به گزارش مشرق به نقل از فارس، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص وضعیت اجرای نمایش در سانسهای شبانه برخی سینماها و عدم نظارت شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی و مشکلات بهوجود آمده، گفت: به هر حال مراقبت و نظارت بر آثار نمایشی که در سینماها اجرا میشود، وجود دارد تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد، اگر هم بوده نباید تکرار نشود.
وی ادامه داد: ئاتر، هنری زنده است و ممکن است در اجرا حرفهایی زده و حرکاتی انجام شود که در متن نمایشنامه وجود نداشته باشد اما قطعا با نظارتی که صورت میگیرد امیدواریم مشکلی بوجود نیاید.
نظارت فقط معطوف بر تئاتر شهر و ایرانشهر نیست
وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا میتوان این برداشت را کرد که نظارت تنها بر روی آثار تئاتر شهر و ایرانشهر جدی است، گفت: نه، هرچه تعداد سالنها بیشتر باشد خوب است ولی باید نظارت را تقویت کنیم تا انجام شود اما چون احتمال وقوع اتفاق وجود دارد، اگر بخواهیم مانع آنها شویم درست نیست!
حسین تصریح کرد: باید از سالنهای مختلف در سطح شهر استفاده کنیم، زیرا یکی از گلایههای هنرمندان تئاتر این است که مجال ارائه برنامههای خود را ندارند. از این جهت باید همکاری بین معاونت سینمایی و معاونت هنری در بحث نظارتی وجود داشته باشد تا سالنهای سینمایی که میخواهند این برنامهها را اجرا کنند، ضوابط به آنها ابلاغ شود و گاهی اوقات جلسات و نشستهایی برگزار شود تا هماهنگی بیشتری صورت گیرد تا مشکلی پیش نیاید.
در پایتخت نزدیک به 20 سینما وجود دارد که در سانسهای شبانه خود میزبان نمایشهایی با عنوان تئاتر آزاد هستند. این آثار به دلیل برخورداری از مایههای طنز مورد استقبال خانوادهها قرار میگیرد اما استفاده از بداهه در بیان طنز معضلاتی را نیز برای این صنف به همراه دارد، زیرا نباید خندیدن به هر قیمتی صورت گیرد. نکته قابل توجه این است که این آثار مجوز اجرای خود را از سوی شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی دریافت میکنند اما هیچگونه نظارتی در طول اجرا بر آنها صورت نمیگیرد.
شاید چون فاصله این سالنها از تئاتر شهر و ایرانشهر دور است نظارتی بر آنها صورت نمیگیرد و یا ممکن است سیاستگذاری خاصی در این زمینه وجود دارد. به هر حال شورای نظارت و ارزشیابی در این زمینه دچار کوتاهی فاحشی شده است، این جاست که فرق بین «افسانه ببر»، «خشکسالی و دروغ» با نمایش «ازدواج در قهوه خانه» بهزاد محمدی عیان میشود البته نباید فراموش شود که بخشی از مردم جامعه ما مخاطب این نوع از نمایشها هستند که عموما به صورت خانوادگی به دیدن آن میروند، بنابراین میتوان گفت استفاده از الفاظ رکیک و برخوردهای جنسی نه تنها تاثیر منفی بر فرهنگ خانوادهها میگذارد بلکه مخاطب آینده تئاتر کشور را نیز به خطر میاندازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید همکاری بین معاونت سینمایی و معاونت هنری در بحث نظارتی وجود داشته باشد تا سالنهای سینمایی که میخواهند نمایش اجرا کنند، ضوابط به آنها ابلاغ شود تا مشکلی پیش نیاید.