به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، 'محمدحسین صوفی' روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران، هدف از برگزاری این آیین را تجلیل از مداحان و مرثیه سرایانی دانست كه در طول تاریخ فرهنگ و پیام عاشورا را زنده نگه داشتند.
وی با بیان اینكه اجلاس دهم پیرغلامان حسینی (ع) به صورت بین المللی برگزار می شود، گفت: در كنار تجلیل از 15 مداح و پیرغلام برگزیده كشور، قرار است از پنج تن از مداحان بنام در كشورهای شیعه نیز تقدیر شود.
صوفی با یادآوری اینكه اجلاس دهم پیرغلامان حسینی(ع) از 16 تا 18 آبان ماه امسال برگزار می شود، افزود: بررسی ها برای انتخاب مداحان بنام از سایر كشورها در حال انجام است و در این مسیر توجه ویژه ای به حوزه قفقاز خواهد شد.
معاون صدای سازمان صدا و سیما با تاكید بر اینكه در حاشیه این اجلاس كارگاه های آموزشی و تخصصی با موضوع مداحی و آسیب شناسی این عرصه تشكیل می شود، اظهار داشت: در اجلاس سال گذشته مجموعه ای از توصیه های رهبر معظم انقلاب درباره مداحی و بایدها و نبایدهای آن تحت عنوان منشور علمی و علمی اجلاس ارایه و مقرر شد كه به عنوان نقشه راه مورد عمل مداحان قرار گیرد.
صوفی با بیان اینكه حدود 800 میهمان در این اجلاس حضور خواهند داشت، افزود: مراكز استانی سازمان صدا و سیما ماموریت دارند تا پیرغلامان هر استان را معرفی كنند.
وی با تاكید بر اینكه حفظ فرهنگ عاشورایی در عصر حاضر از وظایف رسانه های جدید همچون رادیو و تلویزیون و رسانه های سنتی از جمله منبر، سخنرانی و مجالس روضه خوانی است، افزود: در 10 سال گذشته رادیو با برپایی اجلاس پیرغلامان تلفیقی بین رسانه های نوین و سنتی ایجاد كرده است.
معاون صدا، تكریم از خدماتی كه مداحان و پیرغلامان در طول تاریخ برای زنده نگه داشتن واقعه كربلا و حماسه عاشورا داشتند، تبیین بایدها و نبایدهای اجرای مداحی و ایجاد زمینه برای كشف استعدادهای بیشتر را از اهداف برگزاری این آیین ذكر كرد.
صوفی، تجلیل از خانواده های شهدایی كه در زمینه مداحی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت داشتند، انتخاب ذاكر و مداح استان و چاپ كتابی درباره پیرغلامان را از دیگر برنامه های اجلاس دهم ذكر كرد و گفت: امسال برای نخستین بار از مداحان جوانی كه در زنده نگه داشتن ارزش های انقلاب و دفاع مقدس تلاش داشتند، تجلیل خواهد شد.
وی در ادامه درباره علت انتخاب استان اردبیل برای برگزاری این دوره از اجلاس پیرغلامان تاكید كرد كه این استان دارای ویژگی های ممتاز و كم نظیری در عرصه توجه به ارزش های دینی، انقلابی و عاشورایی است و برگزاری مجالس و محافل روضه خوانی در این خطه، این استان را به ستاره درخشانی در عرصه توجه به فرهنگ عاشورا تبدیل كرده است.
صوفی در پاسخ به اینكه آیا ممنوعیت هایی در پخش مداحی ها در معاونت صدا وضع شده است، گفت: تنها مداحی هایی كه وحدت ملی و جهان اسلام را خدشه دار كنند و سبب وهن شیعه و بزرگان دین شوند، جایگاهی در شبكه های رادیویی ندارند.
وی افزود: در معاونت صدا اصطلاحی به نام 'ممنوع الصدا' وجود ندارد زیرا آثار اشخاص مورد ارزیابی قرار می گیرد.
اردبیل در زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورایی پیشرو است
'سیدحسن صابری' استاندار اردبیل نیز در این نشست خبری، انقلاب اسلامی ایران را برگرفته از فرهنگ نهضت عاشورای حسینی(ع) دانست و تاكید كرد كه تمامی مسوولان این استان برای برگزاری هرچه بهتر تجلیل از پیرغلامان حسینی (ع) در تلاش هستند.
وی با اشاره به اقدامات ضدشیعی اخیر صورت گرفته در جمهوری آذربایجان، برگزاری اجلاس پیرغلامان حسینی (ع) را مهم ارزیابی كرد و گفت: امیدواریم كه با برگزاری چنین آیین هایی رسالت شیعه بودن را درك كنیم و آن را به كشورهای همجوار در حوزه قفقاز گسترش دهیم.
استاندار اردبیل با اشاره به ارادت مردم این استان به فرهنگ شیعه یادآور شد كه این استان خاستگاه شیعه برای تشكیل حكومت واحد شیعی در ایران بوده است.
صابری خاطر نشان كرد كه این استان قصد دارد امسال از شاعران بنام استان كه در زمینه شعر عاشورایی فعالیت داشتند، تجلیل كند.
وی ابراز امیدواری كرد كه برگزاری چنین آیین هایی در اردبیل به الگویی برای كشورهای همجوار این استان منجر شود.
معاون صدای سازمان صدا و سیما اعلام كرد كه دهمین اجلاس پیرغلامان حسینی (ع) به صورت بین المللی آبان ماه امسال در استان اردبیل برگزار می شود.