به گزارش مشرق، با ورود اولین محموله واکسن کرونا از کشور روسیه، حالا همه منتظر شروع واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ هستند.
حیدر محمدی مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که قرار است با ورود اولین محموله از واکسن روسی به تدریج و ظرف هفتههای آینده ۲ میلیون دوز واکسن برای تزریق به یک میلیون نفر در کشور فراهم شود، گفت: اولویتهای تزریقی طبق اعلام وزارت بهداشت، ابتدا کادر درمان و سپس سالمندان و بیماران خاص و صعب العلاج تخصیص خواهد یافت.
وی در خصوص واکسن روسی، افزود: حدود یک ماه قبل مستندات مجموعه واکسن سازی گامالیا در خصوص واکسن اسپوتنیک ۵ به وزارت خارجه ارسال شد. این مستندات در چندین فاز مورد مطالعه قرار گرفت و پس از انجام مطالعات پیش بالینی در فاز سوم بررسیها، این واکسن بر روی ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر انجام شد که نتایج ارائه شده مجموعه گامالیا از مثبت بودن این آزمایشها حکایت دارد و در نهایت پس از تائید نهایی این واکسن در کمیسیون مربوط، مجوز مصرف اضطراری این محصول صادر گردید.
در همین حال، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، معاون کل وزارت بهداشت گفت: تا کنون فقط ۱.۵ درصد از جمعیت جهان واکسن کرونا تزریق کرده اند.
وی افزود: البته در این روند یک شکست اخلاقی و انحطاط فرهنگی به نمایش گذاشته شد به طوری که طبق پیش بینیها، در حال حاضر گروههای آسیب پذیر مانند افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای و کادر درمان کشور، در بیشتر کشورهای دنیا تا یک ماه آینده تحت واکسیناسیون کامل قرار خواهند گرفت و مابقی هم تا اردیبهشت ۱۴۰۰ و اکسینه خواهند شد. این در حالی است که مردم کشورهای با درآمد متوسط در انتهای سال ۲۰۲۱ و اواسط ۲۰۲۲ و کشورهای فقیر هم در انتهای سال ۲۰۲۲ واکسینه خواهند شد.
حریرچی از ممنوعیت خروج واکسن کرونا از اروپا خبر داد و گفت: با اینکه ادعای بسیاری در خصوص فعالیتهای بشر دوستانه از اروپا به گوش میرسد اما ممنوعیتهای جدی برای خروج واکسن کرونا گذاشته اند این در حالی است که کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، آمریکا، کانادا و استرالیا به ازای هر یک نفر حدوداً ۴ الی ۱۱ واکسن خریداری کرده اند و در حال احتکار آن هستند.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در حال حاضر هیچکس نمیداند که واکسنهای موجود ۶ ماه ایمنی ایجاد میکند یا کمتر و یا بیشتر پس به این خاطر اقدام به احتکار واکسن میکنند تا در پاییز و زمستان آینده مصرف نمایند و در صورتی هم که نیاز به واکسن نداشتند با قیمت آزاد وارد بازار خواهند کرد. ضمن اینکه هنوز خود کشورهای اروپایی و آمریکایی در زنجیره توزیع واکسن کرونا با مشکل مواجه هستند با اقدامی که به ظلم دو جانبه شبیهتر است در فکر ایجاد بازار آزاد در کشورهای آفریقایی و فقیرند.
حریرچی در خصوص نحوه عرضه واکسن کرونا در کشور، گفت: عرضه واکسن کرونا از هر نوعی در کشور رایگان خواهد بود و مشخصاً فقط از طریق شبکه بهداشت توزیع میگردد.
وی افزود: از آنجا که نگهداری واکسن کرونا، شرایط خاص و در دمایی زیر ۲۰ درجه ممکن خواهد بود تزریق آن فقط در محل شبکههای بهداشتی انجام میشود.
کیانوش حهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، در واکنش به اظهارات یک مقام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که از احتمال قاچاق واکسن کرونا از کشور خبر داده بود و خواستار رهگیری واکسن کرونا از طریق سامانه «تی تک» شده است، به خبرنگار مهر، گفت: بهتر است دوستان با آگاهی قبلی در مورد واکسن صحبت کنند. زیرا، سابقه طولانی در انجام واکسیناسیون هستیم و توانسته ایم بیماریهای زیادی را از طریق واکسیناسیون، کنترل و ریشه کن کنیم. بنابراین، دلیلی ندارد که نگرانی بابت واکسن کرونا داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه واکسن کرونا در کشور رایگان خواهد بود، تصریح کرد: برنامه ریزی وزارت بهداشت به گونهای است که گروههای در اولویت دریافت واکسن از طریق خرید مستقیم و کووکس، واکسینه خواهند شد و در ادامه سایر گروهها با واکسن تولید داخل واکسینه خواهند شد.
در همین حال، حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ایران، در ارتباط با گروههای در اولویت برای دریافت واکسن کرونا، گفت: بر اساس آنچه به عنوان تقسیم بندی گروههای در اولویت مشخص شده است، نیروهای بخش ICU به نخستین گروه از کادر درمان، این واکسن را دریافت خواهند کرد.
این در حالی است که سخنگوی سازمان غذا و دارو، در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان داشته است که ظرف روزهای آینده و به دنبال نمونه برداری از اولین محموله واکسن روسی، کار واکسیناسیون آغاز خواهد شد.