به گزارش مشرق، عین الله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا در خصوص علت ممنوعیت سفر به استانهای شمالی کشور گفت: چنین تصمیمی در حیطه اختیارات ستاد ملی مقابله با کروناست. نیروی پلیس صرفا در نقش مجری این قوانین و مقررات عمل میکند.
بیشتر بخوانید:
شگرد کلاهبرداران برای تصادفات ساختگی پیچیده است
وی در پاسخ به اینکه آیا اجرای محدودیت سفر در تعطیلات هفتههای گذشته با ناکامی همراه بوده گفت: چنین ادعاهایی نادرست است. در طول دوره اعمال محدودیتها اگر افرادی با گرفتن مجوزهای لازم به سفر رفته اند رفتارشان منطبق با مقررات بوده و متخلف محسوب نمیشوند. اما اگر کسانی بدون داشتن مجوز برای سفر به مسافرت رفته باشند حتما توسط پلیس اعمال قانون شده اند.
معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا در واکنش به اینکه طبق شنیدهها حجم مسافرتها به استانهای شمالی در تعطیلات هفته گذشته بالا بوده اظهار داشت: برای بررسی وضع محدودیتهای سفر نمیتوان به شنیدهها یا شایعات تکیه کرد. نیروی پلیس که نمیتواند بر اساس صحبتهای درگوشی یا شایعات به وظایفش عمل کند. از نظر پلیس در تعطیلات هفته گذشته انجام سفر با ممنوعیت همراه بوده است. طی آن مدت هر یک از شهروندان که برای مبادرت به انجام مسافرت مجوزهای قانونی لازم را در اختیار داشته از قانون محدودیت سفر مصون بوده است. مسافرت چنین افرادی شامل موارد اورژانسی یا کارهای ضروری بوده یا بعضا افراد بیماری بوده اند که به ناچار باید برای اقدامهای درمانی به استان دیگری منتقل میشدند. اما اگر در آن مقطع زمانی افراد دیگری بدون داشتن مجوز قانونی به مسافرت رفته باشند من اطمینان میدهم که از طریق دوربینها مورد شناسایی قرار گرفته اند و حتما اعمال قانون خواهند شد.
جهانی در پاسخ به اینکه عدهای پیش از شروع محدودیتها مبادرت به انجام سفر کرده اند و از این طریق قانون محدودیت سفر را دور زده اند گفت: درمورد این نوع پرسشها باید ستاد ملی مقابله با کرونا پاسخگو باشد. اینکه شیوه اعمال محدودیتها باید به چه صورتی باشد، زمان انجام محدودیت سفر چگونه باشد یا اینکه چه روشهایی برای جلوگیری از دور زدن محدودیتها باید در پیش گرفته شود همگی جزو پرسشهایی است که ستاد ملی مقابله با کرونا باید به آن پاسخ بدهد. چون همه این موارد در حوزه کاری ستاد ملی مقابله با کرونا تعریف شده و نهاد تصمیم گیرنده در ارتباط با این موضوعات آنها هستند. اینکه مثلا مقرر شود از فردا همه جا باید تعطیل باشد و ترددها ممنوع باشد در حیطه تصمیمات آنهاست. پلیس هم صرفا مجری این تصمیمات است؛ بنابراین اگر عدهای با آگاهی از زمان اعمال محدودیتها پیش دستی کنند و زودتر از آن موعد به مسافرت بروند جزو مسائل پلیس به شمار نمیرود و ما در این باره مسوولیتی نداریم.
وی درمورد اینکه آیا پلیس در برخورد با این نوع تخلفات در هنگام اعمال محدودیت تردد با کمبودی در زمینه تجهیزات یا امکانات مواجه نیست ابراز داشت: وقتی قرار باشد کنترل ترددها به صورت هوشمند انجام بگیرد دوربینها به اندازه کافی در محورهای مواصلاتی و جادهها وجود خواهد داشت و اگر هم تخلفی اتفاق بیفتد توسط دوربینها به ثبت خواهد رسید. در نقاطی هم که دوربین نصب نشده باشد معمولا بر اساس برنامه ریزیها و تدبیری که وجود دارد همکاران ما به صورت حضوری در محورها مستقر خواهند بود و کنترلهای لازم را اعمال میکنند.