به گزارش مشرق، سپهر حیدری درباره قرارداد سنگین پرسپولیس با برخی بازیکنان خارجی مثل آنتونیو استوکس و ماریو بودیمیر که خسارتهای سنگینی به این باشگاه وارد کرده است، اظهار داشت: آنقدر درباره اینگونه قراردادها صحبت کرده ایم که زبان مان مو در آورده است. مدیران قبلی با این قراردادها خسارتهای جبرانناپذیری به باشگاه پرسپولیس وارد کردند.
وی افزود: جعفر سمیعی و تیم مدیریتی فعلی باشگاه پرسپولیس در آرامش به خوبی کارها را پیش میبرند. به تازگی هم بدون اینکه بند فسخ در قرارداد ترابی بگذارند، وی را به این تیم بازگرداندند. وقتی ما مسائل منفی را میبینیم باید به این تدابیر مثبت هم اشاره کنیم اما در گذشته به حدی ضربات ریشهای به پرسپولیس وارد شده که فکر میکنم نوادگان ما هم آثار آن را ببینند.
بیشتر بخوانید:
واریز پول به حساب بودیمیر تایید شد +سند
بازیکن اسبق پرسپولیس توضیح داد: بدهیهایی که مدیران قبلی برای پرسپولیس به بار آوردند، تا 50 سال آینده هم گریبان این باشگاه را میگیرد. این موضوع سبب حرص خوردن هوادار و استرس کادر فنی میشود مربیان پرسپولیس باید مدام به فکر این باشند که پنجره نقل و انتقالاتی بسته نشود.
حیدری خاطرنشان کرد: مسؤولان قبلی باشگاه کاری کردند که به نظر میرسد یک نفر پشت پنجره نقل و انتقالاتی ایستاده و مدام این پنجره را باز و بسته میکند. البته وضعیت از زمان حضور سمیعی و شکوری و در ادامه اضافه شدن صدری با آرامش و سازمان یافتهتر دنبال میشود. امیدوارم آرامش فعلی باشگاه پرسپولیس دوام داشته باشد و به شکلی نباشد که دو ماه دیگر با تغییر مدیر باز هم شاهد نابسامانی باشیم.
وی ادامه داد: باید به تیم فعلی مدیریتی اجازه و زمان کار کردن بدهیم زیرا مدیری که سه ماه برای کار کردن فرصت داشته باشد، قرارداد را به شکلی میبندد که فقط کار خودش راه بیفتد و اگر مدیر بعد از وی دچار دردسر شود هم اهمیتی برایش ندارد. دود قراردادهایی که با امثال استوکس، بودیمیر،اوساگونا و سایر نفرات خارجی بسته شد تا مدتها در چشم پرسپولیس میماند. آقایان ضربه خود را زدند و هر چه بگوییم دیگر فایدهای ندارد.
کاپیتان اسبق پرسپولیس درباره اینکه آیا انتشار قراردادها سبب سالمسازی فضای فوتبال خواهد شد، توضیح داد: مشکلی با انتشار مبلغ قراردادها ندارم و این امر باید به صورت دقیق رسانهای و اعلام شود. همانگونه که همه جای دنیا به طور مثال میدانند مبلغ قرارداد آنتوان گریزمان و لیونل مسی با بارسلونا چقدر است اما از نظر من بندهای قرارداد در همه جای دنیا محرمانه است و افشای آنها برخی مواقع سبب به هم ریختن تیم خواهد شد.
حیدری ادامه داد: حدود سال 90 در فوتبال ایران سقف قرارداد 350 میلیون تومانی گذاشتند اما به خیلی از بازیکنان پولهای زیرمیزی دادند. مشخص بود بازیکن سطح بالا با این مبلغ جایی نمیرود. باز هم میگویم مشکلی با افشای مبلغ قراردادها ندارم و با این موضوع برخی فسادها مشخص خواهد شد.
وی افزود: بودیمیر دو سال قبل در بازی ای که با قهرمانی پرسپولیس تمام شد به پارس جنوبی گل زدد اما اگر همان گل را هم نمیزد، پرسپولیس بالای 99 درصد قهرمان بود. به خدا حیف است به این بازیکن 500 یورو بدهیم اما اکنون از ما 500 هزار یورو پول گرفته است.بازیکنانی در ایران داریم که خیلی خیلی با کیفیتتر از امثال بودیمیر و استوکس هستند.
کاپیتان اسبق پرسپولیس تصریح کرد: عملکرد مدیران قبلی در انعقاد این قراردادها به پرسپولیس ضربه زده اما اکنون که رقم قرارداد آنها منتشر شده باید نهادهای نظارتی هم به بحث وارد شوند و به مطالبهگری مردم نسبت به این مدیران واکنش خوبی نشان بدهند. البته هنوز هم کسی نمیداند بند قرارداد بازیکنی مثل مسی با بارسلونا چیست زیرا این موضوع محرمانه است.
حیدری افزود: وقتی مبالغ قرارداد مشخص میشود هیچکس نمیتواند بیخودی ناله کند و بگوید تیمم را با فلان مقدار هزینه بستم و بازیکنی هم که ارزشش دو میلیارد است، 5 میلیارد تومان دریافت نمیکند زیرا در آن صورت همه میفهمند پشت پرده اتفاق دیگری رخ داده که سبب شده قیمت یک بازیکن به شکل غیرواقعی بالا برود. بهترین کار برای مبارزه با دلالی افشای مبلغ قراردادها است.
وی درباره اینکه با توجه به حجم بدهیهای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس آیا این بار بحث خصوصی و واگذاری سهام آنها به جایی خواهد رسید عنوان کرد: در مجلس شورای اسلامی جلسه داشتیم که به نمایندگان هم گفتم استقلال و پرسپولیس هیچگاه خصوصی نمیشوند و شرایط هم برای واگذاری سهام آنها فراهم نخواهد شد. از زمانی که خودم در کلاس پنجم دبستان تحصیل میکردم این بحث راه افتاد اما فکر میکنم وقتی که پسر خردسال من هم به دانشگاه برود باز هم واگذاری استقلال و پرسپولیس بدون نتیجه باشد.
مدافع اسبق پرسپولیس ادامه داد: خصوصیسازی و واگذاری سرخابیها عزم، اراده و برنامه قوی میخواهد. البته تحقق این امر خیلی خوب است اما به عمر ما قد نمیدهد. هر یک سال و نیم درباره خصوصی سازی بحثهایی مطرح میشود و پیشکسوتان هم پیشنهادات خود را مطرح میکنند اما همه میدانیم در نهایت اتفاقی رخ نمیدهد.
حیدری افزود: استقلال و پرسپولیس منافعی دارند که با واگذاریشان احتمال دارد دردسرهایی ایجاد شود. افراد زیادی هستند که صلاحیت در اختیار گرفتن مالکیت این دو باشگاه را دارند و میتوانند به این تیمها کمک کنند اما وقتی بستر فراهم نیست، نمیتوان کاری انجام داد. اگر پرسپولیس در اختیار بخش خصوصی بود، بازیکنانش به راحتی از این تیم جدا نمیشدند. هرچند احتمال واگذاری دو تیم نزدیک به صفر است اما امیدوارم یک بار چنین اتفاقی رخ بدهد.
وی ادامه داد: شرایط پرسپولیس و استقلال با پشتوانه هواداران آنها در صورت خصوصی شدن متحول میشود اما صلاحیت افرادی که پای کار میآیند هم خیلی مهم است. به نظر من هم صحبتهای اخیر مسئولان وزارت ورزش هم مانند همیشه در حد همان شعار باقی میماند. هیچ جای دنیا اینگونه نیست که یک وزارت خانه دو تیم را همزمان مدیریت کند و اگر واقعا عزمی وجود داشته باشد، خصوصی سازی سرخابیها فشار را از روی دوش مسئولان وزارت خانه هم کم میکند.
بازیکن اسبق پرسپولیس تصریح کرد: من برای وزیر ورزش احترام قائل هستم اما اگر خودش میخواهد زودتر از برچسب تمایل به یکی از این دو تیم خارج شود، باید به شکلی جدی تر و عزمی راسخ تر شرایط واگذاری سرخابیها را فراهم کند. به هر حال برای جدایی منافع، مشخص بودن چارت سازمانی، درآمد و ... باشگاهها باید آنها از زیر تسلط یک وزارتخانه خارج شوند. تا زمانیکه باشگاههای ما واگذار نشوند، الفبای حرفهای گری را رعایت نکردهایم.