دریچه نگاه «دولت سلام» به خانواده است

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است،گفت: از زاویه خانواده به برنامه و بودجه، سیاست و سیاست خارجی نگاه می‌کنیم.

به گزارش مشرق، سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در رادیو فرهنگ در پاسخ به سوالی مبنی براینکه علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟، گفت: از ۱۲ سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رئیس آن کارگروه من بود و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود.

وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم. یکی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از ۹۵ درصد در جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اولین مسئله، اشتغال و بعد سربازی، تحصیلات و هزینه های ازدواج بود، اظهار داشت: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است. ما با کمک مرکز عملی اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به نام خانواده که موضوع آن ازدواج، پایدار سازی ازدواج، فرزندآوری و رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است، گفت: از زاویه خانواده به برنامه و بودجه، سیاست و سیاست خارجی نگاه می کنیم.

وی اضافه کرد: در راستای این نگاه اجتماعی به مسائل، یک صندوق اعتبار خانواده در نظر گرفته ایم تا در موضوع ازدواج، تامین جهیزیه، مسکن و اشتغال جوانان به ازای اعتبار هر خانواده، اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی پیش بینی شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره منابع این اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی، گفت: امروز منابع پراکنده ای در سطح دولت، بودجه، نهادهای عمومی و غیردولتی و بانک ها وجود دارد، اگر این منابع با یک نهاد مدیریتی، مدیریت و هدفمند شود این طراحی قابل اجرا خواهد بود.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: پیش بینی کرده ایم آمار ازدواج با این طراحی تا سه برابر افزایش می یابد، یعنی یک و نیم میلیون ازدواج در سال صورت خواهد گرفت.

وی بیان کرد: طراحی های دیگری در بحث مسکن، اشتغال و سایر حوزه ها داریم که به تکمیل و تعمیق این اهداف کمک خواهند کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: موضوع دیگری که در ازدواج دنبال می کنیم و وزارت خانواده باید به آن رسیدگی کند، بحث آداب همسر گزینی «کفویت»  است. خانواده ها باید در هویت، هماهنگی داشته باشند و این در پیدار سازی خانواده بسیار موثر است.

قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه موضوع مشاوره های قبل و بعد از ازدواج و طلاق و موضوع فرزند آوری حائز اهمیت است،  گفت: با توجه به اینکه شکل سنتی خانواده ها و جوامع تغییر کرده، موضوعاتی که به صورت نسلی منتقل می شدند و مهارت هایی که در خانواده های پُر جمعیت کسب می کردند، امروز در آموزش و پرورش اتفاق نمی افتد که برای این موضوع هم برنامه های مفصلی داریم.

وی در باره حاکمیت نگاه هزینه و فقدان الگوی مناسب در اقتصاد-فرهنگ، تصریح کرد: هر فعالیت فرهنگی، اجتماعی یا زیربنایی، انجام می‌دهیم باید پیوست اقتصادی آن را داشته باشیم، یعنی باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی کنیم که باعث خلق منابع مالی شود و خودکنترلی در آن حوزه اتفاق بیفتد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ، یارانه بدهد و کمک کند. دولت نمی تواند بگوید من در فرهنگ مسئولیت ندارم، کمک دولت نیز باید مکمل سرمایه گذاری و اقتصاد مردمی باشد. البته در تمام حوزه‌های فرهنگی هنری باید به جزئیات و مشکلات پرداخته شود.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: ناظر به موضوع صنایع فرهنگی، موضوع «صنایع خلاق» پیش می‌آید. در این زمینه باید سرمایه گذاری عظیمی انجام شود. امروز بسیاری از کالاهای فرهنگی مثل لباس، عروسک و اسباب بازی ها وارداتی هستند.

وی با بیان اینکه باید به توسعه اقتصادی بازار توجه کنیم، افزود: باید تولید فرم و محتوا کنیم و در منطقه شرکایی داشته باشیم. منطقه ما اسلامی است و از این نگاه فرهنگی مشترک می توان استفاده کرد. با این اقدامات، می‌توان تولید انبوه این کالاها را برای تولید کنندگان اقتصادی کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره حل معضل مهاجرت روزافزون به کلان شهرها، گفت: متاسفانه در پنجاه سال گذشته با پدیده سریع تبدیل جمعیت روستایی به شهری مواجه بودیم. ایران از کشوری روستایی با هفتاد درصد جمعیت روستایی در نیم قرن به یک کشور شهری با هشتاد درصد شهر نشینی تبدیل شده است.

قاضی زاده هاشمی افزود: درحالی‌که زندگی های روستایی، هویت، آداب و رسوم، قومیت، فرهنگ، زبان و مذاهب متفاوتی داشته اند، افراد با این تفاوت ها کنار هم قرار گرفته اند و بدون اینکه ادغام فرهنگی اتفاق برای آنها بیفتد با هم مخلوط شده اند.

وی بیان کرد: برای تولید یک فرهنگ، قرن ها زمان لازم است. وقتی این امر با سرعت اتفاق بیفتد، ناهنجاری های اجتماعی مثل طلاق افزایش پیدا می‌کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: امروز آمار طلاق یا حاشیه نشینی در شهرهای مهاجرت پذیر مثل تهران، قم و کرج بالا رفته، به این علت که در این مناطق تضاد فرهنگی بیشتری اتفاق میفتد و مردم با آداب و رسوم متفاوت کنار هم قرار گرفته‌اند.

قاضی زاده هاشمی خاطر نشان کرد: در این وضعیت راه اساسی این است که جمعیت را پراکنده کنیم، یعنی کاری کنیم که مزیت های زندگی در پیرامون انقدر زیاد باشد که تمایل مهاجرت معکوس باشد و از مرکز به پیرامون اتفاق بیفتد. طراحی کلانی برای پراکندگی جمعیت انجام دادیم و در این طراحی، مسائلی مثل آب، اشتغال، مراکز فرهنگی و... را در نظر گرفته ایم.

وی ادامه داد: با همه اینها وقتی این معلول اتفاق افتاد، باید برای مدیریت ادغام آنها فکری کنیم. مثلا در بحث حاشیه نشینی، با تعریف محدوده شهر، قسمت‌هایی را به حاشیه تبدیل کرده ایم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مفهوم شهر یک مفهوم دست ساز است، تصریح کرد: ما خودمان، جایی را متن و جای دیگر را حاشیه معرفی می‌کنیم. درحالی‌که شهر همانجایی است که شهروندان علاقه مند به زندگی در آن هستند. با مدیریت و خدمات یکپارچه و کنترل زمین می توانیم از تراکم جلوگیری کنیم.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: علت تراکم در حاشیه نشینی این است که زمین ها را بدون اعمال حاکمیت تصرف کرده اند. اگر اعمال حاکمیت بر زمین را درست کنیم، می توانیم جمعیت را مدیریت شده توزیع کرده و تراکم را بر اساس سرانه خدمات پیش بینی کنیم.

وی خاطر نشان کرد: نکته دیگر این است که در شرایط موجود باید سرانه خدمات را اصلاح کنیم و در همه مناطق، سرانه هایی مثل بهداشت، بازار، تفریح، آموزش و پروش و آموزش عالی را به سطح استاندارد برسانیم.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با استاندارد سازی کم کم توازنی بین محیط و مرکز شهر اتفاق میفتد. با احداث کانون های توسعه تمایل به زندگی افزایش یافته و تعادل برقرار می‌شود.

قاضی زاده هاشمی در رابطه با حمایت از هنرمندان متعهد و انقلابی، گفت:  هنر مثل بسیاری مشاغل از جمله ورزش از جمله مشاغل فصلی محسوب می شود. عمدتا هنرمندان، دوره فعالیت دارند یا ممکن است بازه‌ای از زمان از عرصه فعالیت ها دور باشند، بنابراین نظام های درآمدی که مبتنی بر اشتغال است برای هنرمندان مطلوب و مفید نیست.

وی تصریح کرد: مکانیزم جدیدی به نام «بیمه مبتنی بر هویت شغلی» طراحی کرده ایم، یعنی اگر کسی هنرمند محسوب شود تحت پوشش بیمه جامع قرار خواهد گرفت. اگرچه صندوق بیمه هنرمندان چنین هدفی را دنبال می کند اما کامل نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: صندوق بیمه هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، این غلط است. ما باید یک نظام جامع بیمه‌ای داشته باشیم. دولت در بودجه کمک کند و تمام کسانی که از این جنس هستند از یک ماخذ حق عمومی روشن، منابعشان تامین شود.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: مدل های رایج در دنیا است چیزی نیست که ما اختراعش بکنیم. ما اگر بتوانیم به هنرمند یک اطمینان قلبی بدهیم یعنی بگوییم که تا آخر عمرت از تو حمایت می کنیم فکر می کنم خیلی به آنها آرامش بدهند یعنی بدانند که در زمانی که کار ندارند یک جایی هست به آنها حقوق اولیه می دهد زمانی که کار دارند یک مالیات می گیرد که اینها دوره بیکاری را ما پر بکنیم.

وی در رابطه با تعدد نهادهای تصمیم گیرنده، گفت: باید بگویم مشکلات نهادی داریم به این معنا که بسیاری از کارکردهای دستگاه های ارائه کننده خدمات پرورشی، فرهنگی و آموزشی دچار اشکال است.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با طرح این پرسش که باید ببینیم آیا محصولی که آموزش و پرورش تولید می کند مطلوب است؟ تاکید کرد: این باید به لحاظ محتوا و مهارت اصلاح شود. وقتی می گوییم آموزش و پرورش چه نیرویی را تربیت می کند، باید بگوییم که نیروی انسانی است که اولا، سواد زمانش را دارد.  

قاضی زاده هاشمی بیان کرد: سواد معمول امروز، مهارت کار کردن با اپلیکیشن، کار کردن با کامپیوتر، یادگیری دو زبان خارجی و امثال این موارد است. همچنین باید محتوای بی دلیلی که به بچه ها یاد می دهیم را دُور بریزیم.

وی افزود: دوم، محتوای آموزشی باید ارتباط موثر با جامعه داشته باشد، یعنی فرد را جامعه پذیر کند نه جامعه گریز، یک فرد را تابع قانون کند نه قانون گریز. سوم، باید مهارت شغلی موثر یا ایجاد شغل ساده با یک درآمد حداقلی برای تشکیل زندگی ساده داشته باشد.  

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ۱۵ هزار شغل داریم که می شود مشاغل ساده برای آنها ایجاد کرد، اظهار داشت: مسئله ما مسئله فرماندهی است،  اینکه چه کسی در حوزه فرهنگ و تعلیم و تربیت کشور مسئول است، معلوم نیست.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه ما یک اصلاح نهادی در دولت کردیم و دولت را به ۵ فرماندهی تقسیم کردیم، افزود: یک بخش، فرماندهی فرهنگی است. وزارتخانه ای که در حوزه فرهنگی وظیفه دارند، زیر نظر این فرمانده فرهنگی هستند. این فرد همان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی بیان کرد: یعنی فرد، هم در شورای سیاست گذاری دبیر است و همزمان برای اجرای امور، معاون رئیس جمهور است. امروز مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی روی هواست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: برای مثال دبیر شورا، همان فرمانده اقتصادی و معاون رئیس جمهور در حوزه اقتصاد خواهد بود. به همین ترتیب ما دولت را به ۵ دسته تقسیم کردیم به طوری‌که دبیر شورای بالا دستی، معاون رئیس جمهور در آن حوزه در نظر گرفته شده است. در عوض معاونت هایی که در ریاست جمهوری هستند به وزارتخانه تبدیل می شوند.  

قاضی‌زاده هاشمی همچنین درخصوص بستر سازی جایگاه کتابخوانی در گروه های مختلف، خاطرنشان کرد: من دو فرزند دارم که با عیدی های سال نو کتاب می‌خرند. این فرهنگ با ترویج قصه گویی فعالانه و گفتگو محور در کودکان ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: باید فرهنگ قصه گویی را که در تاریخ قدیم ما بوده و بزرگترها هر شب در شب نشینی ها قصه می گفتند را زنده کنیم و گفتگوی خلاق با کودک را ایجاد کنیم تا ذره-ذره این ادامه پیدا کند و به فرهنگ های بزرگتر منجر شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: صدا و سیما کمک بسیاری در این زمینه می تواند انجام دهد، رسانه ملی می تواند بزرگترین قصه گو باشد، درحالی‌که به جای این کار  ساعت ۱۱ شب سریال هایی می گذارند که نمی دانم دنبال چه مسائلی هستند و باعث خجالت ماست!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • پری IR ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۱
    0 0
    رئیس جمهور نشدین ان شاء الله وزیر بهداشت میشین البته اگر دکتر نمکی پیدا نشدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس