نحوه استفاده از دستگاه زردی نوزادان

 امروزه در مراکز  دستگاه زردی  به صورت شبانه روزی اجاره داده می شود و شما نیازی نیست این دستگاه را تهیه کنید برخی از افراد هم از شرکت های معتبر نمونه های خانگی دستگاه فتوتراپی درمان خانگی آن را تهیه می کنند. این دستگاه جایگزین مناسبی برای روش های سنتی است و نتایج آن قطعی و مورد تایید می باشد.

کودکانی که در روزهای ابتدایی تولد دچار زردی می شوند و درجه زردی آن ها به حدی نیست که نیاز به دستگاه بیمارستانی و بستری شدن داشته باشند معمولا در خانه توسط والدین مراقبت و نگهداری می شوند و با روش های رایج و موثر این بیماری را درمان می کنند.

http://file.tesmino.ir/reportage/35489689/image_0bd16003cfae79a120207618d08139b2aa2a99b7.png

مراحل عملکرد دستگاه فتوتراپی

بیماری زردی در نوزادان در هفته اول تولد مشاهده می شود و اگر سطح بیلی روبین در خون زیاد باشد پوست چشم و بدن نوزاد رفته رفته زرد می شود و باید از دستگاه فتوتراپی برای رفع زردی نوزاد استفاده شود. مقدار بیلی روبین توسط پزشک تعیین می شود و اگر در حدی باشد که از دستگاه استفاده شود باید کودک را زیر نور دستگاه قرار داد و هر وقت سطح بیلی روبین کاهش پیدا کرد می توان دستگاه را خاموش کرد. در برخی شرایط که دستگاه جوابگوی درمان نمی شود و سطح بیلی روبین خون پایین نیاید باید مراقبت های ویژه تری را اعمال کرد و کودک را در بیمارستان بستری کرد.

نکات مهم استفاده از دستگاه فتوتراپی

اگر از دستگاه زردی برای نوزاد استفاده می کنید باید نکاتی را رعایت کنید. رعایت این نکات روند درمان را سریعتر می کنند و باعث می شود درمان موثرتر واقع شود. زمانی که برای این عارضه از دستگاه استفاده می کنید باید اتاق کودک گرم باشد حدود دمای ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتی گراد و همچنین خشک بودن بستر به گرم شدن و تسریع روند درمان کمک می کند.

چراغ های دستگاه، فلور سنت یا ال ای دی هستند و کودک باید بدون لباس و فقط پوشک شده زیر دستگاه قرار بگیرد اما باید چشم های نوزاد توسط یک پارچه یا چشم بند بسته شود. می توانید با تغییر وضعیت بدنی نوزاد هر دو ساعت یک بار به پایین آمدن بیلی روبین کمک کنید.

قرار دادن نوزاد برای ساعت های زیاد اصلا مناسب نیست و بهتر است هر ۴ ساعت یکبار دستگاه را خاموش و به نوزاد شیر بدهید. اگر در طول درمان با دستگاه کودک نتواند تغذیه مناسبی داشته باشد و استفراغ کند حتما باید به پزشک مراجعه شود.

مراقبت های لازم در حین استفاده از دستگاه فتوتراپی

حدود ۹۰ درصد از نوزادانی که دچار زردی می شوند با مراقبت های خانگی درمان می شوند و مشکلی برایشان پیش نمی آید و مهمترین و بهترین درمان استفاده از دستگاه زردی می باشد. چون تابش نور با طول موج مناسب می تواند درمان را در منزل و بدون مراجعه به بیمارستان انجام داد.

این دستگاه های لامپ هدی مخصوص دارند پس لامپ های مهتابی خانگی نمی توانند در درمان کمک کنند.
عمر لامپ های استفاده شده در دستگاه نباید از ۲ هزار ساعت تجاوز کرده باشد.دستگاه را ابتدا تمیز کنید و گرد و غبار و کثیفی را از لامپ ها پاک کنید.

http://file.tesmino.ir/reportage/35489689/image_2e9005d563240a0becc3be830bdacf0fb21ef67e.png

در اتاقی کودک را زیر دستگاه قرار دهید که علاوه بر دمای مناسب دستگاه تهویه هوا هم داشته باشد.
نباید بیشتر ۳ ساعت کودک زیر دستگاه قرار بگیرد.


در حین استفاده از دستگاه شیردهی را نیز مرتب انحام دهید تا عمل دفع در رفع آن کمک کند.
چشم های نوزاد را بررسی کنید تا متوجه تغییرات شوید اگر رنگ زرد در حال کاهش باشد یعنی درمان موفق عمل کرده است.

اینکه چه میزان و چند ساعت از دستگاه استفاده شود کاملا به وضعیت نوزاد بستگی دارد و اینکه سطح بیلی روبین تا چه اندازه بالا باشد.


اگر در حین استفاده از دستگاه متوجه تغییرات پوستی نوزاد شدید مثلا اگر پوست نوزاد قرمز و یا دون دون شد باید به پزشک مراجعه نمایید و یا از مرکزی که دستگاه را گرفته اید مشاوره دریافت کنید.

چه نوزادانی بیشتر در معرض ابتلا به زردی هستند

به طور کلی زردی نوزاد در دو شکل مشاهده می شود. یکی از آنها زردی محلول در آب است که چون در آب محلول می شود کبد آن را از طریق ادرار دفع می کند نوع دوم زردی غیر محلول در آب است. این شکل از بیماری مشکل ساز است و اگر به موقع درمان آن آغاز نشود و مشکل رفع نگردد مقدار آن بیش از اندازه می شود و در مغز رسوب می کند و باعث مشکلات جدی تری از قبیل عقب ماندگی ذهنی می شود.

دسته ای از نوزادان هستند که به دلیل شرایطی که برایشان پیش می آید و یا شرایطی که به صورت مادرزادی دارند بیشتر دچار این مشکل می شوند که برخی از این عوامل را بیان می کنیم.

 

نوزادان نارس

به نوزادانی که قبل از ۳۷ هفتگی به دنیا بیایند نارس گفته می شود و احتمال ابتلا آن ها به این بیماری بیشتر از سایر نوزادان است.

هر نوزادی که نتواند در روزهای ابتدایی شیر کافی دریافت کند و یا به اصطلاح تغذیه مرتبی داشته باشد در معرض ابتلا خواهد بود.

وزن کم در حین تولد هم می تواند زمینه ساز این بیماری باشد.

نوزادانی که با مشکلات تنفسی متولد می شوند و اکسیزن کافی را نمی توانند به درستی دریافت کنند.

یکی از نوزادان پر خطری که احتمال ابتلا به ابتلا به این بیماری در آن ها زیاد است نوزادانی هستند که گروه خونی آن ها با گروه خونی مادر سازگار نیست. این عدم سازگاری باعث می شود بدن کودک آنتی بادی تولید کند که گلبول های قرمز خود را از بین ببرد و همین مورد هم در افزایش میزان بیلی روبین موثر است.

 

 انواع دستگاه  فتوتراپی در درمان زردی نـوزاد

دستگاه زردی با توجه به شدت بیماری تنظیم می شود. این دستگاه در دو نوع فتوتراپی معمولی و فتوتراپی فیبرنوری وجود دارد. فتوتوپراپی معمولی که بیشتر رایج هستند با قرار گرفتن نوزاد زیر نور فلور سنت یا هالوژن درمان شروع می شود. مهمترین نکته در استفاده از این دستگاه بسته بودن چشمان نوزاد در طول روند درمان است.

نوع دوم دستگاه که فیبر نوری می باشد. این دستگاه دارای تشکی می باشد که دارای فیبر نوری است و نوزاد روی تشکچه خوابانده می شود و و از همین راه نور آبی دریافت می کند تا کمکم بیلی روبین خون کاهش پیدا کند.

هدف در هر دو دستگاه کاهش سطح بیلی روبین است. در فاز اول درمان از دستگاه معمولی استفاده می شود و اگر نوزاد با استفاده از این دو دستگاه بهبود پیدا نکند باید فوتوتراپی تکرار شود و یا اینکه بیش از یک لامپ در کنار تشکچه فیبر نوری استفاده شود. شرکت نوین طب ایران یکی از عرضه کنندگان دستگاه زردی نوزاد در ایران است که کیفیت و اعتبار این دستگاه ثابت شده است و می توان در سراسر ایران دستگاه مورد نظر خود را سفارش و تحویل گرفت.


** این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و توسط سفارش دهنده آن تهیه و تنظیم شده است

برچسب‌ها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس