سازماندهی اصلی این تظاهرات به عهده تشکلی موسوم به "ائتلاف علیه ناتو، جی 8 و مبارزه با فقر" بود که از چند ماه پیش در همکاری نزدیک با جنبش تسخیر در ایالات متحده و بالاخص شاخه این جنبش در شیکاگو برای برگزاری تظاهرات تدارک دیده بودند.
تعداد زیادی از سازمان های سیاه پوستان، زنان، کارگران، مهاجرین و مدافعین محیط زیست و هم چنین تشکلات مذهبی در سازماندهی این تظاهرات با شکوه که در نزدیکی محل اجلاس سران ناتو برگزار شد نیز مشارکت داشتند.
یک جلوه بارز از تظاهرات شیکاگو حضور فعالین کمپین همبستگی با ایران در این تظاهرات بود که در میان پوسترها و پلاکاردهای خود تصاویر شهید احمدی روشن و شهید رضایی نژاد، دو تن از شهدای هسته ای ایران را حمل می کردند.
البته فعالین کمپین همبستگی با ایران تنها کسانی نبودند که مخالفت خود با تهدیدات عل�رانیران و سوریه را در تظاهرات شیکاگو ابراز کردند.
نکته حائز اهمیت این است که ائتلافهای عمده ضد جنگ در آمریکا و مشخصا دو ائتلاف "یونک" و "انسر" و شاخه هایی از "شورای صلح" نیز مخالفت با تحریم و تهدیدات نظامی علیه ایران و سوریه را جزو شعارهای اصلی خود در این تظاهرات قرار داده بودند.
در تظاهرات شیکاگو مخالفت مردمی با سیاست های جنگی ناتو و اعتراض به بی عدالتی های نظام اقتصاد سرمایه داری تواما صورت گرفت؛ بحران اقتصادی و وضعیت سخت زندگی اکثریت 99 درصدی در آم در ا در اعتراض شدید تظاهرکنندگان شیکاگو نسبت به بیکاری، حقوق و دستمزد پایین، بدهی شهروندان به بانک ها از بابت مسکن و بالا رفتن هزینه های آموزش، بهداشت و درمان مشهود بود.