به گزارش مشرق، محمد مخبر امروز در مراسم رونمایی از نخستین محصول تولیدشده واکسن کوو ایران برکت اظهار کرد: زحماتی که همکارانم در این ۱۵ ماه گذشته در بخشهای مختلف ستاد اجرایی فرمان امام کشیدند، قابل توصیف نیست.
وی افزود: سایتی که برای واکسن کرونا راهاندازی شده به بزرگترین سایت تولید واکسن در منطقه تبدیل خواهد شد؛ نخستین جلسه ستاد اجرایی با موضوع کرونا در شب ۲ اسفند سال ۹۸ شکل گرفت و تمام سرفصلها تببین و برنامهریزی شد.
ببینید:
عکس/ رونمایی از نخستین واکسن «کوو ایران برکت»
مخبر ادامه داد: اگر تاکنون توفیقی حاصل شده به علت این است که کار، برای خدا و خدمت مردم انجام شده است و حتی یک نفر در ستاد اجرایی به دنبال مسائل مالی نبوده است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه این ستاد، محور اصلی ۵ تا ۶ سرفصل در کرونا بوده است، گفت: در زمینه تولید ماسک، وقتی ظرفیت تولید کل کشور ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار ماسک در روز بود، ما کارخانه تولید ماسک با ظرفیت ۵ میلیون ماسک روزانه را در ۲۳ روز راهاندازی کردیم.
وی ادامه داد: در زمینه تولید کیت تشخیص کرونا به دلیل تحریم دچار مشکل در واردات بودیم اما دانشمندان ستاد اجرایی فرمان امام، ظرف دو تا سه هفته این تستهای سریع کرونا را ساختند که در طرح شهید سلیمانی به کار گرفته شد.
مخبر با اشاره به موفقیتهای به دست آمده در زمینه تولید داروهای کاربردی در درمان کرونا تصریح کرد: در هر کجای دنیا که احتمال اثربخشی دارویی در درمان کرونا بود ما به تولید آن پرداختیم و در یک و نیم ماه توانستیم رمدسیویر را که در بازار سیاه به قیمت ۸۰ میلیون تومان فروخته میشد به قیمت ۶۰۰ هزار تومان در اختیار مردم قرار دهیم.
وی با بیان اینکه خط یک صنعتی واکسن کوو ایران برکت به بهره برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: پس از پایان فاز سوم تست انسانی واکسن، آمادگی تحویل واکسن را داریم و از ۶ مسیر دیگر مانند mRNA، DNA مزانشیم، ساب یونیت و ... تولید واکسن کرونا را دنبال میکنیم و همگی این ۶ پلتفرم، تستهای حیوانی را پشت سر گذاشته و به مرحله تست انسانی رسیدهاند و به محض اینکه واکسن mRNA توسط وزارت بهداشت تایید شود آن را نیز تولید میکنیم.
وی با اشاره به ساخت واکسن کرونا توسط شرکتهای مختلف ایرانی خاطرنشان کرد: در کل جهان ۵ تا ۶ کشور میتوانند واکسن کرونا تولید کنند و تناسبی بین تولید و تقاضای واکسن کرونا در جهان وجود ندارد و مفتخریم که ما در ایران میتوانیم این واکسنها بسازیم.
مخبر گفت: ما در اردیبهشت ماه یک میلیون واکسن تولیدشده را تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد که زمانبندی مصرف آن توسط وزارت بهداشت تعیین میشود اما از زمانی که از فاز ۱ و ۲ اطمینان حاصل کردیم تولید انبوه را شروع کردیم تا موجودی کافی و قابل عرضه داشته باشیم.
وی ادامه داد: در خرداد ماه با استفاده از ظرفیت خط یک تولید واکسن، سه تا چهار میلیون دوز واکسن کرونا تولید خواهیم کرد؛ در تیرماه خط دوم واکسن کرونا با ظرفیت تولید ماهانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون دوز واکسن راهاندازی و واکسنهای تولیدشده تحویل وزارت بهداشت خواهد شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه راندمان نسبت به شروع کار، رشد ۱۰ تا ۱۲ برابری داشته است، تصریح کرد: در مرداد ماه ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا تولید میشود و در شهریور ماه حداقل ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز واکسن کرونا تحویل وزارت بهداشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه از وزارت بهداشت درخواست میکنیم پس از تامین نیاز داخلی امکان صادرات نیز فراهم شود تا مردم منطقه نیز بتوانند از این واکسن کرونا استفاده کنند، تاکید کرد: واکسنی که در پلتفرم ویروس غیرفعال ساخته شده در جهان عوارض کم و اثربخشی مطلوبی دارد که واکسن کوو ایران برکت از این نوع است.