهم آید.
به گزارش گاردین، «هلگا اشمیت» ـ معاون «کاترین اشتون» ـ در پاسخ نامههای اخیر همتای ایرانیاش، خطاب به وی نوشته است:
«اجازه دهید بگویم از موضوعاتی که در نامههایتان اخیرتان مطرح کردهاید، قدری متعجب شدم. تمایل دارم خاطرنشان کنم که در خلال مذاکراتمان در بغداد، گروه 3+3، طرح مشخصی ارائه کرد که در آن از یک سو نگرانیهای اصلی ما از فعالیتهای غنیسازی 20 درصدی شما مشخص شده بود و از سوی دیگر فرصتهای جالبی برای همکاری ایران، هم در زمینه مسائل هستهای و هم در حوزههای دیگری که به نفع ایران خواهد بود، ارائه شده بود.»
«اشمیت» در بخش دیگری از نامه خود که گاردین به آن اشاره کرده، آورده است:
«متأسفانه در بغداد، ایران حاضر نبود پیشنهاد ما برای بحث در مورد اصل این طرح را بپذیرد.»
معاون «کاترین اشتون» میافزاید:
«ما در خلال مذاکرات استانبول و پس از آن چارچوب مشخص و مثبتی برای ادامه فرایند مذاکره مشخص کردهایم. من و شما گفتگوهای تلفنی متعدد و جلسات طولانی مدتی برای حرکت به سمت این هدف داشتهایم. اکنون نیاز به تعهد جدی در موضوعات اصلی است تا بتوانیم در مورد گامهای اعتماد ساز ملموسی که باید سریعا اجرا شوند، توافق کنیم. بسیارامیدواریم شاهد تعهدات سیاسی از جانب شما باشیم.»
اشمیت در پایان این نامه، ضمن یادآوری به باقری که از وی خواسته است «امروز با هم بیشتر بحث کنند» تصریح کرده است: «هدف عینی و مشترک ما باید دستیابی به نتایج ملموس باشد»
روزنامه گاردین مینویسد هنوز مشخص نیست که آیا این گفتگو بین آنها صورت گرفته است یا خیر، اما تا زمان تنظیم این خبر ظاهرا چنین رویدادی محقق نشده است.