درباره خواص داروئي هندوانه مي توان گفت: هندوانه از نظر طب قديم ايران سرد و تر بوده، گرما را برطرف مي كند و بهترين ميوه تابستان است.
هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك كرده و معده را تقويت مي كند، پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است، مغز تخمه هندوانه كرمهاي معده و روده را از بين مي برد، هندوانه براي ورم مثانه مفيد است، هندوانه بدن را تازه و شاداب مي كند و براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است.

آب هندوانه مخلوط با سكنجبين علاج كننده يرقان و دفع كننده سنگ كليه است، براي خنك كردن بدن در روزهاي گرم تابستان هندوانه را با شكر بخوريد، براي برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شير خشت بخوريد و براي رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندي بخوريد.
در آخر هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت پس از غذا و يكساعت پيش از غذا چراكه اگر بلافاصله پس از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي كند همچنين نبايد آنرا با ميوه هاي ديگر مخلوط كرد چون توليد نفخ شكم مي كند.