کد خبر 119323
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۴

دختر پادشاه پیشین عربستان سعودی گفت: تغییرات زیادی هستند که دوست دارد شاهد رقم خوردن آنها در عربستان باشد اما در عین حال می گوید که هنوز زمان آن نرسیده که به زنان اجازه رانندگی داده شود.

به گزاش مشرق به نقل از فارس، بسمه بنت سعود بن عبدالعزیز دختر پادشاه پیشین عربستان سعودی که با سایت بی بی سی گفت‌وگو می کرد، از تغییرات بنیادی در عربستان سخن به میان آورد.

وی که پیش از این نیز سخنان تندی را از فضای سیاسی حاکم بر جامعه آل سعود به میان آورده بود، افزود:

 "من به عنوان دختر ملک سعود، پادشاه پیشین عربستان سعودی سخن می‌گویم. پدر من بنیانگذار نخستین دانشگاه زنان در کشور بود، برده‌داری را لغو کرد و کوشید با جدا کردن نقش‌های شاه و نخست‌وزیر از یکدیگر پادشاهی مشروطه‌ای بنا کند. اما متاسفانه باید بگویم که آن وعده هنوز در کشورم تحقق نیافته است.

بسمه در سال 1964 در ریاض به دنیا آمد و کوچک‌ترین دختر سعود بن عبدالعزیز پادشاه اسبق عربستان (1953 تا 1969) است، مادرش "جمیله اسعد ابراهیم مرعی" نام دارد که اصالتا از اهالی لاذقیه در سوریه است. وی که از شوهرش طلاق گرفته با فرزندان خود در لندن زندگی می‌کند.

بسمه در ادامه این مصاحبه تاکید کرد، به عنوان یک دختر، خواهر، همسر (سابق)، مادر، بازرگان و روزنامه‌نگار این چیزی است که می‌خواهم تغییرش را در عربستان ببینم."

شاهزاده "بسمه"، دختر سعود بن عبدالعزیز، پادشاه اسبق عربستان پیش از این با انتقاد شدید از نظام حاکم بر کشورش آن را "فاسد و مستبد" دانسته بود.

وی درباره فقر حاکم بر عربستان گفت که هم اکنون 50 درصد از مردم عربستان در فقر بسرمی‌برند، در حالی‌که عربستان یکی از کشورهای ثروتمند جهان است.

شاهزاده بسمه با اشاره به اینکه عربستان فاقد قوانین مدنی اساسی است که هر جامعه‌ای به آن نیاز دارد گفت: محاکم قضایی عربستان برداشت‌های شخصی خود را اعمال می‌کنند.

وی درباره وضعیت زنان در عربستان سعودی گفت: قوانین در این کشور بسیار ظالمانه است، زیرا زن حق طلاق ندارد و برداشت‌ها و تفسیرهای صورت گرفته از قرآن کاملا نادرست است و زنان از حق هرگونه فعالیت ورزشی در کشور محروم هستند. ممنوعیت از سفر زن بدون حضور محرم سلب آزادی است و تفسیری که در این‌باره می‌شود، به عصر جاهلیت بازمی‌گردد.

بسمه بن آل‌سعود اذعان کرد که وزارت امور اجتماعی عربستان به جای حمایت از زنان از آزار و اذیت و  خشونت‌ها، نسبت به آنها بی‌تفاوت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس